Címlap      Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
  Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
» Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
Társadalmunk tökéletlen. Ezt mondjuk, lerázva a felelősséget, és hagyva, hogy így menjenek tovább a dolgok. A társadalmak átalakulnak, amikor eljön a változás ideje, és mi mint egyének nem sokat tehetünk azért, hogy megtörténjék a változás, vagy hogy annak menetét irányíthassuk. A legtöbben meg se próbálják. Meg kell élniük, pénzt kell keresniük, és ha marad még valami energiájuk, akkor nem kérdéses számukra, hogy azt mire fordítsák. A politikát ráhagyják a politikusokra.

De legyünk őszinték. A társadalmunkkal nemcsak annyi a baj, hogy tökéletlen. Hanem az, hogy boldogtalan és zűrzavaros. És ha a politikát a politikusokra hagyjuk, az ugyanannyira veszélyes dolognak bizonyul, mintha a tudományt a tudósokra, a háborút a tábornokokra és a nyereségszerzést a nyerészkedőkre hagyjuk.
(Alekszej Paskin: How Can We Sink When We Can Fly?)
Enveco Free Stat

, 1. fejezet

 Én, a presbiter, a szeretett Gájusznak, akit igazán szeretek.  Szeretett testvérem, kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen, és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek.  Nagyon örültem, amikor testvérek jöttek, és bizonyságot tettek a te igazságodról, minthogy te igazságban jársz.  Nincs nagyobb örömöm annál, mint amikor hallom, hogy az én gyermekeim az igazságban járnak.  Szeretett testvérem, hűségesen jársz el mindabban, amit a testvérekért teszel, még az idegenekért is,  akik bizonyságot is tettek szeretetedről a gyülekezet előtt: jól teszed, ha ezeket az Istenhez méltóan engeded útnak,  mert azért a névért indultak el, és semmit sem fogadtak el a pogányoktól.  Nekünk tehát fel kell karolnunk az ilyeneket, hogy munkatársakká legyünk az igazságban.  Írtam valamit a gyülekezetnek, de Diotrefész, aki köztünk elsőségre vágyik, nem fogad el minket.  10 Ezért tehát, ha megérkezem, emlékeztetni fogom azokra a dolgokra, amelyeket művel, amikor gonosz szavakkal rágalmaz minket, de nem elégszik meg ezzel, hanem maga sem fogadja be a testvéreket, azokat pedig, akik akarnák, úgyszintén megakadályozza ebben, és kiveti a gyülekezetből.  11 Szeretett testvérem, ne a rosszat kövesd, hanem a jót. Aki a jót cselekszi, az Istentől van, aki a rosszat cselekszi, az nem látta az Istent.  12 Demetriosz mellett bizonyságot tesz mindenki, maga az igazság is, de mi is bizonyságot teszünk, és tudod, hogy a mi bizonyságtételünk igaz.  13 Sok írnivalóm volna még számodra, de nem akarok neked tintával és tollal írni;  14 remélem azonban, hogy hamarosan meglátlak, és személyesen fogunk beszélni.  15 Békesség neked! Köszöntenek barátaid. Köszöntsd te is barátainkat név szerint.
2019. szeptember 23., hétfő
Keresés a Bibliában »
Hatókör:
Fejezet:  Vers:
» Tartalomjegyzék
 
Bibliafordítás
 
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu