Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
» Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
Minden buddhista tanítás összefoglalható néhány szóban: nem mindig van így.
(Jack Kornfield)
Enveco Free Stat

Falusi temetés

Krónikás · 2003. február 10., hétfő - 08:10 · fórum » 4

Nehezen ébredt az időkapcsolós rádióból megszólaló zenére. Alig 1-2 órát aludt csupán. Hajnali 3 lehetett, amikor végre taxit hívott a lánynak, és most alig múlt 5 óra. Sietve zuhanyozott és öltözködött, majd élénkítőnek ivott két kávét. Sokat kell majd vezetnie, hogy leérjen a szabolcsi faluba a délelőtt kezdődő temetésre.  tovább »

Apám halála

Krónikás · 2003. február 8., szombat - 09:01 · fórum » 2

A múlt héten kaptam meg a régóta várt kimenőt, hogy meglátogathassam apámat a kórházban. Akkor még nem tudtam, de végül ez lett az utolsó találkozásunk.

Késő este volt mire felérkeztem a városba. Már sötétedett, a látogatási időnek rég vége volt, de ebbe az osztályba mindig felengedik a hozzátartozókat.  tovább »

Nyári közmunka

Krónikás · 2003. február 4., kedd - 10:01 · fórum » 16

- Ne lazsáljatok, naplopók! - fröcsögte ránk a szavakat a felügyelő úr. Már órák óta lapátoltunk a rekkenő hőségben. Az az igazság, hogy jobb nyári elfoglaltságot is el tudtam volna képzelni magamnak, mint ezt. De ha belegondolok, itt legalább társaságban és a szabadban vagyok, és nem pedig egész nap a cellámban kell egyedül üldögélnem. Ráadásul még önként is jelentkeztem a munkára.  tovább »

A Mészáros története

Krónikás · 2003. január 30., csütörtök - 22:09 · fórum » 9

Mocsok idő volt kint. Az a csontig hatoló nyirkos hideg, és az az alattomos, el nem álló, végtelenül szitáló őszi eső. Amiről először fel sem tűnik, hogy esik, csak egy fél óra múlva döbbensz rá, hogy teljesen átáztál. Nekünk szerencsénk volt, sikerült belógnunk az egyik raktárhelyiségbe. A többiek kint szívtak az udvaron, mert a felügyelőnek most lett a legfontosabb, hogy az építkezés maradékát, a rozsdás, redvás vascsöveket átpakoltassa az udvar egyik végéből a másikba.  tovább »

Az útkeresés

Krónikás · 2003. január 28., kedd - 13:57 · fórum » 2

H. már korábban elhatározta, hogy egyes szám első személyben fogja írni a regényt, mert így sokkal személyesebb lehet a hangvétel. A címe már akkor megfogalmazódott benne, amikor még azt sem tudta miről fog írni, csak megtetszett neki a mondat. Azóta apró szilánkokként már egyes részeket is megalkotott gondolatban. Csak még azzal nem volt tisztában, hogy milyen keretbe foglalja az egészet, mi legyen az alaptörténet. Bízott benne, hogy menetközben majd kialakul. A teljesen letakarított íróasztala közepére tette a gondosan letisztogatott írógépet, és jobb kezéhez pedig egy csomag A4-es géppapírt.  tovább »

Az írógép

Krónikás · 2003. január 27., hétfő - 09:48 · fórum » 2

- Kapj el ha tudsz! - kiáltotta a lány, teljes erőbedobással szaladva a poros földúton. Két vastag copfba font haja ütemesen verdeste a hátát. H. zihálva rohant utána. Az út két oldalán az árkok mélyén még ott csillogott az éjszakai zápor maradéka, de H. csak a már időközben csontszárazzá vált útra figyelt, hogy fel ne bukjon egy göröngyben. Az utat nézve látta, ahogy a lány fekete, piszkos talpai fel-fel villantak a szeme előtt.  tovább »

Álom a parkról

Krónikás · 2003. január 21., kedd - 10:19 · fórum » 6

Néha lefekvés után úgy érzem, mintha kilépnék a testemből. Ilyenkor könnyű fuvallatként keresztül lebegek a cellám rácsos ablakán, és szabadon szállok a város felett, figyelem az embereket. Nézem mit cselekszenek, hallgatom a gondolataikat. Magam sem tudom eldönteni, hogy álmodom-e ilyenkor, vagy tényleg megtörténik velem mindez.  tovább »

Magamról pár szóban...

Krónikás · 2003. január 20., hétfő - 09:28 · fórum » 9

Napjaimat egy körülbelül 8 nm-es cellában töltöm. Valójában nem köztörvényes bűnözőként vagyok egy börtönben, hanem inkább jellemezném ezt egy olyan intézetnek, ahol vegyesen vannak (a szó kriminológiai értelmében) ártatlan és bűnös lelkek, a közös bennünk, hogy valamilyen szinten ideg- és elmekórtani kezelés alatt állunk. Napjaink csendben telnek, a dühöngők az épület másik szárnyában vannak elszállásolva. Társaimmal a közös TV-szobában szoktunk kártyázni, videózni. Kedvenc filmem a "Száll a kakukk fészkére", kedvenc olvasmányom a "Virágot Algernonnak", magam sem értem, miért.  tovább »

2020. agusztus 5., szerda
Friss fórumtémák »
  Ünnep (95 · Árvai Emil)
  Istenes versek, történetek (60 · Árvai Emil)
  Írj te is verset! (731 · Árvai Emil)
  leszek a muzsad, almajanos (93 · felix44)
  Néhány vers és gondolat (1 · Redfield)
  Kezdő írók könyvkiadása (7 · pisch ferenc)
  SOS FELHÍVÁS!!!! (7 · pisch ferenc)
  Szép gondolatok (71 · Árvai Emil)
  Kérés (19 · almajanos)
  Kedvenc versek (180 · Árvai Emil)
  üzenet (2 · pisch ferenc)
  ŐSI HINDU TÖRTÉNETEK (16 · almajanos)
  A remenytelen szerelem meg mindig tart (661 · Blue)
  Feltűntek valakinek a falak? (3 · rosszcsont)
  Számítógépes kérdések, problémák... (295 · DevilGuy94)
  vmi` (1 · Imrecske)
  Apám halála II. (2 · Felleg)
  Nostradamus-jóslatok (22 · cido)
  kezdő íróknak van e esélye verset, vagy reény (1 · pisch ferenc)
  Reménytelen szerelmek vajon miért van ez (2 · remuszba)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Publikálnád a verseidet, képeidet?
Szeretnéd ezeken az oldalakon megosztani a többiekkel a verseidet vagy a képeidet, fotóidat? Nincs más dolgod, mint először is regisztrálni, aztán összeszedni pár dolgot és elküldeni nekünk emailben!
Hogy mit kell ilyenkor elküldeni a képek, versek mellett? Ha megnézed a már meglévő verseket, galériákat, akkor kiderül, mi mindenre van szükség, hogy felkerülhessen az oldalra:
» a beküldött versek/képek összefoglaló címe,
» rövid bevezetés a versek/képek elé,
» és ha akarsz, akkor küldj egy fényképet is magadról.
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu