Címlap      Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
  Gondolatok
» Fórum
  Versek
  Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
A filozófiai tanulmányok első gyümölcse a közösség, az illem és az összetartozás-érzés értelme.
(Seneca)
Enveco Free Stat

FÓRUM: ŐSI HINDU TÖRTÉNETEK

a témát indította: Lodzy, 2009.12.25. 21:00 - 16 üzenet

főtéma: Egyéb

A lélek rejtelmeiről,a kozmikus Hierarchia és az Emberiség kapcsolatáról,istenekről,és démonokról.Lebilincselő és értékes tanmesék.

almajanos - #24650 - 2010. június 28., hétfő - 21:53 - Válasz erre...
Megjegyzem, hogy ez is saját gondolatom.
Bocs a szerénytelenségért. Üdv
almajanos - #24646 - 2010. május 9., vasárnap - 20:30 - Válasz erre...
Így is fel lehet fogni. A valóság nem más, mint a tudatok játéka a megnyilvánulások szintjén.
almajanos - #24647 - 2010. május 9., vasárnap - 20:30 - Válasz erre...
Így is fel lehet fogni. A valóság nem más, mint a tudatok játéka a megnyilvánulások szintjén.
Lodzy - #24508 - 2009. december 25., péntek - 21:17 - Válasz erre...
Panchamukha az Ötszörös Megnyilvánulás

Más megnyilvánulásban Shiva öt fő formát ölt közvetlen öt folytonos eónban.

Kezdetben a Shveta Kalpa (fehér Eon) jában jelenik meg. Ezt az első megnyilvánulást Sadyojata néven ismerik.
Shiva- Sadyojata ragyogó fehérbőrű,fehérhajú Lény,akinek vénáiban fehér vér folyik.Fehér ruhába öltözve,nyakában fehér virágfüzérrel,olyan látványt nyújtott mint egy csodálatos tündérkirályfi.Shiva-Sadyojata Szattwikus tisztasága,belső békét sugárzott.
A Shiva Purana,Shiva folyamatos megnyilvánulásait aszerint osztályozza,hogy Shiva mindig az eonok színeit öltötte magára.
Ezért először Shiva mint fehér és ragyogó Sadyojata jelent meg.
Brahmá a szemlélője,volt ennek a megnyilvánulásnak egy divine közegben,és a hatás azonnali volt.
Ő is létrehozott négy fiút, mindegyik fehér, szeplőtlen, tele bölcsességgel és hősiességgel.
A Kumarákat, Shiva-Sadyojata mintájára teremtette jól és bölcsen, isteni hatalommal.
Amikor a Kumarák megjelentek,Brahmá megáldotta őket örömében.

Következő eon a Lohita-Kalpa volt.Ekkor a felmelegedés miatt minden vörössé vált. Ekkor jelent meg Vamadeva (Gyönyörű Isten).
A haja szine vörös volt. Vörös virágfüzérek borították vörös testét.Shiva-Vamadeva úgy ragyogott,mint a legfényesebb tűzláng.
A Rajas uralkodásának korszaka volt ez,melyben Vamadeva szenvedélye fellobbant.

Ezt az eont követte a Pita Kalpa, (sárga korszak)a hősök kora.Ekkor jelent meg Tatpurusha Shivának észak felé néző arca.
Tatpurusha aranysárga színben jelent meg,és ragyogott mint a legfényesebb arany.

Végül a Krishna Kalpa (fekete korszak) idején Shiva egy szörnyű sötét formát öltött.A halálos Idő ami gyászba borította az élőlényeket.A Sötétség Törvénye.A fekete Kala,Aki terrort szült,végül lecsendesedett és Shiva megjelent mint Aghore.Ez az Eon a Tamas uralkodásának állított emléket.

Az általános forma azonban mindezek felett az átlátszó, kristály tiszta legfőbb formája Shivának:Ez Íshana-Vishvarupa.
Shiva ezt a formát tartja a legelőnyösebbnek amikor lejön a földre.Vishvarupa egy egyszerű hordozóeszköz.Ebben a vahanban alakította ki az emberi élet alapjait tartó társadalmi normatívákat,és a kasztok rendszerét. Ezek a következők voltak:

brahmachari (tanuló,diák),
grihasta (háztulajdonos),
vanaprastha (erdő-lakó,remete)
és sannyasi (aszketikus)

a négy kaszt számára a négy cél is ki lett jelölve.
dharma (kötelesség),
artha (jólét)
kama (vágy),
moksha (felszabadítás)

Shiva az élőlényeket is négy csoportba sorolta:

tojásból születettek (hüllők és madarak)
anyaméhből születettek.(emlősök)
osztódással szaporodók,
rovarok.

Ezt az öt formát szintén összekapcsolták az öt elemmel.
Shiva koronájának Ishana felel meg szimbolikusan.
Tatpurusha az arcának, Aghora a szívének, Vamadeva a nemi szerveinek, Sadyojata a lábának.

Shiva mint egy alapvető része a triadnak. Nem különbözik Brahmától és Vishnutól,mégis szükséges volt különbséget tenni,mert a nézőpontok összemosása zavart okoz az elmében,és az igazságkeresés lehetetlenné válik. Legyen az bármilyen élőlény,közvetlenül Shiva az életének forrása.Csak az nem ismeri fel Shivát,aki Maya láncaival meg van bilincselve,és a Leela káprázatát komolyan veszi.

"Az anyag múlandó,ám Hara halhatatlan és örök.Az egyetlen Úr uralkodik az anyag és a lélek felett.Rajta meditálva,vele egyesülve,egyre inkább az Ő valóságává válva teljességgel megszűnik a világ káprázata."

Ezt az isteni valóságot sem tapasztalati úton,sem racionálisan felfoni nem lehet.Túl van az emberi ész korlátain,csak a misztikus tudás,a meditáció és az istenszeretet az ami hozzá elvezet. Odaadás nélkül,az Ego irányítja a törekvőt,ezért lényeges a bhakti.
Az emberi törekvés bármilyen formát öltsön is,mitsem ér az Úr Shiva Dhátu praszádája nélkül.Shiva kegyét elnyerni cselekedetekkel lehetetlen.A meditáció is gyümölcstelen,ha nem Istenre irányul.Az élőlényeknek törekednie kell az istenszeretetre és a tudás megszerzésére,és Shiva vagy megáldja vagy nem áldja meg a törekvést.Shiva akaratától függ minden,ez nem üzleti tevékenység.Nem helyes úgy gondolkodni,hogy Én adok valamit és elvárom istentől,hogy adjon valamit cserébe.Nekünk mindent oda kell adnunk istennek,anélkül hogy várnánk valamit tőle.Az áldást nem kényszeríthetjük ki tőle.A döntés az Ő kezében van.de bármit döntsön is,alázattal kell fogadnunk,nem pedig zúgolódva.Shiva akaratától függ minden,Shiva akarata pedig a Dharma.A jógi ennek révén látja meg az urat és az Ő fenségét,mely Önvalóként minden lény szívének barlangjában benne lakozik.

Shiva kegye határtalan.Ezt bizonyítja az a tény,hogy bár Shiva személyéhez kötődik a Pusztítás természete,mégis a megújulással,a magasabb szintre emelkedéssel kapcsolatos.A pusztítás soha nem jelent öncélú rombolást Shiva esetében.A démonok és Aszurák azok,akik öncélúan rombolnak és pusztítanak,hogy mégtöbb hatalomhoz jussanak.Shivának nem célja a hatalom,hiszen minden hatalom az Övé.Inkább a Lemondás a célja,mert ezáltal tartható fenn minden.Aki nem érti a Lemondás Misztériumát,az mohón törekszik saját maga gyarapodására.
Ez a törekvés nem a Szeretetből fakad hanem az Önzésből.Lemondani csak az tud,akiben nincs önzés.
Egyedül Shiva az,Aki képes a valódi Önmegtagadásra,mert legyenek démonok vagy istenek,mind mind saját pozicióikat akarják fenntartani és egyre feljebb törekednek a Hierarchia ranglétráján.Ez a törekvés azonban csak erőszakot szül és harcokat.A harc pedig pusztítást kelt életre.
Shiva trónol a hierarchia csúcsán,nála magasabbra nem lehet jutni.Innen márcsak lefelé vezet út.Ez a Lemondás útja.
Aki lent van az felfelé törekszik,aki fent van az pedig alászáll.
Shiva pozicióját megszerezni nem lehet.csak akkor lenne ez lehetséges,ha Shivává válik valaki.Ez minden valódi jógi célja.Eggyéválni Istennel.

Shiva az teremtés feloszlatója,az anyagvilág Pralayába taszítója,a végítélet beteljesítője.A halandók számára ez rettenetes és félelmetes formája Istennek,mert tudatuk az anyaggal szennyezett,és azonosítják magukat az anyaggal a hozzátapadt érzelmekkel.Shiva valóban rémisztő látványt nyújt koponyákból fűzött nyakláncával,amivel jelzi az anyagvilág múlandóságát és a test halálának elkerülhetetlenségét.Minden ami teremtett dolog,az egyben múlandó is.Mert aminek kezdete van annak vége is lesz.Tűnékeny hullám csupán az élet hatalmas óceánján.
A valódi élet a Lét titokzatos megismeréséből fakad.A valódi élet a Sat-Chit-Ánanda állapota.
A Létet Brahmá,A Tudatot Vishnu felügyeli,De a mindenekfelett való célt,az Isteni Boldogságot csak Shiva adhatja meg.
A Lét és a Tudat csak kerete a Boldogságnak.De mindhárom tényező fontos,ha egységében szemléljük.
Az Ánanda: Shiva kegyéből tapasztalható meg a Szamádhiban.Minden visszahullik eredeti forrásába.A Lét forrása pedig Isten.
Shiva-Nataraja dinamikus táncával megteremti a világot,de ugyanúgy el is pusztítja a ciklus végén.Minden visszatér oda,ahonnan jött.
Az Örök körforgás Szamszárikus Örvényét karmikus energiák tartják mozgásban.Amikor ezek a karmikus energiák kiürülnek,a forgás lelassul és megáll. A Lelkek elhagyják az Illúzió színpadát,és levetve személyiségüket beleolvadnak a Legfőbb Személybe.Az alsóbb személyiséget egy magasabbrendű Személyiséggel cserélik le.(Éntudatukat az Önvaló cseréli le.)

Shiva a Legfőbb Személy megmutatja a benne hívőknek,hogy a szellemi út során az emberben el kell pusztulnia az önzésnek és az anyagvilághoz való ragaszkodásnak.
Shiva azonban mégsem valami démon,vagy halálisten.Ő a halál Halálát testesíti meg.Amikor a múlandóságot megszüntetve,visszaállítja a Lelket az Örök Sadvidya-közegébe.Shiva kegyes megváltó,aki utat mutat a Lélek számára az Örökkévalóság birodalmába.
Úgy emel át a múlandóságból az örökkévalóságba,hogy az anyagi lét és a vele együttjáró szenvedés okát pusztítja el.
Shiva ezért sohasem a mindent elnyelő,halálosztó sötétséget képviseli,hanem éppen fordítva:Ő a Sötét illúziót eloszlató Transzcendens Fény.

Avidya (Tudatlanság) minden szenvedés oka.A Tudatlanság nem információhiány,hanem kábultság.A Lélek beleájulása az anyag káprázatába.A Tudatlanság eloszlatásának módszere az ellentétes út: a Tudás visszaszerzése.
A Lét eredeti állapota a Tudás állapota.A Tudás megszerzése hosszú folyamat,mert életeken át tarthat.Beavatások sorozatát igényli,míg a kábult tudat belekapaszkodik a Tudás kötelébe és felemeli magát általa.
Mert "a Vidya kötelék".Nemcsak megkötöz,hanem eszközként segít.Olyan mint egy hegymászó kötele,amely nélkül lehetetlen a csúcsra jutni.
Ezt a tudást lefektették a bölcsek a Védákban.Aki tanulmányozza ezeket a szentiratokat és a hozzá tartozó szutrákat,puránákat,az könnyebben célhoz érhet,mint aki ezeket elveti vagy elhanyagolja.

A Puránák és az Ágamák összegzik azokat a hagyományokat amelyek Shiva alakja köré fonódtak,és felsorolják Shivának számtalan aspektusát,nevét,formáját és megnyilvánulását.Ezek a sajátos motívumok mély szimbolikát tartalmaznak,ami segít abban,hogy kábultságunk megszűnjön.
Lodzy - #24507 - 2009. december 25., péntek - 21:15 - Válasz erre...
Ashtamurti, a Nyolcszoros Megnyilvánulás

Brahmá, egy rohamában abbahagyta a teremtés munkálatait,mert nem volt megelégedve az eredménnyel.
Nagyon dühös volt,és szerette volna visszanyerni Lelki egyensúlyát.
Mély meditációba merült és megszilárdult a szemlélődésben.Egybeolvasztotta az egyéniségét a Legfőbb Brahmannal, az Abszolútummal.
Ezt a pillanatot sokáig megtartotta, és kreatív energiáit fékentartva,sziklaszilárdan ült.Brahmá lélegzetvételei lelassultak Végül a teljes csendből kilobbant az isteni eksztázis.
A divine-lotus amely a szíve közepén kinyílt, csodálatos illatot árasztva.Brahmá látta hogy a világ amit teremtett,Íme kész arra,hogy újjászülessen.Brahmát tiszta öröm töltötte el,és hálából telepített egy központi szentélyt Shivának az isteni lótuszban.
Shiva-Anandavana megjelent,és Brahmá szívébe zárva megtartotta Őt.Elrejtette lelkében mint Om szótagot.
Amikor Shiva kijött Brahmá szívéből,nyolc formát öltött.Tűz,víz,levegő,föld,éter,nap,hold,és Jíva.
Brahmá adott Shivának egy nevet,Ashtamurti (nyolc-formájú) ezáltal a fiává fogadta. Shivának ez a nyolcszoros megnyílvánulása a tattwákkal függ össze.
Lodzy - #24506 - 2009. december 25., péntek - 21:14 - Válasz erre...
Leela, az Istenek szórakozása.

Van egy rejtély,egy nagy titok.
A Tudat képes átlépni más dimenzióba.
Képes ott tartózkodni hosszú ideig különféle testet öltve.
Mert a Tér , Idő és Test nem VALÓSÁG.
Ez a Leela.
A világ illúzórikus természetét ez a játék határozza meg.
Maya praktikája nem más mint a Leela.

Tér,Idő,Test: mind mind a Tudat közege.Mind mind csak egy tudatállapot.Nincs a tudattól független léte semminek .
Minden dimenzió A Tudatnak egy-egy frekvenciája.A Tudatsíkokat a rezgésük különíti el egymástól.Ezért vannak magasabb,és alacsonyabb tudat-állapotok.Ez a Tudat Hierarchiája.A Magasabb tudatsíkokon tartózkodókat isteneknek,míg az alacsonyabb tudatsíkokon tartózkodókat démonoknak nevezik.

Az Emberi elme képes felemelkedni isteni világokba,és képes lezülleni is.
A Leela lehetővé teszi azt hogy a TUDAT megtapasztaljon különböző létsíkokat.Valójában tapasztalás nem történik!A tapasztalás,bármilyen fontos is legyen,csak Mayavikus káprázat.

Egy egy történet hatékonyan meséli el az örök igazságokat ,
megvilágítva a Leela fennálló gyakorlatát.
A Leela mélységes rejtélyének egyik tipikus esete a Skanda Purana beszámolója Shiva születéséről.

Eszerint Shiva egy csepp vérből született,amely Brahmá homlokából szivárgott ki.A szemöldökei közt volt egy fehér folt,amelyik szent jelként ottmaradt.Az Alkotó Főistent szakrális tűz fűtötte,Hatalmas Erejét felismerve büszkeség töltötte el.Azt gondolta,hogy Ő alkotta Shivát.
Abba a hibába esett,hogy a káprázatot Egyetlen Valóságként kezelte.
Büszkesége Gőgbe fordult,amikor Saját magát tartotta a Legfőbb Lénynek,aki mindenek felett áll.
Öndicsőítése azonban nem tartott sokáig,mert Shiva kisujjának érintésével letépte Brahmá ötödik fejét.

A Linga Purana beszámol egy másik epizódról amelynek szereplője megint Brahmá és Shiva:

Brahmá négy fiút nemzett.Ők voltak a Kumarák,az Elme-szülte fiúk.Brahmá azt akarta,hogy fiai folytassák és tökélyre vigyék a Teremtést amit Ő elkezdett megvalósítani nagy hatalmával.
A négy Isten Fia azonban nem fogadott szót Atyjának,inkább aszketikus életet éltek Shiva szolgálatában maradva.
Sanat Kumara ötéves akart maradni örökre,nehogy felnőtté és nemzőképessé váljon.A Kumarák igy kisfiúk maradtak örökre,annak ellenére,hogy érett bölcsességgel rendelkeztek.A Kumarákat soha nem érinthették a világ bűnei,ártatlanságuk mindig megmaradt.
Tehát Brahma végrehajtott egy komoly aszkézist,közben Shiva lakóhelyére gondolt .Shiva felbukkant előtte és így szólt:Én vagyok a fiad!
Brahmá meglepődött az Ardhanari (félig férfi félig nő)lény kijelentésén,de elfogadta helyességét.Így lett az Atyából fiú,és a fiúból Atya.
Számtalan ehhez hasonló eset mutatja még a Leela természetét.Még a Teremtő Isten is Maya hatása alá került nemegyszer,és elhitte hogy Ő az Atyja Shivának.Mert a Látszat becsapja az elmét.
Lodzy - #24505 - 2009. december 25., péntek - 21:07 - Válasz erre...
Brahmá teremteni akart egy tökéletes anyagi világot a szellemvilágon belül,mert kreatív energiái kibontakozni kívántak.
Ezért egy Virtuális Örvényt kavart,amely a Gúnák Rendjét megzavarta.így tökéletes új világ helyett egy tökéletelen rémálmot bocsátott szabadon.
Amikor a nagy Káosz létrejött Brahma megilyedt,és Shivához imádkozott,segítsen helyrehozni a végzetesnek tűnő hibát.
Shiva csak annyit mondott:
- Az általad létrehozott anyagi világ nem valódi,csak virtuális illúzióként áll fenn.Ezért Nem kell félned,mert amikor eljárom kozmikus táncomat Natarajaként,az általad létrehozott anyagi világ szétfoszlik mint egy misztikus köd.Így újra helyreáll a kozmikus Rend,és ez a múlandóság megmutatja neked Maya istennő hatalmának gyengeségét.

A megvilágosodott purusha visszatérhet Shivalokára,ahol a mozgó és mozdulatlan eredete van. Ahol nincs éjszaka sem nappal.Ahol nincs fizikális Nap,nincsenek csillagok mégsincs sötétség.
Shivaloka a Primordiális Lét.Ahol nincs se tűz,se víz,se levegő,se föld,se más elem.Shivaloka leírhatatlan és kifejezhetetlen,mert nem hasonlítható evilághoz.Ez a világ üresség Shivalokához képest.
A Szadhuk tisztán látják a belső lélekben való megfigyelésük által a célt,és ez a tapasztalat megerősíti őket hitükben.

A Szadhuk tudják,hogy a világegyetem Nem rendelkezik kezdettel.Az anyagi világ Teremtése csak káprázat,amit Brahmá kreatív energiái hoztak létre ideiglenesen.Maya káoszba taszította a purushákat elméjük virtuális manipulálásával,de Shiva harmadik szeme porrá égeti az illuzórikus kozmoszt és a Pralayába süllyeszti.

A Létben nincs fejlődés,mert idő sem létezik.Az elme az ami a fejlődés illúzióját adja.Mindannyian megvilágosodott purushák vagyunk eredetileg,mert Shiva részei vagyunk.Shiva nem fejlődik mert tökéletes guru.A Léleknek nincs fejlődési iránya.A tudat-szint emelkedését sem nevezhetjük fejlődésnek,inkább beavatásnak.
Beavatás azért szükséges,mert Avidya állapotában van a Tudat.
Az Avidyából lépcsőzetesen vezet felfelé a kiút.A tudatnak ezért hét szinten kell áthaladnia,mire visszatér eredeti állapotába,ahonnan lezuhant.

Minden forma az elme kivetítése a térbe.
Minden formához kötött,ami a Természet körén belül megjelenik.
Sadashiva az alaktalan,formanélküli legfőbb Brahman.
Isvara.nem más mint Trimurtija Sadashivának.
(Brahma,Visnu és Rudra.)
A régi bölcsek róluk énekelték himnuszaikat.De végső soron minden himnusz ami elhangzik a kozmoszban,Shivát dícsőíti közvetett módon.
Ísvara teremtette a világot az Akarata által.
Isten Akarata: Shakti istennő.De különböző neveken is hívják: Pradhana, Prakrti, Maya, Gunavati, Para. Ambika.
Shakti a Világegyetem Szűz Anyja,a Prima matéria.
Az arcának különös ragyogása van.Mintha ezer hold fénye ragyogna.
Csillagok ezrei sziporkáznak az arca körül.
Shakti nyolc karral rendelkezik.Különböző díszei és fegyverei vannak.Lótuszvirághoz hasonlatosak a szemei,amelyek ragyognak mint a legfényesebb tűzlámpások.
Shakti szövetségese a legfőbb Purusának:Shiva- Sambhunak.
Mayaként eltakarja a tékozló lélek elől a Valóságot,és helyette egy illúzióvilágot varázsol.Erre azért van szükség,hogy csak azok láthassák meg a Valóságot, akik keresik az Istent és az Igazságot. Csak azok méltóak a Legnagyobb Misztériumra.
A Többieknek tévelyegniük kell,mert istentelenül akarnak élni és cselekedni.Nem keresnek,nem kutatnak,nem érdeklődnek a Valóság felől,ezért Maya-Shakti rabláncra fűzi őket.

Shiva haján végighömpölyög a Ganga vize,amelyben megcsillan a holdsarló ragyogó fénye.Homlokán kinyílik a küklopsz-szem,a mindent látó Lélek szeme.Öt arca és tíz karja van,egyikben a Trident-szigonyt tartja.
Shiva tiszta fehér mint a kámfor.Testét a szent hamu fedi.

Shivaloka :A Szent Központ.
Itt élnek a primordiális szeretők,Shiva-Shakti.
Sivalokán minden ragyog.Ez egy gyönyörű örökké tartó lakóhely.
A teljesen felszabadultak eljuthatnak ide Shiva kegyéből.

Shiva a legfőbb úr a nektár-tenger hullámain járkál.
Három szimbólumot tapos: drágakövet,korallt és krokodilust.
(Sattva Guna-értékes drágakő, Rajas-korall és Tamas-krokodil.)
A Hármas Világ Óceánja ezekből a minőség-szimbólumokból áll.
Lodzy - #24504 - 2009. december 25., péntek - 21:06 - Válasz erre...
Nageswara a rendkívűl kitűnő Jyotirlinga

Daruka egy arrogáns emberevő óriásnő volt,aki áldást kapott Parvati istennőtől.
A férje neve is Daruka volt,egy igazi erős óriás démon.
Sok Raksasa, zaklatta a jó embereket.
Lerombolták az áldozati oltárokat és elrontották a szertartásokat. A szentek és a bölcsek az erdőkbe menekültek,de a Rakshasák üldözőbe vették őket.
Asura Daruka és a felesége Daruka terrorizálták az embereket.
Indra és más istenek érkeztek ekkor az erdőbe,ahol már véres kínzások folytak.Az embereket feláldozták és itták a vérüket.A Rakshasák megígérték hogy minden embert megölnek az utolsó szálig,mert amíg ember létezik addig nincs boldogság a földön.A Rakshasák gyűlölték az embereket,mert alacsonyabbrendűeknek és hiszékenyeknek tartották őket.Pusztítani akartak,mert vérszomjas ragadozók voltak,és örömüket lelték a kínzásokban.
Indra vezetésével az istenek megkísérelték a küzdelmet a rakshasa-démonokkal,az Emberiség védelmében.
Sokféle lény érkezett az univerzum különféle világaiból fegyverekkel, Indra és a más Istenek is megérkeztek.A csata elkezdődött.Kemény és kegyetlen küzdelem volt ez,egyike a Nagy Kozmikus Háborúknak.Végül a Rakshasák megfutamodtak és a tengerek és óceánok mélyén felépített városaikba menekültek.
Egy kis ideig nyugalom volt,de utána elkezdődött újra az emberek kínzása,elrablása, és bebörtönzése.A Rakshasák diadalittasan kiáltottak fel,hogy győztek.A tengerekben és óceánok vizeiben mozgolódtak ezek az alakváltó kétéltű szörnyek,és a hajókat elsüllyesztve megölték az embereket.néha a rákshasák kijöttek a vizekből és vakmerően bementek a városokba,hogy ott terrorizáljanak.
Az emberek ennek következtében boldogtalanok lettek.Új vezetőket kellett választania az emberiségnek,akik a szent elvek szerint vissza tudják hozni a harmóniát a földre.

Vaisya Supriya lett a világvezető,mert Ő egy állandó rajongó híve volt Shivának.
Sohasem hagyta el az imádati formákat,Bhasma és Rudraksha voltak a díszei.
Ételeit mindig felajánlotta Shivának,és nap mint nap dicsőítve szólította az Urat,a szent mantrák által. Sokszor bezárták börtönbe a démonok szolgái,de Vaisya Supriya ott is folytatta Shiva imádását.Társ foglyoknak tanította a lingam imádását és a szent formulákat.A börtönben meditációt és jóga testtartásokat is tanított a raboknak,akik elsajátították és ezáltal végrehajthatták Shiva mentális imádását.
A Nagy Szertartások végzését mindig Ő hajtotta végre,a megtisztulni vágyó raboknak pedig azt ajánlotta lelki gyakorlatként,hogy ismételjék az " Om Namah Sivaya".Nemsokára a rakshasák fenyegetése a háttérbe szorult,és a harmónia visszaállt Shiva kegyéből.
Lodzy - #24503 - 2009. december 25., péntek - 21:05 - Válasz erre...
A Jyotirlinga Vaidyanathesvara dicsősége


Rawana, az arrogáns Rakshasa-démonok vezetője kiengesztelte Shivát a Kailasa Hegyen.Hosszú ideig önsanyargató vezeklésben volt,hogy ezáltal örömet okozzon Shivának.Épített egy oltárt is Shivának,ahol egy Szobrot helyezett el,amely előtt bemutatta az áldozatot.
Az önsanyargató aszkézisnek három típusát végezte el Rawana.
Ez a nyári őszi és téli vezeklés rituáléiból állt.Aki ezeket a kegyetlen önkínzásokat képes elvégezni,az Shiva kegyéből Sziddhikre tesz szert.
Az ambiciózus Rawana, Daityák ura, elkezdte levagdosni a fejét,egyiket a másik után.Kilenc fejet vágott le és egy maradt.
Amikor Shiva látta ezt a kegyetlen önmegtagadást,kiárasztotta Rawana felé kegyét,és visszaadta a levágott fejeket.
Rawana ekkor elérte amit akart.Megszerezve Shiva kegyét,sziddhikre tett szert.A varázserő által pedig hatalomra tört.Felépített egy mágikus királyságot Lanká szigetén.Felállított egy Lingamot a Palotája elé,ezzel elismerte hogy Shiva a Legfelsőbb Lény,és hogy a démoni lények hatalma is csak Shiva kegyéből lehetséges.
Rawana gyémántból készítette a lingamot,ezt nevezték Vaidyanathesvara Jyotirlingának.
Miután felszentelték a Vaidyanatha-lingamot, Rawana dícsőítette azt,majd visszatért a mennyországba. A nagy Asura Rawana
visszatért a lakóhelyére és vitt magával egy szeretőt.
Rawana, Shiva áldásaival rendelkezett ezért Indra és más istenek rendkívűl elkedvtelenedtek.Nem tehettek ellene semmit.Rawana tudta,hogy minden ideiglenes,mégis szeretett volna tombolni,és kiélni a vágyait teljes mértékben.Maya fátyla eltakarta a Valóságot szemei elől.Tudta,hogy Shiva a Legfőbb Isten,nem volt ateista,mégis a vágyait tette előtérbe és a hatalmat akarta gyakorolni a világ felett.Kéjes vágyat érzett a kegyetlenkedésre,és örömmel töltötte el,ha üldözhette és bántalmazhatta az ártatlanokat.Brutalitása nem ismert határokat,a félistenek,rettentően féltek tőle és az istenek is könyörögni kezdtek Vishnuhoz,hogy tegyen valamit,mert tűrhetetlen állapotok uralkodnak a földön.

Az Istenek és a bölcsek egybehangzóan megállapították,hogy Rawana egy bűnös szélhámos.
Ravana rosszindulatú és gyűlölködő volt az istenekkel szemben,ezért nem értették,hogy: Shiva miért adta rá az áldását?Miért részesülhet Shiva kegyében a leggonoszabb démon is,miközben az istenek és a szent bölcsek szenvednek?Miért tesz ilyet a Legfőbb Szeretet Ura?Miért pártolja a gonoszokat,ha azok visszaélnek a szeretettel?Az aggodalom a tetőfokára hágott,ekkor megérkezett Narada Muni hozzájuk aki elmondta nekik,hogy Asura-Rawana egy komoly aszkézist hajtott végre a Kailásza -hegyen,és sziddhikre tett szert.Sőt Shiva tiszteletére felállított egy gyémánt-lingamot,amit a Sásztrák szabályai szerint szenteltek fel élelmiszer felajánlásokkal, tiszteletadással,
dicsérő énekekkel, dalokkal, tánccal, és más hangszerekkel.Ez végképp felháborító és képmutató blaszfémia.

Shiva bárkit a kegyeibe fogad aki hozzá közeledik.A Legfőbb szeretet abban rejlik,hogy személyválogatás nélkül elfogadja a törekvőket.Aki a Lemondás útját választja,mindenképpen áldásban van része,mégha vissza is él a hatalommal amit kap Shivától.Shiva szerető Atyaként tekint minden teremtményre,számára nincs jó és nincs gonosz.Eltévelyedettek vannak csak,akiknek az a feladatuk,hogy visszataláljanak az Úrhoz.Valaki előbb valaki később.Az egoizmus,a mohóság,a sóvárgás,a tudatlanság hátráltatja a visszajutást.Amig fennáll az önzés és a hatalomvágy,addig tart az eltévelyedett állapot.

Vishnu akit Shiva a világegyetem Oltalmazójának nevezett ki,meghallgatta a bölcsek és az istenek imáit.Elhatározta hogy Rama-Avatárként megjelenik a földön,és véget vet annak a rémálomnak,amit a Rákshasa-hordák okoznak.
A Ramayana-Eposz ezt a történetet meséli el.
Lodzy - #24502 - 2009. december 25., péntek - 21:05 - Válasz erre...
Asura vérvonal

Brahmá mentálisan nemzett fia 13 feleséget szerzett magának.A legidősebb feleségét úgy hívták:Diti.Tőle született két kozmikus hős.Hiranyakasipu és Hiranyaksa.
Inhuman hódítók voltak,akik a kezükbe kaparintották az Aszketikus Tűz mágiáját.Varázserejük szinte felülmúlhatatlan volt.Hatalmuk kiterjedt nemcsak a fizikai világra,hanem az Elme-manipuláció területére (asztrálisra és a mentálisra) is.Annyira félelmetes és erőszakos volt a hatalmi rendszerük,hogy még a félistenek is tehetetlenek voltak velük szemben.Kifinomult hatalmi hálózatot építettek ki,és számtalan jólelkű lényt sanyargattak, rabigába döntöttek.
Hiranyakasipu fia volt Prahlada,aki megtagadta a gonosz uralmát és vaishnava lett.Az Ő vérvonalán született meg Bali,Shiva kedvenc híve és követője.Bali fia pedig Bana volt,aki szintén a jóga elveit és Shiva követését tartotta szeme előtt egész életében.

Asura Bana lett egy hatalmas város őrzője.Shiva kegyéből Bana (démon létére),együtt élhetett a Ganákkal.Bana gyönyörű városában egy csodálatos folyó is kanyargott.Ebben a folyóban fürdött Bana leánya: Usa.Ő nagyon szerette az Urat.Látta egyszer,hogy Shiva bikaháton viszi Parvatit a Kailásza-hegyre.

Bana Asura lánya Usa,hatékony divine Joga-gyakorlatokat hajtott végre, aminek következtében csodálatos Sziddhikre tett szert.Varázserejét,azonban,nem gonosz célokra akarta felhasználni.Nagyon szerette Shivát.Azt szerette volna,ha Shiva Anandavana karjaiban lehetne.Elhatározta,hogy megtéveszti Shivát oly módon,hogy átváltozik Parvativá.Usa,nem sokat tétovázott,és felvette Parvati alakját.
Egy kedvező pillanatban lelkesen ment Shiva-Anandavana közelébe.Szexuálisan akart eggyéválni Shivával,mert ismerte a Tantrikus energiák misztériumát.

Akkoriban támadták meg Bana városát a Nága-haderők.
Nagy csata tört ki a Kígyóemberek és az isten-hívek közt.
Kali-Durga és Shiva is részt vett ebben a csatában,.
Tízezrével hulltak el az emberek és a hüllőszerűek ebben a háborúban.
Lodzy - #24501 - 2009. december 25., péntek - 21:04 - Válasz erre...
Hiranjakasipu Story

Amikor Vishnu egy vadkan formájában megölte Hiranjakasipu fiútestvérét, szomorúság és izgatott düh lett úrrá rajta.
Végrehajtott egy komoly lemondást a Mandara Hegy szakadékánál.

Amikor végrehajtotta a szigorú önsanyargatást Hiranjakasipu fejéből lángok csaptak ki.A Tapas hője iszonyatos gyötrelmet okozott a félisteneknek.Elhagyták lakhelyüket és Brahmá bolygójára menekültek.
A Teremtő Istent arra kérték,hogy állítsa meg Hiranyakasipu Asurát,mielőtt minden Dharmának engedelmes hívő elpusztul.
Tudták a félistenek,hogy a Tapas misztikus energiája olyan hatalmat ad az aszkéta kezébe,amely képes lerombolni a világokat.

Brahmá a nagy bölcsek társaságában elindult hattyúszerű repülőjén oda, ahol Hiranjakasipu önsanyargatását végezte.Amikor megpillantották az Asurát egy hangyaboly közepén,döbbenten elmosolyodtak.Brahmá látta,hogy az Inhuman Démon micsoda energiával rendelkezik.Tökéletességet ért el a Lemondásban ezért megáldotta.

-Óh Diti kedves fia! Szilárd eltökéltségeddel és aszkéziseddel olyat tettél,amire még a nagy szentek sem képesek,s így kétségtelenül meggyőztél engem. Óh legkiválóbb Asura! Kész vagyok hát minden áldást megadni neked amit csak kívánsz.A félistenek mennyei világához tartozom,akik nem halnak meg úgy,mint az emberi lények.Ezért bár halandó vagy nem lesz hiábavaló,hogy láttál engem.

Miután a nagy hatalmú Úr Brahmá,az univerzum első élőlénye így szólt az Inhuman Asurához,kamandalujából transzcendentális vizet szórt az Asura meggyötört testére.Hiranjakasipu ekkor visszanyerte ereje teljességét testileg.A hangyaboly amelyen állt,olvadt aranyra hasonlított.A Ragyogó Asura úgy emelkedett ki ifjú férfiként belőle,mint ahogyan a tűz tör ki a tüzifából.
Amikor Hiranjakasipu megpillantotta maga előtt Brahmát égi hattyúján rendkívül elégedett volt.Azonnal a földre borult,s igyekezett szavakba önteni,milyen hálás az Úr Brahmának.Öröm árasztotta el,szemei könnyben úsztak,teste remegett,s összetett kezekkel,elcsukló hangon,alázatosan imádkozni kezdett.

-Hadd ajánljam tiszteletteljes hódolatomat az univerzum legfelsőbb urának! Óh Brahmá egyedül a te tetteidnek köszönhető,hogy az univerzumban minden megnyilvánul.Te vagy a Teremtő Isten,a megnyilvánulások Oka.Te vagy e csodálatos anyagi világ eredete.
Te vagy a mozgó élőlények mestere és irányítója.Te tartod fenn az elmét,a cselekvő és megismerő szerveket,az elemek birodalmával együtt.Te irányítod a gúnák megoszlását és az összes vágyat.
Kétségtelenül Te vagy a Legfelsőbb Brahman.Ha kegyesen megadod nekem azt az áldást amire vágyom,akkor biztosítanod kell engem arról,hogy egyetlen teremtett élőlény keze által se érhessen utol a halál.Senki a teremtmények közül meg ne tudjon ölni,sem házban sem házon kívül,sem nappal,sem éjjel,ne tudjanak fegyverrel ártani nekem,sem ember sem állat.
Az Úr Brahmá így szólt:
-Azokat az áldásokat amelyeket kértél,nem kaphatja meg mindenki.mégis megadom neked valamennyit,annak ellenére,hogy oly ritka az,aki elérheti őket!
Asura Hiranjakasipu démon,miután elnyerte az Úr Brahmá áldását,ragyogó-aranyszínű testet kapott.e hatalmas Inhuman Lény az egész univerzumot meghódította.Leigázott minden bolygót a három világban.Legyőzte az emberi lényeket,a gandharvákat,a garuda-sárkányokat,a nagy kígyókat,a siddhákat,a cáranákat,a vidyádharákat,a manukat,a yaksákat,a rakshasákat,a pisácákat,és a bhúták urait.Hatalmát mindenfelé kiterjesztette.Minden birodalmat elfoglalt,s mindenhol átvette az irányítást.A világegyetem legfőbb gazdagságát magáénak tudhatta és fényűző életet élt a legpompásabb palotában ami a Nandana-Kert közepén épült.Hiranjakasipu lábainál kellett minden félistennek meghajolnia és hódolatukat felajánlani,különben halálra gyötörte azt aki nem így cselekedett.
Asura Hiranjakasipu elfoglalta Indra istenkirály trónját,és a gandharvák csak az Ő tiszteletére dalolhattak.A hatalmas Asura az érzékkielégítés legváltozatosabb ,legélvezetesebb formáiból annyi gyönyört meríthetett amennyit csak akart.Senki sem volt aki ezt a luxust elvehette volna tőle.A démoni lényeket arról lehet felismerni,hogy szeretik a Luxust,a kényelmet,és szeretik ha diktátorként terrorizálhatnak másokat,ha uralkodhatnak mások felett.A gőgjük mindenekelőtt a legfeltűnőbb.felettébb büszkék magukra,mert mindent amit elértek sajátjukként kezelik,elfelejtik,hogy mindenük az isteni kegy és áldás miatt van.
A Kumarák megelégelték az efféle sanyargatást,és átkot bocsátottak az Asurára.Mindenkinek iszonyatos gyötrelmeket okozott Hiranjakasipu uralma.Rettegve,zaklatottan,más menedéket nem találva,végül az Univerzum Oltalmazó Istenéhez,Vishnuhoz fohászkodtak.Ekkor megjszólalt egy transzcendentális hang amely egy Láthatatlan Személytől származott.A hang olyan mély volt,akár a felhők morajlása,s minden félelmüket elűzve bátorságot öntött beléjük.Amint Hiranjakasipu körülnézett,hogy rátaláljon a hang forrására,az oszlopból kilépett az Úr Vishnu avatárája egy félig ember félig oroszlán lény.
Naraszimhadéva vadul rátámadt Hiranjakasipura,és elkezdődött a harc.
Végül az Úr Naraszimhadéva ölébe vette az Asurát és karmaival széttépte.
Az eget teljesen beborították a különféle kozmikus Lények repülő szerkezetei,akik látni akarták Narayana- Naraszimhadéva hőstettét.Eljöttek a Manuk is,A nagy szentek,a gandharvák,a cáranák,a yaksák,kinnarák,a vetálák,a kimpurusha-lokai lények,az Úr lótuszlábai elé járultak,akiből rendkívüli fény áradt,és felajánlották neki hódolatukat
Lodzy - #24500 - 2009. december 25., péntek - 21:03 - Válasz erre...
Hiranyaksa Story

Korábban Shiva,az Istenek Császára a Kailasa hegyen élt. A fővárosát oda építette. A hívő Gana-csoportok Parvati a hegy lánya kísértetében felmentek oda,mert vágytak arra,hogy láthassák az Urat.
Amint mentek a Mandara hegyet nézték,amely rendkívüli fénnyel ragyogott.
Shiva korallfényű,arany lótuszhoz hasonló szemei zárva voltak.
Homlokának Szeméből tűzforró könnycseppek gördültek le a Fenséges Arcra. A Ganák és Parvati nem tudták mi ez a különös jel,de sejtették,hogy valami furcsa esemény fog történni hamarosan.

Nemsokára bekövetkezett az,amit a baljós jelek előrevetítettek.

Egy szörnyű inhuman életforma jelent meg Shiva előtt fekete színben. Dühös volt, hálátlan,gőgös, eltorzított tudatú.A nyelve olyan volt mint a kígyók nyelve.Kiabált,majd hangosan kárörvendően nevetett.
Asura Andhaka volt ez a félelmetes Lény.
Parvati meglepődött,hogy az Asura megjelent,és a Legfelsőbb Úr elé járult.
Shiva elmondta Parvatinak,hogy Andhaka a Bezárt Szem csodálatos képességéből született.Shivának a sötét oldalából sugárzódott ki.
A Tridentet tartó Úr megkérdezte az Asurát,hogy mit szeretne.
Asura Andhaka elmondta,hogy egy utódot akar nemzeni.
Shiva megadta Andhakának ezt a kegyet,bár tudta,hogy Hiranyaksa egy nagyon vad és kegyetlen kozmikus démon lesz,aki leigázza majd a világokat, bántalmazni fogja a Ganákat és a Sziddhákat.

Asura Hiranyaksa legyőzte az isteneket ,és a Földön elfoglalta a Patala-birodalmat.

Akkor az Istenek, a bölcsek és a Siddha-csoportok a végtelen erély Istenéhez Vishnuhoz fohászkodtak,hogy védelmezze és Óvja meg híveit a Gonosztól. Vishnu elfogadta az áldozatokat és egy hatalmas vadkan formájában jelent meg.
Vishnu Sudarsana nevű fegyverével végzett a kegyetlen Inhuman Hiranyaksa Asurával,majd felemelte agyarai segítségével Patalát és fenntartotta úgy mint azelőtt.
Lodzy - #24499 - 2009. december 25., péntek - 21:03 - Válasz erre...
Háború az Univerzumban


Shakti-Parvati és Shiva-Mahésvara frigyéből született Ganésa és Szkandha.A jószerencse és a balszerencse istenei.
Ekkor tört ki az istenek és az Aszurák háborúja.Rettenetes harc dúlt az Univerzumban,szinte minden csillagrendszer érinve volt.A kontinensek megindultak,ömlött az áradat a föld alól és a hegyek összeomlottak.Félelmetes átrendeződés ment végbe. A Pólusok Iszonyatos Felfordulása volt ez, és csak nagyon kevés ember maradt életben.Ebben a harcban Ganésha sértést követett el az Úr Shiva ellen,aminek következményeként elveszítette a fejét.Shiva Tridentje leválasztotta nyakáról a fejet.Parvati szomorú dühében tombolni kezdett.
Shiva megkönyörült Parvatin,és megígérte hogy Ganéshának ad egy fejet.Ekkor feltűnt egy elefánt.Shiva ennek az elefántnak levágta a fejét és Ganésha nyakára helyezte.Attól fogva Ganésha elefántfejű istenség lett,és így is folytatta az életét.
Az Aszurák felépítették Tripura birodalmát,és diadalmaskodni látszottak a Dévák felett.
Szkandha hősies támadásai sem tudták Tripura birodalmát lerombolni.Ekkor Shivához fohászkodtak az istenek,hogy vesse be a hatalmas fegyverét a Pasupatát.Shiva kinyitotta harmadik szemét és Tripura birodalma összeomlott.Nagy örömujjongás vette kezdetét a Gandharvák,Kinnarák,Nágák és kígyóemberek közt. Visnu a csatatérre érkezett Garuda nevű járművén.
Nyilak, gerelyek, fejszék és lándzsák voltak nála.
Ezekkel a fegyverekkel már számtalan Aszurát megölt Vishnu,a kozmikus harcok során.Most is úgy gondolta hogy szükség lesz ezekre a fegyverekre,de elkésett,mert a harcnak vége lett.A háború helyett azt látta,hogy az Univerzum lényei,mind Shiva lótuszlábai előtt hevernek.Vishnu elcsodálkozott,és harci vágyát félretéve Ő is leborult hogy hódoljon Shiva-Mahadévának.
Lodzy - #24498 - 2009. december 25., péntek - 21:02 - Válasz erre...
Sivatattva

Az Egyedüli megjelenik hármas Formákban.
Yajurveda a Rgveda és a Samaveda szövegei tiszteletteljesen hívja őket Visnu és Brahma néven.Ők azok a Legfőbb Istenek akik az Om mantra által dicsőítik az Istenek legfőbb Urát aki mindenek oka.Ő Shiva-Anandavana.

Shiva egy fizikai formát akart ölteni.
Vishnu aki már számtalan Avatáron keresztül megnyilvánult,így szólt:

- Légy meztelen Yogin, bármilyen minőségek nélkül. Szabad leszel a testi vágytól. Nem fogsz rendelkezni földi anyával,mert Teelőtted nem volt senki.A családi élet szempontjából közömbös leszel. A ruhád és a magatartásod kedvezőtlen lesz.Jellemvonásaidban a jó és a rossz nem fog tükröződni,mert Te kettősség nélküli Vagy. Ardhanarisvara-ként (Egynemű), fognak ismerni Téged, mert felette állsz a nemiségnek.
Tökéletes Önuralmad megmarad emberi formádban is,ezért Bölcs Gurunak fognak látni.

Shiva megérintette a talajt nagy lábujjával,ez száz évig tartott.
Megérintette a vizet ajkaival, ez száz évig tartott.
Megérintette a tüzet,és a levegőt kezeivel,ez is száz évig tartott.
Az Úr Isten testet öltött.Elhagyta Shivalokát és a Földre érkezett.
A brahminok és az aszkéták örvendezni kezdtek,és üdvözölték a Legfelsőbb Személyt.
A szakrális tüzek lobogtak az oltárokon,amelyeknek illatos füstje betöltötte a levegőt.

Shiva kinyitotta két szemét és körülnézett.
A Kailásza hegyen,tigrisbőrön ülve találta magát.Kezében ott volt a Trident,és a sámándob. Haja nedves volt, Ganga vizcseppjei csorogtak rajta.A madarak édes énekükkel köszöntötték az Urat.A méhek halk döngicsélése is az Urat dicsőítette.A halak örömükben fickándoztak a szent vízben. A tavasz varázslatos hatalma mindenfelé érezhető volt. A Mango és Asoka fák illatos virágjaikkal kedveskedtek Shivának.

Káma a vágy Ura meglepődött,hogy a Legfelsőbb Úr testet öltött,hiszen ez azt jelenti,hogy meg kell kísértenie,és le kell győznie az Urat. Káma elhatározta,hogy becsapja Shivát mágikus ereje által.
Káma végigpásztázta Shiva elméjét kívülről és belülről.
Figyelte az Urat sokáig,és azon gondolkodott,miképpen férkőzzön hozzá.Shiva teljesen vágytalan volt,ezért Káma nem találta meg az Úr sebezhető pontját.

Nemsokára feltűnt egy gyönyörű lány a hegyekben.Parvatinak hívták. A lány csodálatos belső tulajdonságokkal volt megáldva,és a külső megjelenése is maga a legfinomabb szépség volt.
Nem volt párja szépségének a három világban.csodálatos kezei és finomívű lábai voltak.Kecses mozgása,ringó csípője és édes mosolya volt Parvatinak,a Hegy Leányának.

Káma Elővette íját és célzott.

Shiva furcsa érzésre lett figyelmes a testében.Észrevette,hogy valami kígyóméreghez hasonló fluidum terjed benne asztrális síkon. Nem látta Kámát személyesen mégis tudta ,hogy ez csak varázslat lehet,
Shiva megőrizte elméje nyugalmát,nem engedte,hogy a káprázat ledöntse a lábáról.
Káma dühös lett erre,és eszeveszett támadásba lendült.Nyilai megállás nélkül röpködtek.
Shiva megszólította a lányt és dícsérni kezdte bájos szépségét.
Parvatinak tetszett az Úr közeledése,bár egy kicsit szégyenlős volt.
Káma tovább folytatta támadásait,egyre nagyobb intenzitással.
Szinte biztosra vette győzelmét az Úr Shiva felett.
Shiva nézte Parvatit,Parvati pedig Shivát.
Szemük szinte egymásba olvadt.
Káma nyilai pedig zuhogtak mint monszunkor az eső.
Shiva sokáig tűrte Káma agresszív támadásait,de egy idő után elege lett a sértésből.kinyitotta Harmadik Szemét,ahonnan hatalmas tűzlángok szökkentek fel,és Kámát hamuvá égették.

A Láthatatlan Káma holtteste lebukott az égi körből a felfordított földi körbe.
Rati,sírni kezdett férje halála láttán,és Indra más istenek kíséretében megjelent,hogy vigasztalja az eszméletlen Ratit.

Indra összegyűjtötte a hamut,hogy megőrizhető állapotban maradjon,mert tudta,hogy az Egy Úr képes arra,hogy feltámassza Rati szeretőjét.

Öt arc és három szem, és a holdsarló megcsillan Ganga vizében. Fehér teste hamuval fedett.Tízkarú,kéktorkú,virágdíszekkel tele.
Szépséges arccal,tökéletes testtel és tökéletes tartással ül. Lótuszlábainál Vishnu és Brahmá hever,dicsőítve a Legfőbb Gurut megfelelő szövegekkel.
Mert a Védák Tökéletes Tudását , a legfőbb Atman titkát,csak imádattal lehet megszerezni.Istentelenek nem részesülhetnek ebben az örömben.

Shiva az irgalmas,az Öröm legfőbb forrása. Bár Nirguna, mégis túl van a Sagunán. Teljesen Niskala,aki túl van a gúnák határain. Ő a legfőbb Atman és egyben a legfőbb Brahman. A Létezés, Tudás és Boldogság.
Lodzy - #24497 - 2009. december 25., péntek - 21:00 - Válasz erre...
Meghódolás az Úr Shiva előtt

Egy csodálatos formájú és jellemű hatalmas Lény,aki kitűnő aranyszínű selyemruhákat,és karjain brilliáns karkötőket viselt,megjelent Shiva-Paramesvara előtt és tisztelettudóan meghajolt.
Megszólította Shivát a Legfelsőbb Urat:
Oh Uram,Kérlek adj nekem neveket,és jelöld ki feladatomat!

Shiva annyit mondott válaszul:
"Te híres leszel mint Visnu.Ez lesz a neved.Mert gondolatolvasó vagy.
Ismered minden élőlény gondolatát,mert beléjük látsz csodás isteni képességeddel.Sok más isteni neved is lesz majd,mert Avatarjaidnak száma végtelen.Boldogsághozó leszel,mert fenntartod a világegyetem jólétét.Sok híved lesz akiket Vaisnaváknak fognak nevezni.Ők téged fognak imádni mintha Te lennél a Legfelsőbb Személy.
Fogadd el imádatukat,mert én rád bízom a világegyetem Legfőbb Hatalmát. Méltó vagy arra Vishnu,hogy a Lelkek Királya legyél.
Én hű odaadó szolgád leszek,és mutatom az utat a bölcseknek.
Szattwa-gúna Irányítója Légy szilárd,és Igazságos!

Vishnu így válaszolt:
Oh Legfőbb Brahman,a Világegyetem fenntartását és védelmezését bízod rám?Ez a Lehető legnagyobb megtiszteltetés amit Isten kaphat.De azt hogy szolgálj Engem kegyes Shiva nem fogadhatom el,mert nem vagyok méltó az Imádatodra.
Miért mondassz le mindenről a javamra ?

Shiva így szólt:
Mert a Hatalom nekem mit sem érne,ha nem mondhatnék le róla.
A Legnagyobb Szeretet a Lemondásban van.Szeretném bemutatni a Lemondás útját a Lelkeknek,hogy felismerjék annak értékét.
Amikor téged szolgálhatlak lemondásommal,számomra a legnagyobb boldogságot az adja.Mert nincs nagyobb boldogság az Odaadó szolgálatnál,ha az Igazság áll a központban.

Vishnu ezt kérdezte:
Mondd Legfőbb Úr,mit kell tennem hogy ez megvalósuljon?

Shiva így szólt:
Légy a követőm és uralkodj becsületesen.
Légy a Világ védelmezője,

Visnu mondta:
Óh Sankara, Irgalom Óceánja, Világegyetem Ura, kérlek hallgass meg.
Én szigorúan Ragaszkodni fogok azokhoz a dolgokhoz amiket parancsoltál nekem.Mindig meditálni fogok rajtad,
Nem cselekednék másképp. Már tapasztaltam a Te Teljhatalmadat.
Ha bárki hívőnek meri nevezni magát,de nem ismer el Téged Legfelsőbbként,Én kijelölök azok számára egy örökké tartó lakóhelyet a pokolban.De akik neked hódolnak,azok az Én kedvenceim lesznek,és segítem őket,hogy tudásuk gyarapodjon,és eljussanak ahhoz a Megvalósításhoz,amely máskülönben hozzáférhetetlen nekik.

Ezekután Shiva eltűnt Saktival és a kiszolgálóival együtt.
Visnu pedig megkezdte a nagy meditációját tiszteletadásként Shivának.

Miután végrehajtotta a meditációt tizenkét ezer divine évek teltek el, Visnu pedig nem tudta megvalósítani azt,amit Shivának ígért.

Shiva-Mahadéva látta ezt,és megkérdezte Vishnut:
"Tudod mit fogok tenni most?"

Vishnu érezte,hogy Shiva komolyan beszél és hogy most a világ
végveszélyben van.Azt is tudta,hogy felelősséget vállalt a világért,mégis gonosz démonok lepték el.Nem volt kétséges mi következik most.
Vishnu rettegett,ha belegondolt abba a hatalmas pusztításba amit Shiva elhatározott.Szerette volna megmenteni a világot és ezért nagy vezeklésbe fogott.De már a bűnbánat sem segített,mert a világ sorsa eldőlt.
A kozmoszt egy óriási áradat sodorta el.Az isteni vizek elsüllyesztették a gonosszá vált világot,és megvalósította a teljes ürességet.
Maya varázshatalma egy időre megtört,és Vishnu is az ájulat márványkövére zuhant.

A nagy mindenség alva feküdt az okozati óceán vizén.Minden isten teljes öntudatlanságban aludt.Brahmá is szundikált lótuszának zárt szirmai közt.
A Pralaya létéjszakája hosszú ideig tartott,csak Shiva- Anandavana volt Éber.
Teljesen Egyedül volt.
Maya Illúziója eltűnt,vele együtt minden mély álomba zuhant.
A Primordiális vizeken azonban nemsokára járkált valaki.

Shiva észrevette hogy Vishnu felébredt és gyönyörű fényt sugároz a vizek fölé.Shiva megszólította Vishnut:
3 Narayana! Látom legyőzted a sötétséget és felébredtél.
Nézz körül mit látsz?

Narayana így felelt:
4 Csak téged látlak egyedül Shiva!
Önmagamban is Te vagy.
Hogyan lehetséges ez?

Shiva elmosolyodott:
5 Te és Én egy vagyunk!

Ez a Legnagyobb titok,amit ha megért valaki,felszabadul,és Mahatmává válik.
Lodzy - #24496 - 2009. december 25., péntek - 21:00 - Válasz erre...
Atma tudása Jnana.

Aki megértette a valóságot,az tudja:
Shiva a világegyetem eredete.
Az anyagi lét Maya-Prakrti varázslata.
Siva aki volt már a Prakrtit megelőzően,az Első Purusha.
Ős-Lélek,Ádi Purusha.
Minden purusha belőle árad ki egyéni Atmákra bomolva.
Mégsincs sok purusha csak Egy.Az eredeti Purusha az egyedül létező Atya,a többi purusha az Ő Fiainak nevezhető.
De a purusha-fiú és az Ádi-Purusha Atya tökéletesen Egy és ugyanaz.
A Világegyetemet Shiva öntötte szellemi formába,azáltal hogy Icchasaktiját kiárasztotta.Minden az Úr Akaratából lett, Icchasakti nélkül semmi sem lenne.

Shiva az Univerzumot étheri formába öntötte és megtöltötte pránával.
A prána,kozmikus életenergia Shaktiból árad.
A Prakrti éterörvényei és dimenzió-csatornái biztosítják a prána áramlását a csillagködök és galaxisok közt.
Az Univerzum a prána-áramlás miatt életre kel,és megkezdi működését minden naprendszerben.Nincs élettelen anyag sehol. Minden Él és mozog.A bolygók,csillagok,és galaktikák egyaránt rójják köreiket az Úr által meghatározott pályán.

Shiva a legfőbb Atman.
Brahman nem más mint Shivának Személytelen Aspektusa.
Az Upanisadok feltárja a legszentebb titkot, hogy Atman azonos a Brahmannal.
Shiva nem különbözik a Legfelsőbb Brahmantól,mert Ő Az.
A Brahman-Atman azonosság azért léttitok,mert Maya fátyla eltakarja előlünk. Ezzel becsap mindannyiunkat,és így a tudatlanság vermébe esünk.
A bölcsek előtt azonban feltárul ez a titok,akik kutatnak és meditálnak szüntelen.Shiva követői megtalálják a kulcsot a Tudáshoz,és belépnek a Tudás csarnokaiba.Ők megtapasztalják az Igazságot és Eggyé válnak Shivával,a Legfőbb Brahmannal.
Ez az Egység szétbonthatatlan,a visszatérés fázisa itt lezárul,és a lélek felszabadul.

Az Emberi elme önző,és gőgös.
A gőgös ember nem fogadja szívesen az oktatást,ami a szent szövegekből származik.Meg sem hallgatja,elfordul tőle.A meditáció ösvényét megtaposva önző céljait helyezi előtérbe.A gőg gyümölcse a gonoszság,és istentelenség.Ezek az elme tévútjai,amit leginkább kerülni kell annak,aki a yoga ösvényére akar lépni.
De az emberi lényeknek be kell látnia,hogy a gőgjük csak a pokolba taszítja őket. A megtisztított elme által az ember őszintén nyájasan és udvariasan viselkedik.
Shiva, a legfőbb Úr, A legfőbb Brahman a legfőbb Atman,
Létezés, Tudás és Boldogság.
Ezt csak akkor érti meg valaki,ha eltávolítja a Gőgöt magától.
2020. szeptember 29., kedd
Friss fórumtémák »
  Ünnep (95 · Árvai Emil)
  Istenes versek, történetek (60 · Árvai Emil)
  Írj te is verset! (731 · Árvai Emil)
  leszek a muzsad, almajanos (93 · felix44)
  Néhány vers és gondolat (1 · Redfield)
  Kezdő írók könyvkiadása (7 · pisch ferenc)
  SOS FELHÍVÁS!!!! (7 · pisch ferenc)
  Szép gondolatok (71 · Árvai Emil)
  Kérés (19 · almajanos)
  Kedvenc versek (180 · Árvai Emil)
  üzenet (2 · pisch ferenc)
  ŐSI HINDU TÖRTÉNETEK (16 · almajanos)
  A remenytelen szerelem meg mindig tart (661 · Blue)
  Feltűntek valakinek a falak? (3 · rosszcsont)
  Számítógépes kérdések, problémák... (295 · DevilGuy94)
  vmi` (1 · Imrecske)
  Apám halála II. (2 · Felleg)
  Nostradamus-jóslatok (22 · cido)
  kezdő íróknak van e esélye verset, vagy reény (1 · pisch ferenc)
  Reménytelen szerelmek vajon miért van ez (2 · remuszba)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu