Címlap      Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
  Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
» Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
A jóságról

Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét.
Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre
egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és
melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid,
mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint
a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.
(Weöres Sándor: A teljesség felé)
Enveco Free Stat

Indiánnapló 22 - Jogerős ítélet

Nobodi · 2003. május 16., péntek - 21:15 · fórum » 14

Légy boldog, legyen nagyon szép életed!Egy hete és egy napja végül megtörtént, aminek már itt volt az ideje. Roppant egyszerűen zajlott a ceremónia, nevezhetjük akár formaságnak is. Egy kedves fiatal bírónő tűnt fel a bíróság folyosóján, majd így hármasban bevonultunk a terembe. Elég egyszerű volt a tényállás: nincs gyerek, az anyagiakat egymás közt szerződésben rendeztük, semmilyen vitás kérdés nincs köztünk. A tisztelt hivatal még arról is meggyőződhetett személyesen, hogy jó viszonyban van az egykori házaspár.  tovább »

Indiánnapló 21 - Kihajózás

Nobodi · 2003. április 13., vasárnap - 08:11 · fórum » 1

Az élet szép és reménnyel teliMár egy ideje nem laktam egykori közös albérletünkben, és a tulajdonossal már korábban megbeszéltem, hogy áprilistól költözöm ki belőle. Így aztán március legutolsó napjai a költözéssel teltek. Mostanáig megúsztam a pakolást, a régi dolgok rakosgatását, rendszerezését. Nem egyszerű dolog. Eszter már korábban elvitte, ami neki kell, most a maradékot kellett átválogatnom.  tovább »

Indiánnapló 20 - Summa summárum

Nobodi · 2002. december 30., hétfő - 09:57 · fórum » 9

Az élet szép, örüljünk neki!Sűrű volt ez az elmúlt néhány hónap. Igaza van azoknak, akik szerint meglehetősen zavaros a naplóm is. Nem lineárisan írtam és nem egyenletetesen oszlik el benne a hangsúly. Mindig arról volt szó, ami éppen akkor foglalkoztatott. Nem meglepő az sem, hogy komoly ellentmondások vannak benne. Nemcsak a témákban csapongtam, de éppígy bizonytalan voltam és vagyok rengeteg kérdésben, véleményben. Mégis érzem, hogy kezd végre lassan összerendeződni, leszűrődni bennem történetünk eddigi szakasza.  tovább »

Indiánnapló 19 - Szeret, nem szeret

Nobodi · 2002. december 23., hétfő - 14:15 · fórum » 6

Rögtön, miután szakított velem, Eszter bevallotta, hogy sosem szeretett igazán. Ezen nagyon kiborultam, és ekkor ő finomította a dolgot, hogy igazából csak másfél éve. Így utólag ezen gondolkodva, Eszterrel erről beszélgetve kezdem sejteni (biztosat csak Eszter tud, majd beszélek még vele erről), hogy valójában félig-meddig igazat mondott már az első alkalommal: sosem szeretett igazán. Elfogadta az én szeretetemet, sőt, azt akarta, hogy szeressen. De nem volt a számára egyértelmű a viszonyulása hozzám. Ezt azonban nem mondta el nekem, inkább önmagát próbálta meggyőzni.  tovább »

Indiánnapló 18 - Kit érdekelsz?

Nobodi · 2002. december 17., kedd - 00:35 · fórum » 2

A lányokkal úgy vagyok, mint szegény Gombóc Artúr a csokoládéval: "Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta, mint aki éjjel-nappal ezen töri a fejét: a kerek csokoládét a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon." Önkényesen most úgy értelmezem mindezt, hogy Artúr nem habzsolta őket nyakra-főre, hanem ha egy is jutott neki, annak nagyon örült és megbecsülte, akármilyen formájú is volt.  tovább »

Indiánnapló 17 - A szeretkezés öröme

Nobodi · 2002. december 15., vasárnap - 16:00 · fórum » 1

Érdekes tapasztalatokra tesz szert az ember, ha társaságba jár, lányokkal találkozik, beszélget és különféle mélységű kapcsolatokat hoz létre. Az elsősorban testi jellegű kapcsolat nekem eddig teljesen ismeretlen volt, csak most értettem meg, miről is van szó. A múltkor azt írtam, hogy nem akarok kapcsolatot pusztán a szex kevéért. Nos, azóta beszéltem egy fiúval, aki elmondta, hogy ő viszont pontosan ezt tartja fontosnak, és ezért teremt kapcsolatokat. Akkor gondolkodtam el először azon, hogy valóban, miért lenne ez rossz...  tovább »

Indiánnapló 16 - A végső érv

Nobodi · 2002. december 9., hétfő - 23:01 · fórum » 24

Looks like a goddamn religious icon.Ha elhagyják az embert (de nem kizárt, hogy akkor is, ha ő az elhagyó, ám ezt az állapotot nem igazán ismerem), akkor rettentő érzékeny lesz mások felé: arra vágyik, hogy elfogadják, hogy valamennyire szeressék, hogy érezze, hogy ő azért továbbra is számít valakinek, hogy ér valamit, hogy hiába történt vele most valami baleset-szerű lezárás, azért nem szúrta el teljesen az életét. Ez velem is így van. És ez az érzékenység, kiszolgáltatottság szerencsére nem arra késztetett, hogy elzárkozzam, hanem éppen arra, hogy sokkal jobban keressem az emberek közelségét.  tovább »

Indiánnapló 15 - Ábrándok, találkozások, félelmek

Nobodi · 2002. november 30., szombat - 13:39 · fórum » 3

Vajon létezik örök tűz?A cet magányos agóniájával lezárulóban egy korszak, ám máris egy új vette kezdetét. Máshogyan látom a világot, már más foglalkoztat. Különös, mit okoz nekem mostanában egy-egy szempár, egy találkozás, egy érintés vagy pusztán egy jelenlét. Hogy merre kalandoznak el a gondolataim időnként munka közben vagy éppen ébredés után, a kávét szürcsölve. Nem gondoltam volna, hogy visszatér még egyszer az életembe ez az izgalom. Olyan, mint egy csipetnyi fűszer: nem tölti ki, nem nyomja agyon az egészet, de amikor éppen nem ízlelek markánsabb ízt, rögtön érzem a jelenlétét.  tovább »

Indiánnapló 14 - Vergődő cet a fövenyen

Nobodi · 2002. november 24., vasárnap - 21:28 · fórum » 1

Found some tobacco.Fura helyzet, hogy már megint végig magyarázkodom, de szeretném, ha az emberek megértenének és nem félreértenének. A beszélgetésekből, levelezésből megértettem, hogy mi az egyik gyakori félreértés, ami velem kapcsolatban felmerül. Saját példák, sztereotípiák alapján nekem az elhagyott szerelmes szerepet osztják ki, aki a romantikus forgatókönyv alapján egyre csak szenved és nem bírja magát túltenni a dolgon. Ezt valószínűleg sokkal egyszerűbb elképzelni, mint a valóságot, vagy mint azt, ami az írásaimból inkább kiderülne.  tovább »

Indiánnapló 13 - Ne sírjatok, lányok!

Nobodi · 2002. november 20., szerda - 11:45 · fórum » 1

Valóban túllennénk az első nehézségeken?A hétvégén hivatalos voltam egy kislétszámú születésnapi házibuliba, amolyan "ülős-beszélgetős", "mindenki annyi vodkát iszik, amennyit bír" fajtára. A társaság átlagéletkorának megfelelően a 80-as évek zenéje szólt a háttérben: Alphaville és Digital Scream, csak hogy néhányat említsek. Mindenki más párban volt, csak én voltam egyedül. Mikor már kellő fokra emelkedett a hangulat és az általános véralkohol-szint, és a társaság nagy része éppen az erkélyen dohányzott, odaült mellém a házigazda srác, átölelt, és kissé akadozó hangon, csupa szeretettel és aggódással a fülembe súgta: "Ne szomorkodj, pár héten belül összehozunk valami jó kis kirándulást. Ha minden jól megy, sikerült szervezni neked egy nőt is, érted..."  tovább »

2020. szeptember 29., kedd
Friss fórumtémák »
  Indiánnapló 22 - Jogerős ítélet (14 · annkaleb)
  Indiánnapló 17 - A szeretkezés öröme (1 · annkaleb)
  Indiánnapló 16 - A végső érv (24 · annkaleb)
  Indiánnapló 15 - Ábrándok, találkozások, féle (3 · annkaleb)
  Indiánnapló 14 - Vergődő cet a fövenyen (1 · annkaleb)
  Indiánnapló 12 - Sarkítás (5 · annkaleb)
  Indiánnapló 21 - Kihajózás (1 · szildiko)
  Indiánnapló 20 - Summa summárum (9 · Nobodi)
  Indiánnapló 19 - Szeret, nem szeret (6 · Bölcs)
  Indiánnapló 18 - Kit érdekelsz? (2 · Nobodi)
  Indiánnapló 13 - Ne sírjatok, lányok! (1 · Nóra)
  Indiánnapló 11 - Statisztikai eset (12 · Nóra)
  Indiánnapló 10 - Édes november (5 · Natali)
  Indiánnapló 9 - A matracvivők (8 · Natali)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu