Címlap      Fórum   Versek    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
  Gondolatok
  Fórum
  Versek
» Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
Miért fáradozik egy nő tíz éven át azon, hogy megváltoztassa egy férfi szokásait, majd elpanaszolja: nem ilyen volt, amikor hozzámentem?
(Barbra Streisand)
Enveco Free Stat

Gyász, fotó, élő kép

Ako · 2005. december 10., szombat · fórum » 31

Eszményi zóna

Egy levélváltásunk nyomán e website gazdája - barátom és munkatársam - invitált, hogy írjam le pár gondolatomat a Merengőn.

Nem vagyok fotós, bár régóta érdekel a dolog. Hosszú szünet után néhány éve foglalkozom vele aktívan. A vélemény, hogy a képeim szomorúak, először meghökkentett, majd kapóra jött, hogy megfogalmazzak valamit.

 tovább »

Felvidék

Szabolcsi Erzsébet · 2005. december 9., péntek · fórum » 9

Tátra, Csorba-tóEzen a nyáron egyik úticélunk a Felvidék volt. Egy hetet töltöttünk ott, sok történelmi nevezetességű várost felkerestünk, kirándultunk a Tátrában a Csorba-tónál és a Tar-patak völgyében. Érdekes templomokat néztünk meg, különleges várakat és kastélyokat is bejártunk. Alsósztregova, Rimaszombat, Gácsfalva, Rozsnyó, Karaszkó szerepelt az út elején.  tovább »

Terror Háza Múzeum

Középesy G · 2005. november 6., vasárnap · fórum » 17

A Terror HázaSikerült engedélyt kapnom, hogy csináljak egy sorozatot a múzeumban. Mindenki figyelmébe ajánlom, érdemes megnézni.  tovább »

Magas-Tátra, Csorba-tó

Középesy G · 2005. október 23., vasárnap · fórum » 5

A Csorba-tóA kedvenceink közé tartozik a Felvidéken a Tátra és a Csorba-tó. A lomnici csúcsra még nem sikerült feljutnunk, mert vagy borzalmasan sokan voltak, vagy az időjárás miatt nem ment fel a lanovka. Már hat éve próbálkozunk; remélem, valamikor sikerül...  tovább »

Németország, 2005.

viktor · 2005. október 11., kedd · fórum » 2

ColmarNémetország 2005 nyarán. Az idő elég pocsék volt, viszont szépek voltak a fények.  tovább »

A váci fegyház és börtön

Középesy G · 2005. agusztus 18., csütörtök · fórum » 65

A váci fegyház és börtönMagyarországon a szabadságvesztés büntetés, mint büntetési nem, a fejlett európai államokhoz hasonlítva viszonylag későn, a XIX. század derekán vált általánossá. Az 1870-es éveket követően európai mértékkel is korszerűnek mondható jogalkotás és ennek megfelelő intézményrendszer kialakítása kezdődött Magyarországon, amelynek eredményeként a XX. század első évtizedeire lényegében kialakult a napjainkig meglévő és működő magyar börtönök rendszere, szervezete.  tovább »

Az ólublói vár

Szeka · 2005. július 8., péntek · fórum » 14

Ólubló, várA 2004. évi felvidéki nyaralásunk alatt egy alkalommal szép nagy kört csináltunk. Poprád-Szepesszombatról indulva, Podolinon keresztül felkerestük az ólublói várat, majd folytattuk utunk a világörökséget gazdagító Bártfára, s onnan Eperjesen keresztül vissza Szepesszombatra. A lányom három hónaposan nagyon jól viselte az egésznapi autózást, jövést-menést.  tovább »

Szepescsütörtökhely

Szeka · 2005. július 7., csütörtök · fórum » 2

Szepescsütörtökhely gótikus műemlék kápolnája2004 nyarán, az akkor még három hónapos Réka lányunkkal barangoltunk a Felvidéki Szepességben. Ennek az első ízelítője egy kis falu kicsi, ám annál csodálatosabb, műemlék kápolnája, amely a legszebb a gótikus stílusúak közül egész Szlovákiában.

Mivel a templomot szűk körben, erődszerűen kőfal övezi, s az F717-es gépemhez ekkor még sajnos nem rendelkeztem nagy látószögű objektívvel, ezért csak részleteiben tudtam lencsevégre kapni, egyben nem. A szentélybe nem tudtunk bejutni, mert a templom zárva volt, így belülről képek nem készültek.  tovább »


Lengyelország

juanitaescudo · 2005. június 24., péntek · fórum » 43

LengyelországA lengyel és a magyar népet különös kapcsolat fűzi össze évszázadok óta. Közös történelmünk, közös uralkodóink, kultúránk közös vonásai és persze a barátságok ezer szállal kötnek össze. Nagyszerű emberekkel és csodálatos helyekkel ismerkedhettem meg. Ez a néhány kép olyan helyeken készült, ahol kevesebb magyar turista fordul meg, mint például Krakkóban vagy Varsóban. Remélem, lesznek néhányan, akik kedvet kapnak, és felfedezik maguknak ezeket a városokat is.  tovább »

A tököli reptér

Középesy G · 2005. június 12., vasárnap · fórum » 56

Reptér, TökölA területe 415 hektár. 50 db hangár van, egy nagy 12 szobás bunker és úgy 8 kicsi. Van ott börtön, ahol Maléter Pált tartották fogva. A börtön falán az írások nem eredetiek, egy filmforgatás során kerültek direkt fel. Készítettek egy hangárt, méretben teljesen megegyezik a többivel, de az ajtaja ólom és beton keveréke volt, ezt már leszerelték. Érdekes még az is, hogy volt, vagyis most is ott van egy több száz méter hosszú hangár, amit a repülőgépek puskáinak a "próbaterme" volt. A felét az ötvenes évek után beépítették, raktáraknak. Pontos, teljes feltárás még a mai napig nem készült róla, a terület nagysága és az anyagi okok miatt. Több helyet, valószínűsíthetően lezártak, lebetonoztak. Jelenleg a hangárokat kiadták raktárak, magángépek és egyéb célokra. A hangároknak még van egy érdekessége, hogy a gépeket már ott bent beindították, erre a célra mindegyikben hátul van egy nagy 2 szárnyú vasajtó, amit le is fotóztam, belül meg betonból egy válaszfal, ez a képen is látható, a kék-fehér magángép mögött. Érdekes volt körbejárni, szerencsémre a parancsnok adott idegenvezetőt. Persze kocsival mentünk... Őrzött, védet terület.  tovább »

2020. július 12., vasárnap
Friss fórumtémák »
  Ünnep (95 · Árvai Emil)
  Istenes versek, történetek (60 · Árvai Emil)
  Írj te is verset! (731 · Árvai Emil)
  leszek a muzsad, almajanos (93 · felix44)
  Néhány vers és gondolat (1 · Redfield)
  Kezdő írók könyvkiadása (7 · pisch ferenc)
  SOS FELHÍVÁS!!!! (7 · pisch ferenc)
  Szép gondolatok (71 · Árvai Emil)
  Kérés (19 · almajanos)
  Kedvenc versek (180 · Árvai Emil)
  üzenet (2 · pisch ferenc)
  ŐSI HINDU TÖRTÉNETEK (16 · almajanos)
  A remenytelen szerelem meg mindig tart (661 · Blue)
  Feltűntek valakinek a falak? (3 · rosszcsont)
  Számítógépes kérdések, problémák... (295 · DevilGuy94)
  vmi` (1 · Imrecske)
  Apám halála II. (2 · Felleg)
  Nostradamus-jóslatok (22 · cido)
  kezdő íróknak van e esélye verset, vagy reény (1 · pisch ferenc)
  Reménytelen szerelmek vajon miért van ez (2 · remuszba)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Szerzők, alkotók »
Ei
 
Biblia »
Biblia Tudsz róla, hogy nálunk megtalálod a Bibliát? Válaszd ki a kívánt könyvet, vagy hajts végre komplex keresést a teljes szövegen.
Publikálnád a verseidet, képeidet?
Szeretnéd ezeken az oldalakon megosztani a többiekkel a verseidet vagy a képeidet, fotóidat? Nincs más dolgod, mint először is regisztrálni, aztán összeszedni pár dolgot és elküldeni nekünk emailben!
Hogy mit kell ilyenkor elküldeni a képek, versek mellett? Ha megnézed a már meglévő verseket, galériákat, akkor kiderül, mi mindenre van szükség, hogy felkerülhessen az oldalra:
» a beküldött versek/képek összefoglaló címe,
» rövid bevezetés a versek/képek elé,
» és ha akarsz, akkor küldj egy fényképet is magadról.
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu