Címlap      Fórum   Versek    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
  Gondolatok
  Fórum
  Versek
» Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
"Nem az egész földet foglaljuk el, hanem csak egy lábnyomnyit, nem a hegyet csak képét a szemünkben, nem a tengert csak mozgékony erejét és felszínének tükröződéseit. Semmi nem a miénk, csak a látszat, ezért ragaszkodunk hozzá oly erősen."

"Az embernek nem szabad az ellenkezőjére fordulnia, mert minden, ami az emberben értékes, az sebezhető is."

"Milyen jó lenne, ha csavargó lennék, ö mindig találkozhat jó emberekkel, szép tájakkal. Derűs lelke mindig nyitva áll a széles égnek és a szabad útnak, amely nem vezet sehová de elvezet mindenhová. Csak ne ragaszkodna az ember a megszerzett helyhez."

"Az ember nem fa és éppen ezért a kötöttsége a szerencsétlensége is, elveszti a bátorságát és csökkenti a biztonságát. Kötődve egy helyhez az ember annak minden feltételét elfogadja, még a kellemetleneket is, önmagát ijeszti a bizonytalansággal, ami reá vár. A változás számára egyfajta feladás, a befektetett energia elvesztése. Valaki más foglalja el majd a helyét, és neki újra kell kezdenie. Ez a begubódzás az öregedés igazi kezdete, mert az ember addig fiatal, amíg nem fél az újtól, az újrakezdéstől. Maradva az ember tűr vagy támad. Változtatáskor megtartja szabadságát, készen áll arra, hogy megváltoztassa helyét és a rákényszerített feltételeket. Hová és hogyan menjen el?"
(Mesa Selimovic: Dervis i smrt / A dervis és a halál)
Enveco Free Stat

Gyász, fotó, élő kép

Ako · 2005. december 10., szombat · fórum » 31

Eszményi zóna

Egy levélváltásunk nyomán e website gazdája - barátom és munkatársam - invitált, hogy írjam le pár gondolatomat a Merengőn.

Nem vagyok fotós, bár régóta érdekel a dolog. Hosszú szünet után néhány éve foglalkozom vele aktívan. A vélemény, hogy a képeim szomorúak, először meghökkentett, majd kapóra jött, hogy megfogalmazzak valamit.

 tovább »

Felvidék

Szabolcsi Erzsébet · 2005. december 9., péntek · fórum » 9

Tátra, Csorba-tóEzen a nyáron egyik úticélunk a Felvidék volt. Egy hetet töltöttünk ott, sok történelmi nevezetességű várost felkerestünk, kirándultunk a Tátrában a Csorba-tónál és a Tar-patak völgyében. Érdekes templomokat néztünk meg, különleges várakat és kastélyokat is bejártunk. Alsósztregova, Rimaszombat, Gácsfalva, Rozsnyó, Karaszkó szerepelt az út elején.  tovább »

Terror Háza Múzeum

Középesy G · 2005. november 6., vasárnap · fórum » 17

A Terror HázaSikerült engedélyt kapnom, hogy csináljak egy sorozatot a múzeumban. Mindenki figyelmébe ajánlom, érdemes megnézni.  tovább »

Magas-Tátra, Csorba-tó

Középesy G · 2005. október 23., vasárnap · fórum » 5

A Csorba-tóA kedvenceink közé tartozik a Felvidéken a Tátra és a Csorba-tó. A lomnici csúcsra még nem sikerült feljutnunk, mert vagy borzalmasan sokan voltak, vagy az időjárás miatt nem ment fel a lanovka. Már hat éve próbálkozunk; remélem, valamikor sikerül...  tovább »

Németország, 2005.

viktor · 2005. október 11., kedd · fórum » 2

ColmarNémetország 2005 nyarán. Az idő elég pocsék volt, viszont szépek voltak a fények.  tovább »

A váci fegyház és börtön

Középesy G · 2005. agusztus 18., csütörtök · fórum » 65

A váci fegyház és börtönMagyarországon a szabadságvesztés büntetés, mint büntetési nem, a fejlett európai államokhoz hasonlítva viszonylag későn, a XIX. század derekán vált általánossá. Az 1870-es éveket követően európai mértékkel is korszerűnek mondható jogalkotás és ennek megfelelő intézményrendszer kialakítása kezdődött Magyarországon, amelynek eredményeként a XX. század első évtizedeire lényegében kialakult a napjainkig meglévő és működő magyar börtönök rendszere, szervezete.  tovább »

Az ólublói vár

Szeka · 2005. július 8., péntek · fórum » 14

Ólubló, várA 2004. évi felvidéki nyaralásunk alatt egy alkalommal szép nagy kört csináltunk. Poprád-Szepesszombatról indulva, Podolinon keresztül felkerestük az ólublói várat, majd folytattuk utunk a világörökséget gazdagító Bártfára, s onnan Eperjesen keresztül vissza Szepesszombatra. A lányom három hónaposan nagyon jól viselte az egésznapi autózást, jövést-menést.  tovább »

Szepescsütörtökhely

Szeka · 2005. július 7., csütörtök · fórum » 2

Szepescsütörtökhely gótikus műemlék kápolnája2004 nyarán, az akkor még három hónapos Réka lányunkkal barangoltunk a Felvidéki Szepességben. Ennek az első ízelítője egy kis falu kicsi, ám annál csodálatosabb, műemlék kápolnája, amely a legszebb a gótikus stílusúak közül egész Szlovákiában.

Mivel a templomot szűk körben, erődszerűen kőfal övezi, s az F717-es gépemhez ekkor még sajnos nem rendelkeztem nagy látószögű objektívvel, ezért csak részleteiben tudtam lencsevégre kapni, egyben nem. A szentélybe nem tudtunk bejutni, mert a templom zárva volt, így belülről képek nem készültek.  tovább »


Lengyelország

juanitaescudo · 2005. június 24., péntek · fórum » 43

LengyelországA lengyel és a magyar népet különös kapcsolat fűzi össze évszázadok óta. Közös történelmünk, közös uralkodóink, kultúránk közös vonásai és persze a barátságok ezer szállal kötnek össze. Nagyszerű emberekkel és csodálatos helyekkel ismerkedhettem meg. Ez a néhány kép olyan helyeken készült, ahol kevesebb magyar turista fordul meg, mint például Krakkóban vagy Varsóban. Remélem, lesznek néhányan, akik kedvet kapnak, és felfedezik maguknak ezeket a városokat is.  tovább »

A tököli reptér

Középesy G · 2005. június 12., vasárnap · fórum » 56

Reptér, TökölA területe 415 hektár. 50 db hangár van, egy nagy 12 szobás bunker és úgy 8 kicsi. Van ott börtön, ahol Maléter Pált tartották fogva. A börtön falán az írások nem eredetiek, egy filmforgatás során kerültek direkt fel. Készítettek egy hangárt, méretben teljesen megegyezik a többivel, de az ajtaja ólom és beton keveréke volt, ezt már leszerelték. Érdekes még az is, hogy volt, vagyis most is ott van egy több száz méter hosszú hangár, amit a repülőgépek puskáinak a "próbaterme" volt. A felét az ötvenes évek után beépítették, raktáraknak. Pontos, teljes feltárás még a mai napig nem készült róla, a terület nagysága és az anyagi okok miatt. Több helyet, valószínűsíthetően lezártak, lebetonoztak. Jelenleg a hangárokat kiadták raktárak, magángépek és egyéb célokra. A hangároknak még van egy érdekessége, hogy a gépeket már ott bent beindították, erre a célra mindegyikben hátul van egy nagy 2 szárnyú vasajtó, amit le is fotóztam, belül meg betonból egy válaszfal, ez a képen is látható, a kék-fehér magángép mögött. Érdekes volt körbejárni, szerencsémre a parancsnok adott idegenvezetőt. Persze kocsival mentünk... Őrzött, védet terület.  tovább »

2019. július 19., péntek
Friss fórumtémák »
  Istenes versek, történetek (60 · Árvai Emil)
  Írj te is verset! (731 · Árvai Emil)
  Ünnep (94 · Árvai Emil)
  leszek a muzsad, almajanos (93 · felix44)
  Néhány vers és gondolat (1 · Redfield)
  Kezdő írók könyvkiadása (7 · pisch ferenc)
  SOS FELHÍVÁS!!!! (7 · pisch ferenc)
  Szép gondolatok (71 · Árvai Emil)
  Kérés (19 · almajanos)
  Kedvenc versek (180 · Árvai Emil)
  üzenet (2 · pisch ferenc)
  ŐSI HINDU TÖRTÉNETEK (16 · almajanos)
  A remenytelen szerelem meg mindig tart (661 · Blue)
  Feltűntek valakinek a falak? (3 · rosszcsont)
  Számítógépes kérdések, problémák... (295 · DevilGuy94)
  vmi` (1 · Imrecske)
  Apám halála II. (2 · Felleg)
  Nostradamus-jóslatok (22 · cido)
  kezdő íróknak van e esélye verset, vagy reény (1 · pisch ferenc)
  Reménytelen szerelmek vajon miért van ez (2 · remuszba)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Szerzők, alkotók »
A krónikás
Hogy ki vagyok, kik vagyunk valójában? Ez mindíg attól függ, hogy kicsoda, hol és milyen körülmények között nézi az adott személyiség valamelyik vetületét. Más vagyok számodra, aki az írásaimat olvasod, más a munkatársaim és megint más a családom számára.

Mottó: "A fogorvosom szemében egy olyan ember vagyok, akinek állandóan fáj a foga."
 
Biblia »
Biblia Tudsz róla, hogy nálunk megtalálod a Bibliát? Válaszd ki a kívánt könyvet, vagy hajts végre komplex keresést a teljes szövegen.
Publikálnád a verseidet, képeidet?
Szeretnéd ezeken az oldalakon megosztani a többiekkel a verseidet vagy a képeidet, fotóidat? Nincs más dolgod, mint először is regisztrálni, aztán összeszedni pár dolgot és elküldeni nekünk emailben!
Hogy mit kell ilyenkor elküldeni a képek, versek mellett? Ha megnézed a már meglévő verseket, galériákat, akkor kiderül, mi mindenre van szükség, hogy felkerülhessen az oldalra:
» a beküldött versek/képek összefoglaló címe,
» rövid bevezetés a versek/képek elé,
» és ha akarsz, akkor küldj egy fényképet is magadról.
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu