Címlap      Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
  Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
» Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
Nem minden szabadság egyforma. Van ilyen is meg olyan is, és némelyik szabadság, Palivec, rosszabb a börtönnél, a kis huncut. A szabadság, hogy úgy mondjam, dialektikusan megtapasztalt pofon. S ez nem olyan egyszerű dolog. Más országokban viszont az emberek annyira szabadok, hogy észre sem veszik, és akkor ez már ugyanaz, mintha nem lenne szabadságuk. Ez a szabadság, úgy ahogy van, cifra dolog, Palivec. Van úgy, hogy egyesek csak felszabadítanak és felszabadítanak, aztán egyszerre csak körülnéznek, és mindenütt börtön. - Svejk töprengve a korsó fölé hajolt. - Szinte azt mondanám, hogy az ember vagy szabad, vagy felszabadított.
(J. J. Marek: Svejk kalandjai a második világháború után)
Enveco Free Stat

Indiánnapló 7 - És a szex?

Nobodi · 2002. október 23., szerda - 19:34 · fórum » 16

« előző  következő » 
A rákövetkező nap este, miután Eszter elmondta, hogy elhagy, ő zuhanyzott, én pedig fogat mostam mellette. Mikor elkészült, rájött, hogy elfelejtett törülközőt vinni, ezért én hoztam neki. Oda is adtam, és mostam tovább a fogam. Ő azonban ahelyett, hogy elhúzta volna a zuhanyfüggönyt, mint normálisan, ezúttal a függöny mögött, a szűk helyen törülközött. Engem ez teljesen kiborított. Hat évig láthattam, most hirtelen szégyellnivalója van? Talán összekarmolta a testét a szeretője?

Nagyon bántott a dolog. Rá is kérdeztem, hogy van-e valakije, de tagadólag válaszolt. Előző nap még ígéretett tett egy majdani utolsó szeretkezésre velem, és ez most megint felmerült bennem, mint reménysugár. Mert ha már látnom sem enged, ha ennyi intimitás már taszítja, az számomra azt jelentette: elviselhetetlen és visszataszító vagyok. Úgy éreztem, hogy ha így van, akkor évekig csak szenvedett mellettem, miközben utált. A fenti gondolatsor persze teljesen torzult, de le kellett írnom őszintén, mert ez játszódott le a fejemben: a feleségem számára undorító lettem. Iszonyatos megalázottság-érzés.

A valóság persze jóval egyszerűbb: Eszter amiatt aggódik, hogy el tudjam engedni, el tudjam fogadni, hogy ő elmegy, és úgy érzi, ha bármi bizalmast megenged, ezzel csak nehezebbé teszi számomra a dolgot. Nos, lehet, hogy igaza van valamennyire, de nekem nagyon rosszul jött ez a hirtelen megvalósítás.

Egyébként Eszter bejelentésétől függetlenül más okok miatt már jó ideje nem voltunk együtt. Ez a zuhanyzós történet nyilván még jobban felkavart emiatt. Úgy éreztem, hihetetlenül hiányozni fognak nekem a szerelmeskedések, az intim együttlét, a bizalmas pillanatok, a közösen átélt felszabadultság. Mit fogok most csinálni? Találok majd egy lányt, aki lefekszik velem? Szerzek egy barátnőt, aki hajlandó erre csak a játék, az élvezet kedvéért? Nagyon idegen gondolatoknak tűntek ezek nekem, mindig is elképzelhetetlennek tartottam a magam számára a könnyű kapcsolatokat, kizárólag olyan valakivel tudtam elképzelni az igazi, odaadó szeretkezést, akit tényleg szeretek.

Este aztán, mikor magányosan kapcsolgattam otthon a csatornákat, váratlan és gyors véget ért férfiúi túlfűtöttségem: megtaláltam a számomra eddig ismeretlen Private Gold nevű csatornát. Olyan volt az egész, mintha benyomtam volna egy szintetikus sűrítményt intravénásan, vagy mintha a mama esti vacsora-pörköltje helyett egy szupermarketben telinyomnám ételkoncentrátummal a számat. Semmi köze a való élethez, hiányzik belőle mindaz, amitől bensőséges és intim lesz egy ilyen emberi együttlét. De hat, ez tény: megszünteti a feszülést, és a testtel együtt a szellem is kicsit megkönnyebbül.

Tisztább aggyal pedig már máshogy tűnik fel ez a "szerezz egy nőt, hogy megkönnyebbülj" téma is. Mivel nem vagyok egy túl vonzó, lehengerlő megjelenésű fiú, úgy éreztem, hogy eleve olyan lányoknál számíthatnék sikerre, akik jobban kiszolgáltatottak, akik jobban rászorulnak valakire, akik szeretnék elhinni, hogy kellenek valakinek. Elképzeltem magamat idegen lakásokban, hazug helyzetekben. Láttam magam előtt vissza-nem-hívásokat, dühös, szomorú és könnyes szemeket, nem kívánt találkozásokat, meg hogy nem tudok valakinek a szemébe nézni...

Világosság vált számomra, hogy nem fogok továbbra sem csak azért kapcsolatba lépni egy lánnyal, hogy lefektessem. Nem fogok senkinek sem hazudni csak azért, hogy megkaphassam. Ha már nagyon feszít a vágy, akkor inkább a Private Gold, de egy lánnyal intim perceket átélni csakis szerelemből fogok.
« előző  következő » Új téma létrehozása

Főtéma: Indiánnapló
Témanév:
Indiánnapló: Indiánnapló 7 - És a szex? (Nobodi - Exaybachay - 2002.10.23.)
Az első hozzászólás (bevezetés):

Új téma létrehozásához be kell jelentkezned, amit most egyúttal meg is tehetsz (persze ha korábban már regisztráltad magad):

Név:

Jelszó:

2020. agusztus 12., szerda
Indiánnapló » legújabbak
  Nobodi: Indiánnapló 22 - Jogerős ítélet 2003.05.16.
  Nobodi: Indiánnapló 21 - Kihajózás 2003.04.13.
  Nobodi: Indiánnapló 20 - Summa summárum 2002.12.30.
  Nobodi: Indiánnapló 19 - Szeret, nem szeret 2002.12.23.
  Nobodi: Indiánnapló 18 - Kit érdekelsz? 2002.12.17.
  Nobodi: Indiánnapló 17 - A szeretkezés öröme 2002.12.15.
  Nobodi: Indiánnapló 16 - A végső érv 2002.12.09.
  Nobodi: Indiánnapló 15 - Ábrándok, találkozások, félelmek 2002.11.30.
  Nobodi: Indiánnapló 14 - Vergődő cet a fövenyen 2002.11.24.
  Nobodi: Indiánnapló 13 - Ne sírjatok, lányok! 2002.11.20.
 
  RSS feed Tartalom RSS
Friss fórumtémák »
  Indiánnapló 22 - Jogerős ítélet (14 · annkaleb)
  Indiánnapló 17 - A szeretkezés öröme (1 · annkaleb)
  Indiánnapló 16 - A végső érv (24 · annkaleb)
  Indiánnapló 15 - Ábrándok, találkozások, féle (3 · annkaleb)
  Indiánnapló 14 - Vergődő cet a fövenyen (1 · annkaleb)
  Indiánnapló 12 - Sarkítás (5 · annkaleb)
  Indiánnapló 21 - Kihajózás (1 · szildiko)
  Indiánnapló 20 - Summa summárum (9 · Nobodi)
  Indiánnapló 19 - Szeret, nem szeret (6 · Bölcs)
  Indiánnapló 18 - Kit érdekelsz? (2 · Nobodi)
  Indiánnapló 13 - Ne sírjatok, lányok! (1 · Nóra)
  Indiánnapló 11 - Statisztikai eset (12 · Nóra)
  Indiánnapló 10 - Édes november (5 · Natali)
  Indiánnapló 9 - A matracvivők (8 · Natali)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu