Címlap      Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
  Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
» Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
Szerintem az igazságtalanok alszanak a legjobban, mert ők tojnak a világra, az igazak viszont a szemüket sem húnyják le, és mindenért rágják magukat. Máskülönben nem volnának igazak.
(Emile Ajar: Előttem az élet)
Enveco Free Stat

Hiszel Istenben?

A szavazás kezdete: 2003. november 15. - 16:45

A szavazás vége: 2004. július 9. - 10:10

Összesen 793 szavazat

fórum » 316

Hiszel Istenben?

Igen - 44%

Igen, a magam módján - 20%

Nem - 7%

Van felsőbb hatalom - 6%

Hiszek az életben - 6%

Csodálatos erők vannak! - 6%

A tiszta észben hiszek - 4%

Én vagyok az Isten - 2%

Értelmetlen a kérdés - 1%

Tartózkodom - 1%

Több istenben is hiszek - 1%

Nem hiszek semmiben - 1%

A Sátánban hiszek - 1%

 


FÓRUM: ISTEN! VAN? NINCSEN?

a témát indította: KICSIKOVAKELL, 2003.11.13. 21:18 - 316 üzenet

főtéma: Egyéb

Povokatív jelleggel, mások érzéseit tiszteletben tartva, biológiai lényként kérdezem?

NadjaPhael - #23812 - 2009. május 23., szombat - 22:04 - Válasz erre...
Milyen igazad van! Az emberek többségét már csak az anyagi javak hajszolása érdekli, emiatt nem törődnek a társaikkal és a családjukkal. Szégyen, hogy sok emberből kiveszett az akaraterő, és az összetartás, ami összekovácsolna egy közösséget. Napjaink társadalmi már nem e szerint működnek, csak az egyéni érdekek számítanak, a szolidaritás már jellegtelenné vált a többség számára. Sajnos.
emánuel - #23811 - 2009. május 23., szombat - 21:28 - Válasz erre...
Most olvasok egy könyvet, ebből egy idézet:

a)Isten minden szellemi teremtményében boldogító módon van jelen. Nem is tud másképpen jelen lenni. b) Az istenszeretőknek minden javára válik. Aki e két alapigazságot elfogadja, az problémái kapcsán nem azt kérdezi, hogy miért történt, ami történt, hanem azt, hogy miért JÓ az neki, ami vele történt. A gondolkodás-átalakításnak, amelyre nyilvános működésem kezdetén felszólítottalak benneteket, pontosan az a lényege, hogy az így feltett kérdésre meg kell keresnetek a választ. Ehhez is szükséges két dolgot feltétlenül elfogadnotok: a) Ez csak jó szándékú, pozitív hozzáállás mellett, komoly szellemi munka, gondolkodás árán lehetséges. B) Ezt senki, maga az Isten, sem teheti meg helyettetek.Néha azért el-el gondolkozom, valahogy a világ kettészakadt. Na nem fizikai síkon, hanem lelki értelemben. A legnagyobb részét az embereknek az anyagi érdekek terelik egy csoportba (persze ezek a csoportok is küzdnek egymással, de azért mégis csak azonos oldalon tartja őket a pénz, a boldogságukat az anyagi dolgokban vélik felfedezni)
Másik részüknek (aránylag sajnos kevesen vannak) tudomásuk van arról, hogy ők elsősorban szellemi lények, tehát a boldogságukat is ez irányba keresik.
Persze ez nem új dolog, nagyon is régi. Ami mégis új számomra az az, hogy a különbségek egyre nőnek, a szakadék mintha mélyülne.
De a legmegdöbbentőbb az számomra, hogy az emberek lelkében is hasonló folyamatok játszódnak le. Valóságos küzdelem ami tömegesen zajlik körülöttünk, hangtalanul, némán. Sokszor amikor egy-egy küzdelem el dől, a környezet már csak -döbbenten- az eredményt veszi észre.
Nincs mibe kapaszkodni az embereknek. Az Istennel elvesztették a kapcsolatot. Most-már értem miért zajlott évszázadokon át oly kegyetlen vallásháború.
NadjaPhael - #23805 - 2009. május 22., péntek - 06:52 - Válasz erre...
Néha azt gondolom, nem létezik Isten, mert akkor nem létezne ennyi szörnyűség a Földön. De aztán rájövök, hogy minden okkal történik, mindennek van egy kiváltó oka, és vannak a súlyosabb következmények. Hiszek egy ún. Felsőbb hatalom létezésében, a sors irányítójában. Aztán, hogy az ember maga irányítja-e a sorsát, vagy sem, azt nem tudom. Lehet, hogy Isten létezik, de akkor biztos, hogy csak egyetlen Teremtő van, aki minden vallásban jelen van, akit ugyanúgy tisztelnek a zsidók, keresztények, muzulmánok...
Árvai Emil - #23783 - 2009. május 11., hétfő - 06:29 - Válasz erre...
VÉLEMÉNYKÜLÖNBSÉG

Istenröl az emberek véleménye
ahányan vagyunk
majdhogynem annyiféle.

Fontosabb hát, hogy
mi a véleménye
rólam
Istennek.

Úgy hiszem, ennyi:
"Bünös vagy,
mégis
szeretlek!"...
Shanae - #23530 - 2009. február 20., péntek - 19:27 - Válasz erre...
A világon sok "Isten" létezik.
De az az "Isten" akire a legtöbb ember gondol, ha meghallja a nevét.. hát vele kapcsolatban csak tegyél fel magadnak két egyszerű kérdést:
Tudod bizonyítani, hogy létezik? Tudod bizonyítani, hogy nem létezik?

U.i.: Nézz be az oldalamra: www.jinchuriki.gportal.hu
Real - #23494 - 2009. február 8., vasárnap - 19:22 - Válasz erre...
Azt hiszem a válaszom igen...
Bár sokszor úgy érzem mintha ott fent, az a kortalan lény, csak az én Uram lenne és csak az én életem felett lenne képes döntéseket hozni. Ez tudom, kicsit önzőnek hangzik, mégis nehéz felfogni azt hogy az Isten mindent lát és mindenkire egyaránt figyel. Én többet veszekszem a Mindenhatóval mint amennyit hálát adok neki mégse csap belém a villám és nem jelennek meg vasvillás ördögök sem. Szerintem a mai világ embere nincs tisztában azzal hogy mi is, ki is az az Isten. Az egyik kedvenc idézetem: Voltaire: "Ha Isten nem létezne, ki kellene találni". Az édesanyák a gyermeküknek, a célból, hogy az ne kövessen el bűnt, elmesélik az öszes mesét amit az uralkodó faj évszázadok során a pokolról és az örök kárhozatról kitalált és bebeszélt magának. Jézus egyik mondata így szól: "Lesz ott sírás és fogcsikorgatás". Szerintem a pokol nem egy tüzes katlan ahova az embereket fentről lelökik, sokkal inkább egy hely ahol a fény nyoma se látszik, ahol az ember magára marad a bűneivel és a lelkiismeretével. Ennél nagyobb szenvedést én el se tudok magamnak képzelni. Ugyanakkor Isten, ha tényleg végtelenül szeret minket, nem hiszem hogy örkké tartó szenvedést akar nekünk okozni. Úgy gondolom, legalábbis remélem hogy a bűnös lelkek egy idő után (mint itt a Földön) letörlesztik adósságukat és bekerülnek a Mennyei Hazába. Ha van Isten, már pedig mindenkinek jobb ha van, úgy hiszem ilyen.
Marcsi22 - #20722 - 2007. június 29., péntek - 18:42 - Válasz erre...
kinek hogy.gyerekként sokszor gondolkodtam rajta,s amikor az édesanyám 9 éves koromban meghallt,úgy gondoltam nincs isten és nincs igazság sem.amikor nevelőszülőkhöz kerültem minden vasárnap jártam a misére és még szombat este is,mert akkor lehetett gyónni.úgy éreztem ha a templomba ülök,akkor közelebb vagyok az édesanyámhoz.kicsivel később rájöttem,hogy nem kell ahoz istenben hinnem,vagy templomba járnom,hogy közel legyen hozzám,hisz ő a szivemben él.akárhányszor a tükörbe nézek mindig eszembe jut,ha főzök,ha dolgozom,de még most is ahogy írom ezt a hozzászólást.végső következtetésemben azt tudom mondani,hogy hiába azt valljuk,hogy nem hiszünk istenben,vagy isten nincs,a bajban mindig őt szólítjuk meg:istenem segíts!ti nem így vagytok vele?
hajjaj - #20005 - 2006. december 11., hétfő - 17:43 - Válasz erre...
=)Áldjon az Úr!
Kráter - #20004 - 2006. december 11., hétfő - 17:07 - Válasz erre...
hajjaj írta (#20003, 2006. december 11., hétfő - 16:25):
> .Mert azt hiszem,hogy a történelmi egyházakon kívüli gyülekezeteknek is Isten megismertetése a céljuk,vagy legalábbis remélem.
biztos vagyok benne!

> csakhogy a temetésen elhangzott szöveg így félreértelmezhető,

persze, de sok ilyen dolog van, és én arra akartam rámutatni, hogy pl. ez "nem kell szenvednünk,csak kérni az ő nevében az Atyától,és megkapjuk." is ilyen, vagy működhet féligazságként is!
de nagyjából gyről beszélünk, és valóban, érdemes mindenben a jót és pozitívumot meglátni! :) én sem akarok ítélkezni, mert tudom, hogy jó és rossz is van mindenhol.
hajjaj - #20003 - 2006. december 11., hétfő - 16:25 - Válasz erre...
Szia=)Köszönöm a reagálásod,egyáltalán nem vettem támadásnak,sőt,hálás vagyok hogy megvilágítottad a dolgot a másik oldaláról is.Talán igazad lehet abban,hogy a hitet sokan csak egy agykontrollhoz hasonló kurzusnak tartják, és lehet hogy sokan csak gyógyulni mennek,és fel sem fogják,nem is hálásak Istennek azért,mert meggyógyítja őket.Remélem hogy az emberek többsége azonban hitből él , szeretetben,békességben,felülről jövő bölcsességgel.És ha így van,akkor nem közösítenek ki a gyülekezetekből senkit,aki hűen keresi Istent.Mert azt hiszem,hogy a történelmi egyházakon kívüli gyülekezeteknek is Isten megismertetése a céljuk,vagy legalábbis remélem.
A gyógyulás témájában nem értek egyet Veled,azt gondolom,hogy az Úr másképp igazít ki bennünket,másképp dorgál,mást használ feddésre,mint a betegségeket,abban az esetben ha nem az ő útját járjuk.
Nem szeretnék ítélkezni különböző felekezetek és elméleteik felett.Az igazság egy,a Biblia.és hiszem,hogy egyre több és több ember meg fogja ismerni,és szeretetben fog élni.
A temetést illetően amit írtál,természetesen igazad van..csakhogy a temetésen elhangzott szöveg így félreértelmezhető,és megtévesztő..féligazság volt.
Mégegyszer köszi,tetszett amit írtál.Üdv.
Kráter - #20002 - 2006. december 11., hétfő - 14:24 - Válasz erre...
Mindezt, kedves hajjaj, ne vedd támadásnak, kérlek, mert nem az akart lenni! Csak szerettem volna a másik oldalról is megvilágítani a dolgot! Üdv!
Kráter - #20001 - 2006. december 11., hétfő - 14:21 - Válasz erre...
hajjaj írta (#19998, 2006. december 10., vasárnap - 22:43):
> Jézus felvitte a bűneinket a és betegségeinket a keresztre,és nem kell szenvednünk,csak kérni az ő nevében az Atyától,és megkapjuk.

És még valami. Ahogy ti ezt kihansúlyozzátok...
én ebben hibát látok, bár talán nincs igazam...
Tudod, én azt gondolom, hogy sokan emiatt "térnek meg" nálatok, idézőjelben, mert nem megtérnek, csak úgy gondolják, á, egy jó módszer a gyógyulásra, meg a szenvedésmentes élet biztosítására. Korábban esetleg ugyanilyen motivációval iratkoztak ben agykontrollra vagy márs ezoterikus tanfolyamra, ami nem hozott eredményt. Hát így kipróbálják ezt is.
És renszerint pofára esnek, mert Istent nem lehet úgy használni mint egy varázsigét, és ő csak annak "mutatkozik be" aki tényleg őt keresi, és nem a "gyógyulás-bálványt".
Ezek aztán jól berágnak és megorrolnak Istenre és odébbállnak... vagy reménykedve maradnak, egyre frusztráltabban várják görcsösen és megszégyenülve a gyógyulást. Nem Istent, a gyógyulást. Nem keresztények. Mert igy se Isten, se egészség. Sok ilyen lelki sérült kóvájog a mi karizmatikus megújulási mozgalmunk környékén is, úh. tumom milyen ez. gázos.
Pedig Isten néha, ha úgy akarja, meggyógyít.
De bajm, ha ez a mézesmadzag az evangelizácónál, mert ez így hazugság, és Istenkísértés.
Kráter - #20000 - 2006. december 11., hétfő - 14:08 - Válasz erre...
hajjaj írta (#19998, 2006. december 10., vasárnap - 22:43):

Kedves hajjaj, anélkül, hogy valami hosszabb vitába akarnék bonyolódni e témában, reagálnék röviden a feltételezésedre.

> arra gondoltam itt ,hogy kevésbé hangsúlyozzák az újszövetség egyetlen törvényét a szeretetet,és azt hogy Jézus felvitte a bűneinket a és betegségeinket a keresztre,

Nézd, az a helyzet, hogy maximálisan az újszövetségből fakad a mi hitünk is, mert ez maga a kereszténység. Én nagyon sokfelől igyekeztem tapasztalatot és információkat gyűjteni a kül. keresztény "történelmi" és "szabad" -egyházakkal kapcsolatban, barátaimon, látogatásokon, és szerteágazó olvasmányokon keresztül, és azt gondolom, hog óy a lényeget illetően nincs eltérés a tanítások között. A súlypontot mi pontosan ide helyezzük, és az a hitünk magva, amit hiányoltál tőlünk.

> és nem kell szenvednünk, csak kérni az ő nevében az Atyától,és megkapjuk.

Ez a tétel már egy folyomány, amit ti az alapigazságból vezettek le, mi pedig más következtetésre jutunk, ugyanonnan kiindulva.
A betegség és és minden rossz szerintünk is abból fakad, hogy az emberiség elhagyta az Istent és a gonosznak engedelmeskedett. DE mégis azt IS gonoljuk, hogy ha valaki beteg, azt Isten "megengedi", hiszen "az ő tudta nélkül egy hajunk szála sem görbülhetne meg"... hogy miért, az más kérdés... Valószínűleg mert Istennek nem a mi fizikai jóllétünk a fő célja, hanem az örök üdvöségünk, és néha az ember csak egy betegségben tud/akar annyira a lelke mélyére szállni , hogy találkozhasson Istennel.
Tudom, hogy sok gyülekezetben ezt vallják a keresztény testvérek, hogy Isten, ha valaki hisz, mindenképpen meggyógyítja őt, hiszen ez az "ördög műve". De én nem osztom ezt a nézetet. Isten néha meghagyja a szenvedést, mint Jóbnál...
És én hibának látom, hogy sok hasonló gyülekezet szinte kiközösíti a betegeket, depressziósakat, testi-lelki gondokkal küszködőket, vagy legalábbis megbélyegzi, mert ebben a tényben hitetlenségük bizonyítékát látják.
És bizony én már olyat is láttam, hogy valaki egy efféle közösségben letagadja a szenvedését, éppen emiatt, vagy letagadja a szorongásait, és magára erőlteti a "boldog", "üdvözült" állandó mosolyt...csak hát egy idő után az ember nem hazudhat magának.
Nem ilyen egyszerű a dolog szerintem. Néha hosszú évek folyamata, hogy valaki meggyógyuljon, pl. a depresszióból, a keserűségből, a szorongásból, vagy a fizikai, pszichoszomatikus, vagy akármilyen betegségekből. És néha sohasem gyógyul meg, mint Szt. Pál, aki élete végéig hordozta a testében azt a bizonyos "tüskét", amiről csak sejthetjük, hogy mi, de egy betegség biztosan. ÉS néha azért nem veszi el Isten a betegséget, mert ez segíti az embert a belső fejlődésében, vagy ez óvja meg az élete teljes lelki kisiklásától...

Az Atya tudja, hogy mire van szükségünk, a gyógyulásra-e, a hitünk megerősödése miatt, vagy a betegségre, hitünk próbája, vagy más miatt. De mégegyszer, az Ő célja nem az hogy csak a testünk legyen egészséges, hanem hogy az egész ember, különös tekintettel az Isten-kapcsolatra.

> ha végignézek templomba járó ismerőseimen,szedik a gyógyszert,panaszkodnak,a családjukban viták vannak.

Az általánosítás sohasem szerencsés, kedves hajjaj!
Mi nem közösítjük ki a tökéletleneket, ebben van irgalom is, hiszen egyikünk sem az, és mi tudjuk, hogy a szenvedések és küzdelmek nélküli élet csak az örökkévalóságban valósulhat meg.

Más. Az orvosságok feltalálása, az értelem segítségével, ami Isten adománya, vajon nem kegyelem? Ha valaki bevesz egy gyógyszert, azért vajon nem adhat hálát Istennek, csak ha valami misztikus úton-módon gyógyul ki a náthából? ;-)
A viták, a küzdelmek, a kísértések és az élet más gondjai nem szűnnek meg a halálig - szerintem - a különbség, hogyha megtérsz, Istennel küzdesz tovább, hitben reményben és szeretettel... és ez a kereszténység.

Továbbá. Valóban, az embereknek csak kis hányada az, aki valóban a lelke legmélyén is keresztény, aki valóságosan kapcsolatban van Istennel.
DE, én biztos vagyok aban, hogy ez az arány kb. minden felekezetre érvényes.
Mert ahogy magam is látom, hogy sokan csak üres vallásgyakorlók, hit, és Isten nélkül, úgy sokan, a szabadegyházakban meg csak üres vigyorgók, mert egyedül vannak, és közösségre vágynak, és a bensőséges közeg tartja élve őket, az érzelmek, a szentimentális zenék, az öszeborulások, a sok mosolygás, a megjátszott misztikum bizsergeti őket ... és közben még sosem találkoztak Istennel, és számukra ez a hurráoptimista, befelé öszetartó, kifelé mindenkit kárhoztató, "ÉN a nyertes csapat tagja vagyok- filing" válik bálvánnyá, és öncéllá, nem Isten maga.
Az emberek nagy része megelégszik ilyen VALLÁSPÓTLÉKokkal, legyen bármilyen felekezetű, mint ahogy az élet más területein is igen kevés az igényes és a dolgok mélyére néző ember.

Mindamellett az öröm a mi életünknek és hitünknek is része, és a magunk kevésbé zajos, kevésbé "kifelé örömöt hangsúlyozó" módján, belül, csendesen és valóságosan nagy örömben élünk, Isten ajándékaként. És ez az öröm sugárzik a hitvallsáunkból is. Már akik megtértek ténylegesen. De mint mondtam, kevesen eveznek a mélyre... itt is, ott is.

> nemrég egy ismerősöm apukája 2 év után rákbetegségben meghalt..a temetésen azt mondta a pap,hogy Isten tudja hogy miért vette el az életét.a rákbetegség nem Istentől,hanem az ördögtől van,de róla itt egy szó sem esett.
Talán nem lett volna szerencsés, ha a temetésen azt mondta volna a pap az illető gyászoló gyerekeinek, hogy a kedves papát a gonosz vitte el, és térjetek meg, vagy így jártok mind, váááá, és hasonló dörgedelmek. Nem gondolod?


> Garrett.sokan vannak akik katolikus iskolába járnak,és nem élik meg a mindennapos Isten-ember kapcsolatot.és olyanok is sokan vannak,akik valóban nem tudnak Istenről.gondolom a misszionárius azokért az emberekért nyúl ki.

Sokan vannak, akik szabadegyházas gyülekezetbe járnak, és mégis csak egy felületi kényszervigyorgás az életük....
bizonybizony. Sokan meg valóban, a szó teljes értelmében megtértek. Ahogy - talán hihetetlen - közöttünk is akad ilyen, nem is kevés. Talán Te is tájékozódj felőlünk! :))

Ami meg az evangelizációt iilleti, sokan ezt úgy űzik, hogy az felér egy mumussal, és többet árt mint használ. Pedig kell, csak nem igy...inkább a saját élet hoszútávú, személyes példájával, a saját rokonok, barátok számára... ha valami meggyőző, hát leginkább ez.
hajjaj - #19998 - 2006. december 10., vasárnap - 22:43 - Válasz erre...
sziasztok=)bocsánat,lehet hogy nem volt igazam abban,hogy az ószövetségre támaszkodnak.arra gondoltam itt ,hogy kevésbé hangsúlyozzák az újszövetség egyetlen törvényét a szeretetet,és azt hogy Jézus felvitte a bűneinket a és betegségeinket a keresztre,és nem kell szenvednünk,csak kérni az ő nevében az Atyától,és megkapjuk.ha végignézek templomba járó ismerőseimen,szedik a gyógyszert,panaszkodnak,a családjukban viták vannak.nemrég egy ismerősöm apukája 2 év után rákbetegségben meghalt..a temetésen azt mondta a pap,hogy Isten tudja hogy miért vette el az életét.a rákbetegség nem Istentől,hanem az ördögtől van,de róla itt egy szó sem esett.
Garrett.sokan vannak akik katolikus iskolába járnak,és nem élik meg a mindennapos Isten-ember kapcsolatot.és olyanok is sokan vannak,akik valóban nem tudnak Istenről.gondolom a misszionárius azokért az emberekért nyúl ki.
Garrett - #19979 - 2006. december 5., kedd - 18:47 - Válasz erre...
ja, amúgy a legjobb az, Astragan, mikor egy misszionárius odajön az aluljáróban és elkezd ugatni istenről, stb. én mindig elküldöm őket a legközelebbi prostituált nőági rokonukba, meg hogy isten mekkora gyíkarc, éljen a szekularizácíó stb. (ezt a szöveget csak, külön és kizárólag nekik nyomom).. 99% utánam lohol hogy "de várjál hát nem is tudsz semmit istenről"... Szép mosolygós vigyor az arcra, 32 fog megvillan,barátságos pillantás.. "Hát, tudod ba**meg, katolikus iskolába járok"
sztem az agyukban megjelenik egy kis felirat h "total system failure"...
Garrett - #19978 - 2006. december 5., kedd - 18:41 - Válasz erre...
'z elég vicces gondolat, szerintem is, lévén hogy az újszövetséget a keresztény egyházak számára írták:D
amúgy isten sztem van, csak nem egy öreg csákó aki ideoda sasol meg járkál és teszi a dolgokat. max ül és röhög.
amúgy meg biztos kell legyen, mert különben ki teremtette volna meg a világot? sztem ha erre valaki tud más választ adni, mint azt hogy "isten", az eléggé el van tévedve, vagy örökös birtokosa kéne legyen a nobel-díjnak.
Kráter - #19977 - 2006. december 5., kedd - 18:13 - Válasz erre...
hajjaj írta (#19976, 2006. december 5., kedd - 17:23):
> szerintem ezzel a baj az,hogy az egyházak csak az Ószövetségre támaszkodnak.

Hajjaj! Kérlek, fejtsd ki, hogy ezt miből gondolod? Hogy jutottál erre a - szerintem teljesen téves - gondolatra?
hajjaj - #19976 - 2006. december 5., kedd - 17:23 - Válasz erre...
Sziasztok.Hiszek Istenben,és működik.Használom a hitemet,és győzedelmes vagyok.ami még sokkal jobb,hogy másokért is imádkozom és meghallgatja ,megválaszolja.
írtátok,hogy nem igazán tudjátok felfgoni Istent meg a hit dolgot úgy,ahogy a Biblia leírja.szerintem ezzel a baj az,hogy az egyházak csak az Ószövetségre támaszkodnak.azt mondjákez azonban olyan,mintha téged egy lejárt jogszabály miatt büntetnének meg.Isten ugyanis Új szövetséget kötött az emberrel,egyszülött fiát,Jézust áldozta fel,aki felvitte az emberek minden bűnét,minden betegségét,és minden szenvedését a keresztre!ne hidd el,hogy azt mondják,hogy bűnös vagy,mert nem vagy!!!Jézus érted is meghalt a kereszten.azt mondta Isten,ha Jézus nevében kértek tőlem,megadom nektek amit kértek.Higgyétek,hogy Isten élő és ható,szívetekben higgyétek,kérjetek,és kaptok!
Nem kötelező ezt elhinni és elfogadni,de 180fokot változik az életed.Ja,és úgy ne próbáld,h na kipróbálom,imádkozok,aztán vagy bejön vagy nem...hit nélkül lehetetlen.

Csak mégegy dolog..sokan mondják: Ha lenne Isten,akkor nem történne az a világban ami most..és nem halnának meg a szeretteink,és nem szenvednének az emberek gyógyíthatatlan betegségekben.
meg azt sem értik,"Isten miért ilyen kegyetlen."
Az igazság azonban az,hogy mindezekért az ördög felelős,akiről olvashatsz a Bibliában..aki megkísérti Jézust is.az ördög azért jött,hogy lopjon,öljön és pusztítson.minden rosszért,ami az életedben történik ő a felelős.
hajjaj - #19975 - 2006. december 5., kedd - 17:22 - Válasz erre...
hellós
Idő Péter - #16188 - 2006. február 24., péntek - 21:40 - Válasz erre...
válasz " csend " - részére :
Ezt sokan leírták már , többekközt : TE - IS! - ÉN - IS! - TI IS!
És a TermtőTervező GondolatA
Az idézet , Kínából , Származik.
És Ráhangolódás Kérdése hogy : és Te is hallhatod , a teremtő_tervezőt. De úgy mint 1 TéVét_úgy kell behangolni , magadat. @

ÉS az AK - ASA - )krónikába(is levan ÍRVA. A NAGY KÖNYV - be.
Ká-eS12
Idő Péter - #16187 - 2006. február 24., péntek - 21:22 - Válasz erre...
DE SZÉPEN MONDTAD !
sosem VOLT így RÁSZORÚLVA .....!..
kész a SEGÍTSÉG , készül a FEKETE - leves. ASA
szaxalia - #16176 - 2006. február 21., kedd - 20:12 - Válasz erre...
Elég sokszor gondolkodom el rajta...De mindig oda lyukadok ki, hogy nincs abban az értelemben, ahogy a Biblia elénk tárja. Észérvek embere voltam és vagyok a mai napig, épp ezért nem tudom elvonatkoztatni a tudást és a hitet. És épp ezért:
"Hiszek hitetlenül Isteneben,
mert hinni akarok.
Mert sose volt így rászorulva
sem élő sem halott..."
Astragan - #16086 - 2006. február 9., csütörtök - 11:28 - Válasz erre...
Az mindig megmosolyogtatott, ha valaki megkérezte tőlem az utcán vallásterjesztés címén, hiszek-e Istenben. A hit olyan megfoghatatlan, ezzel az erővel hihetek én a lila tehenekben is, s arra is válaszolhatnék valamit.
Én nem hiszek Istenben, hanem tudom hogy van. Hinni és tudni két külön dolog. És nagyon jó az, amit felix44 idézett a hinduktól.... :)
csend - #14713 - 2005. szeptember 3., szombat - 16:07 - Válasz erre...
"Az Isten az ásványokban alszik,a növényekben ébred,az állatokban jár,és az emberben gondolkodik!"

Tudja valaki ki írta? honnan való ez az idézet?
Árvai Emil - #14688 - 2005. agusztus 31., szerda - 06:37 - Válasz erre...
Dietrich Bonhoeffer (1906-1945):

MEDITÁCIÓ A BÖRTÖNBEN

Egyedül vagyok...
De Te nem hagysz el engem.

Kislelkű vagyok,
de Nálad a segítség!

Nyugtalan vagyok,
de Te vagy a béke.

Bennem él a keserűség,
de Te vagy a türelem.

Nem értem utaidat,
de Te jól ismered a nekem szánt utat.

Bízom Benned!

2020. szeptember 18., péntek
További szavazások:
  Hogy tetszik az idei nyár?
» Hiszel Istenben?
  Hol töltöd a szabadságod?
  Hogy tetszik a merengo.hu új kinézete?
  Mit iszol szívesen?
  Mi a kedvenc ünneped?
  Mennyi időt töltesz naponta a számítógép előtt?
  Milyen gyakran jársz moziba?
  Hogyan telt a szilvesztered?
  Karácsony 2001
  Zenei irányzatok
  Milyen kategóriát kaptál a seregben?
  Ki mit olvas a legszívesebben?
  Hogyan jutottál el a merengő.hu-ra?
  Ki mennyit olvas?
 
Nóra szavazásai:
  Te mit gondolsz az öregedésről?
  Éjszaka, elkötelezettség nélkül
  Találkoztál már idegenekkel?
  Ki a kedvenc sorozathősöd?
  Te szoktál szolizni?
  Táncoltál már bécsi keringőt?
  Szeretsz főzni?
  Egy csodálatos elme
  Voltál már Szegeden?
  Te dohányzol?
  Beleavatkozás mások életébe
  Láttad A gyűrűk urát?
  Te hogyan kerülöd el a téli álmot?
  Te hiszel a "nagy találkozásban"?
  Te nézel tévésorozatokat?
  Szerinted mi a karácsony lényege?
  Te mindenkit visszahívsz?
  Szerinted mi kell a nőnek?
  Te megházasodtál már?
 
Friss fórumtémák »
  Ünnep (95 · Árvai Emil)
  Istenes versek, történetek (60 · Árvai Emil)
  Írj te is verset! (731 · Árvai Emil)
  leszek a muzsad, almajanos (93 · felix44)
  Néhány vers és gondolat (1 · Redfield)
  Kezdő írók könyvkiadása (7 · pisch ferenc)
  SOS FELHÍVÁS!!!! (7 · pisch ferenc)
  Szép gondolatok (71 · Árvai Emil)
  Kérés (19 · almajanos)
  Kedvenc versek (180 · Árvai Emil)
  üzenet (2 · pisch ferenc)
  ŐSI HINDU TÖRTÉNETEK (16 · almajanos)
  A remenytelen szerelem meg mindig tart (661 · Blue)
  Feltűntek valakinek a falak? (3 · rosszcsont)
  Számítógépes kérdések, problémák... (295 · DevilGuy94)
  vmi` (1 · Imrecske)
  Apám halála II. (2 · Felleg)
  Nostradamus-jóslatok (22 · cido)
  kezdő íróknak van e esélye verset, vagy reény (1 · pisch ferenc)
  Reménytelen szerelmek vajon miért van ez (2 · remuszba)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu