Címlap      Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
  Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
» Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
Senki sem tudja, mit tesz, mikor helyesen cselekszik; de a helytelennek mindig tudatában vagyunk.

*
Az embernevelőnek nem az a kötelessége, hogy tévedésektől megóvja, hanem hogy vezesse a tévelygőt, sőt engedje teli serleggel szürcsölni tévedését: ez a tanító bölcsessége. Aki csak kóstolgatja tévedését, soká beéri vele, úgy örvend neki, mint valami szerencsének; de aki egészen kimeríti, annak meg kell ismernie, hacsak nem őrült.

*
Ha csak olyannak fogjuk fel az embereket, amilyenek - mondottad -, rosszabbá tesszük őket. Ha úgy bánunk velük, mintha azok volnának, aminek lenniük kellene, akkor odavisszük őket, ahová vinni kell.

*
Kevesen vannak, akik elmével is rendelkeznek és ugyanakkor tettre is képesek. Az elme kiterjeszt, de megbénít, a tett megelevenít, de korlátoz.
(Goethe: Wilhelm Meister tanulóévei)
Enveco Free Stat

Indiánnapló 17 - A szeretkezés öröme

Nobodi · 2002. december 15., vasárnap - 16:00 · fórum » 1

« előző  következő » 
Érdekes tapasztalatokra tesz szert az ember, ha társaságba jár, lányokkal találkozik, beszélget és különféle mélységű kapcsolatokat hoz létre. Az elsősorban testi jellegű kapcsolat nekem eddig teljesen ismeretlen volt, csak most értettem meg, miről is van szó. A múltkor azt írtam, hogy nem akarok kapcsolatot pusztán a szex kevéért. Nos, azóta beszéltem egy fiúval, aki elmondta, hogy ő viszont pontosan ezt tartja fontosnak, és ezért teremt kapcsolatokat. Akkor gondolkodtam el először azon, hogy valóban, miért lenne ez rossz...

Mi rossz lehet abban, ha két egészséges, egymásnak imponáló ember játszik egymással, ha együtt hódol a szexualitás szenvedélyének? Odafigyelve egymásra, egymást tiszteletben tartva, a másik testét mintegy kölcsön véve miért ne élhetnék meg a szexualitás örömét? Be kell, hogy valljam - akár szégyen, akár nem -, hogy a gondolkodásom ugyanarra a rugóra jár, mint akármelyik férfitársamé: egy csinos nővel bármikor, bárhol, bármit.

Hadd meséljek el két történetet. Gyerekkoromból vannak emlékeim a vadászatról. Micsoda izgalom volt! Még most is az orromban a benzingőz különös illata, amint a hajnali sötétben az erős és határozott vadász beindította a Nivát. Aztán beérve az erdőbe a halk lopakodás kötelező némaságban, az elhelyezkedés, figyelés, várakozás, a madarak varázslatos, egyre élénkülő éneke, és végre az állatok motozása az először vörösen, majd sárgán derengő ég alatt, és persze a lövések, majd kinek a kétségbeesett menekülés, kinek a nyöszörgés, az utolsó rángások, kinek az izgatott futás a zsákmányért. A teríték, a feldolgozás, főzés, sütés, ivás, nevetés, nagyfiús érzés. Érettebb fejjel persze borzalmas brutalitásnak érzem a vadászatot, és nagyon ellene vagyok, de a lövéseken, ölésen, haldokláson, véres avaron kívül minden csupa varázslat, izgalom volt.

A másik egy dokumentumfilm Romániáról, amit pár éve láttam. Arról mesélt az erdész, hogyan vadásztak Causesku és barátai. Volt, hogy helikopterrel vitték őket az erdei helyszínre, ahol először jól beittak, majd kitántorogtak a faházból, és a rét széléről agyonpuffantották az erre a célra odaterelt nyomorult párákat. Remek mulatság lehetett.

Hát, valahogy ilyen kapcsolatot érzek a szerelmeskedés és az egyéjszakás szex között. Megtörténik az aktus mindkettőben: eldörül a lövés, és ott fekszik leterítve, akit akartál. De hogyan? És valóban pusztán a lövés a lényeg? Mi történik előtte, utána?

Nem tudom elképzelni, valósan átélni pedig nem is akarom, hogy milyen lehet úgy szeretkezni valakivel, hogy csak használjuk egymás testét, hogy milyen lehet álarcok mögött rejtezkedve bekebelezni, amire szükségem van. Lehet vajon ilyet hazugság és a másik becsapása nélkül csinálni? Tényleg megtörténhet, hogy mindkét ember egy "elkötelezettség nélküli" éjszakát vár el a másiktól? Hogy nem is érdekli más, csak a kielégülés?

Persze, tudom, a határvonalakat nehéz meghúzni, nehéz egyértelműen megállapítani, hogy mikor tesszük szeretetből, szerelemből, unalomból, megszokásból, puszta testi vágyból, helyettesítésből, akármiből. És nem akarok senkit sem elítélni, aki ilyet tesz, mert, ahogy írom, nem tudom, hogy megy ez.

De ha valamit tudok, hát azt tudom, milyen egymásra mosolyogva, egymás bőrét cirógatva összebújni egy jó szerelmeskedés után azzal, akit igazán szeretsz. Hogy milyen szeretkezés közben őszintén rámosolyogni, megsimogatni, hogy milyen elfeledkezni magadról és azt keresni, ami neki jó. Hogy milyen hevesen csókolózni, szerelmeskedni azzal a lénnyel, akit a világon legjobban szeretsz és tisztelsz, akivel élményeid vannak, akivel a legjobb a világon beszélgetni. Meg hogy milyen vasárnap reggel a tea és a pirítós illata, a csendes együttlét hangulata.

Elfogadom, ha valóságtól elrugaszkodott, javíthatatlanul romantikus alkatnak tartotok, aki idillekbe ringatja magát, de szerintem a szeretkezés mindig az kellene, hogy legyen, ami: az intimitás beteljesülése, az odaadás egyfajta csúcspontja. Ebből kiragadni, igazi környezetétől megfosztani csak megalkuvások árán lehet.
« előző  következő » FÓRUM: Indiánnapló 17 - A szeretkezés öröme

a témát indította: annkaleb, 2007.08.29. 23:51 - 1 üzenet

főtéma: Indiánnapló

annkaleb - #20839 - 2007. agusztus 29., szerda - 23:51 - Válasz erre...
Igazad van.
És örülök, hogy vannak még emberek, akik így látják.
2020. agusztus 11., kedd
Indiánnapló » legújabbak
  Nobodi: Indiánnapló 22 - Jogerős ítélet 2003.05.16.
  Nobodi: Indiánnapló 21 - Kihajózás 2003.04.13.
  Nobodi: Indiánnapló 20 - Summa summárum 2002.12.30.
  Nobodi: Indiánnapló 19 - Szeret, nem szeret 2002.12.23.
  Nobodi: Indiánnapló 18 - Kit érdekelsz? 2002.12.17.
» Nobodi: Indiánnapló 17 - A szeretkezés öröme 2002.12.15.
  Nobodi: Indiánnapló 16 - A végső érv 2002.12.09.
  Nobodi: Indiánnapló 15 - Ábrándok, találkozások, félelmek 2002.11.30.
  Nobodi: Indiánnapló 14 - Vergődő cet a fövenyen 2002.11.24.
  Nobodi: Indiánnapló 13 - Ne sírjatok, lányok! 2002.11.20.
 
  RSS feed Tartalom RSS
Friss fórumtémák »
  Indiánnapló 22 - Jogerős ítélet (14 · annkaleb)
» Indiánnapló 17 - A szeretkezés öröme (1 · annkaleb)
  Indiánnapló 16 - A végső érv (24 · annkaleb)
  Indiánnapló 15 - Ábrándok, találkozások, féle (3 · annkaleb)
  Indiánnapló 14 - Vergődő cet a fövenyen (1 · annkaleb)
  Indiánnapló 12 - Sarkítás (5 · annkaleb)
  Indiánnapló 21 - Kihajózás (1 · szildiko)
  Indiánnapló 20 - Summa summárum (9 · Nobodi)
  Indiánnapló 19 - Szeret, nem szeret (6 · Bölcs)
  Indiánnapló 18 - Kit érdekelsz? (2 · Nobodi)
  Indiánnapló 13 - Ne sírjatok, lányok! (1 · Nóra)
  Indiánnapló 11 - Statisztikai eset (12 · Nóra)
  Indiánnapló 10 - Édes november (5 · Natali)
  Indiánnapló 9 - A matracvivők (8 · Natali)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu