Címlap      Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
  Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
» Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
Társadalmunk tökéletlen. Ezt mondjuk, lerázva a felelősséget, és hagyva, hogy így menjenek tovább a dolgok. A társadalmak átalakulnak, amikor eljön a változás ideje, és mi mint egyének nem sokat tehetünk azért, hogy megtörténjék a változás, vagy hogy annak menetét irányíthassuk. A legtöbben meg se próbálják. Meg kell élniük, pénzt kell keresniük, és ha marad még valami energiájuk, akkor nem kérdéses számukra, hogy azt mire fordítsák. A politikát ráhagyják a politikusokra.

De legyünk őszinték. A társadalmunkkal nemcsak annyi a baj, hogy tökéletlen. Hanem az, hogy boldogtalan és zűrzavaros. És ha a politikát a politikusokra hagyjuk, az ugyanannyira veszélyes dolognak bizonyul, mintha a tudományt a tudósokra, a háborút a tábornokokra és a nyereségszerzést a nyerészkedőkre hagyjuk.
(Alekszej Paskin: How Can We Sink When We Can Fly?)
Enveco Free Stat

, 1. fejezet

 Énekek éneke. Salamoné.  Csókoljon meg engem szája csókjaival! Szerelmed jobb a bornál,  jó illata van olajodnak, neved, mint a kiöntött olaj; ezért szeretnek téged a leányok.  Vigyél engem magaddal, fussunk, vezess a szobádba, királyom! Ujjongva örüljünk veled, emlegessük bornál is jobb szerelmedet, méltán szeretnek téged!  Jeruzsálem leányai! Én barna vagyok, de szép, olyan, mint Kédár sátrai és mint Salamon szőnyegei.  Ne nézzétek, hogy milyen barna vagyok, a nap sütött le engem. Anyám fiai haragudtak rám, szőlőt őriztettek velem; a magam szőlőjét nem őriztem.  Mondd meg nekem te, kit lelkemből szeretek, hol legeltetsz, délben hol deleltetsz? Miért keresgéljelek társaid nyájainál?  Ha nem tudod, ó asszonyok szépe, indulj el nyájam nyomán, és legeltesd kecskéidet a pásztorok tanyáinál!  A fáraó kocsijába fogott paripákhoz hasonlítalak, kedvesem!  10 Két orcád bájos a láncocskák közt, nyakad a gyöngysorokban.  11 Aranyláncokat készítünk neked ezüstgolyócskákkal.  12 Ha a király az asztalnál ül, nárdusom árasztja illatát.  13 Mint egy köteg mirha, mely keblemen nyugszik, olyan az én szerelmesem.  14 Mint a ciprusfürt Éngedi szőlőiben, olyan az én szerelmesem.  15 De szép vagy, kedvesem, de szép vagy! Szemeid galambok.  16 Szép vagy te is, szerelmesem, gyönyörű vagy! Fekvőhelyünk üde zöld.  17 Cédrusok házunk gerendái, mennyezete ciprusfa.
2019. szeptember 23., hétfő
Keresés a Bibliában »
Hatókör:
Fejezet:  Vers:
» Tartalomjegyzék
 
Bibliafordítás
 
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu