Címlap      Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
  Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
  Biblia
  Idézetek
» Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
Minden buddhista tanítás összefoglalható néhány szóban: nem mindig van így.
(Jack Kornfield)
Enveco Free Stat

Napraforgó, 17. rész

rosszcsont · 2002. agusztus 5., hétfő - 08:14 · fórum » 16

« előző  következő » 
A táborban azonban olyasvalami történt, amire maga sem számított. Viharos viszonyba keveredett a tábor gyermekorvosával. Bárhogy is szépítsük, az orvos kezdeményezett, neki eszébe sem jutott volna ez a gondolat. Csak folytatta feltűnő viselkedését, amit ő maga ugyan nem vett észre. Annál inkább a többiek. Körülbelül három férfi is ajánlkozott neki, sokszor már nyíltan is. De ezt ő nem is vette figyelembe. Nem akarta és kész. És ekkor, mikor már teljesen biztos volt abban, hogy vissza fogja majd tudni magát tartani, ekkor történt meg ez a váratlan és teljességgel kiszámíthatatlan esemény.

Az orvos palesztin volt, Egyiptomban született és az Egyesült Arab Emirátusokban élt. Állampolgársága viszont egyáltalán nem volt. Egy ócska de barátságos bérelt lakásban élt, vagyis inkább dolgozott, és csak hazajárt aludni. A szomszédos kórházban dolgozott, mint gyermekorvos, vagyis a szakosodását végezte.

Még másfél éve volt hátra, és persze utána még a katonaság. A szerelemnek azt a fajtáját kell elképzelni, amikor megtalálja az ember önmagát, csak az ellenkező nemben. Érzései eluralkodtak rajta. Most, hogy közeledett a katonaság vége, amit 23 hónapon keresztül várt, egyre semmitmondóbbá kezdett válni az egész leszerelés. Mi lesz utána? Hogyan fognak találkozni, hová fogja rakni az érzéseit. Megtalált valakit hogy elveszítse? Ez lehetetlennek látszódott. Az egész helyzet abszurd és zavaros volt, és persze mégis igaz volt. Nem tudta visszafojtani magát, bár viselkedésével igencsak zavarba ejtette önmagát és a körülötte lévő embereket is. Sejtették, hogy valami nem működik de nem tudták, mi az a valami.

Egy kérdés azonban felmerült. Mindez csak illúzió vagy igazán elege lett a régi kapcsolatból? Ne felejtsük el, hogy 23 hónapon keresztül csak hétvégékre látták egymást, így nem lehetett biztos érzéseiben.

Mindenesetre úgy érezte, mindent le kell mérnie most egy patikamérleggel, minden kis porszemet, ami egy kicsit is közrejátszhat, és befolyásolhatja az ügyet. Nem lehet elkapkodni semmit, mert nagyon sokat veszíthet. Ugyanakkor egy belső hang azt mondta: Vállald önmagad!, Vállad az érzéseidet!, Boríts fel mindent, ami elhasználódott és posványos, tölts a helyére újat, frisset! Ne sajnáld a régi ócskaságokat, semmit sem érnek már! Nemcsak hogy elszalasztod életed valószínűleg legnagyobb lehetőségét a boldogságra, hanem ezzel együtt beleegyezel szabadságod elvesztésébe is, kompromisszumot kötsz. De úgy is tudod, hogy nem tudsz élni kompromisszumban. Ellehetetlenedik a helyzet és eljön a pillanat, amikor otthagysz csapot-papot, így is úgy is. Mindenesetre sohasem leszel boldog.

Mérlegelni kell alaposan, mindent megnézni, az-e valójában, aminek látszik, vagy csak a fény miatt vetődik rá az árnyék, és ahogyan másképp fordítja az ember a Nap felé, mindjárt más alakzatokat venni észre benne. Még furcsállhatja is, hogy az ördögbe nem vettem észre, hogy ez az alak is benne volt. Most világosan kirajzolódik, nem is lehetne egyértelműbb... talán megvakultam az imént?

Mindenesetre úrrá kell lenni a helyzeten, nem lehet most elveszíteni az embernek a fejét.

Itt mindenki hazudik, mindenkinek. Mindenki megcsal mindenkit. Mindenki lopakodik, ügyeskedik, kihasználja, ami adódik, s azután továbblép. Mindegy azután mi történik, nem érdekes.

Ezt követően pedig visszalép a saját dimenziójába és csinálja tovább a félbehagyott életét. A város nyüzsgő és zsibog. Mindenhol oson vagy surran valaki. Aztán lehet, hogy csak azért látta így a dolgokat, mert ő így élt.

Csak azt érezte, hogy elveszítette a tisztaságát és tudta, hogy csak olyan módon tehet rá újra szert, ha megszakítja a kapcsolatot mostani szeretőjével, aki lehet, hogy most többnek számított mindenkinél, azonban valami azt súgta, mégsem lehet benne egészen biztos.

Mindenesetre valószínűleg ő sem bízik meg benne, és, még ha szereti is, nem veszi komolyan, ami persze megint teljesen logikus. Csak akkor tisztázhatja magát önmaga és előtte is, ha szakít vele, ezzel érezteti a másikkal, hogy tiszteli, és nem akar vele többet játszani. Már így is túl messzire ment ezzel a dologgal, kezdte elveszíteni önbecsülését is.
« előző  következő » Új téma létrehozása

Főtéma: Rosszcsont naplója
Témanév:
Rosszcsont naplója: Napraforgó, 17. rész (Rosszcsont - 2002.08.05.)
Az első hozzászólás (bevezetés):

Új téma létrehozásához be kell jelentkezned, amit most egyúttal meg is tehetsz (persze ha korábban már regisztráltad magad):

Név:

Jelszó:

2020. agusztus 5., szerda
Rosszcsont naplója » legújabbak
  rosszcsont: Feltűntek valakinek a falak? 2009.06.02.
  rosszcsont: A legjobb dolog az életemben 2008.08.08.
  rosszcsont: Athos mellett, a tengeren 2008.08.04.
  rosszcsont: Háromszor sikerült legyőznöm a halált 2008.04.01.
  rosszcsont: A fény harcosának jellemzői 2003.01.22.
  rosszcsont: Pici kis kamra 2002.09.06.
  rosszcsont: Csalódtam és megújultam 2002.09.04.
  rosszcsont: Napraforgó, 27. rész 2002.08.15.
  rosszcsont: Napraforgó, 26. rész 2002.08.14.
  rosszcsont: Napraforgó, 25. rész 2002.08.13.
 
  RSS feed Tartalom RSS
Friss fórumtémák »
  Feltűntek valakinek a falak? (3 · rosszcsont)
  Athos mellett, a tengeren (17 · rosszcsont)
  Háromszor sikerült legyőznöm a halált (14 · rosszcsont)
  A fény harcosának jellemzői (37 · Rege)
  Pici kis kamra (2 · mártus)
  Napraforgó, 18. rész (2 · szfingsz)
  Napraforgó, 24. rész (2 · malna)
  Napraforgó, 1. rész (5 · székelyleány)
  Napraforgó, 12. rész (3 · rosszcsont)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Szerzők, alkotók »
Rosszcsont
Rosszcsont
Felhőkről lógatom lábaim, s a tenger mélyéről csillagokat merítek.


Hajnalban a fűszálak hegyén remegő cseppekben bujkálok,
hajak göndörségében, fiókok mélyén.
Az est koboldjaival tartok, mikor lemegy az éj...
Versei:
 Rosszcsont (2004.05.24.)
 Irka-firkák (2002.03.23.)
 
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu