Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
» Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
Az asszony vagy szeret vagy gyűlöl, harmadik eset nincs.
(Publius Syrus)
Enveco Free Stat

Kisvilág családi délután szombaton a Fonóban

Gaba · 2006. november 22., szerda - 10:59 · fórum » 3

2006. november 25., szombat: Igazi színházi különlegességgel indul ez a délután. A Figurina évek óta a hazai és nemzetközi gyerekszínházi fesztiválok díjazott társulata. Varázslatos színházukban az életre keltett tárgyak, az élő zene és színészi játék összhangjából bontakozik ki a mese. A színház után közös játék és kézműves következik, majd a Kolompos Együttes vezetésével következik a tánc...

15.30: Eszti álma - a Figurina Animációs Kisszínpad előadása
16:20: Családi játszóház és kézműves
17:00: Kolompos családi mulatság

Helyszín: Fonó Budai Zeneház, Budapest, Sztregova utca 3. Telefon: 206-5300

Irodalmi Rádió

Gaba · 2005. október 23., vasárnap - 14:00 · fórum » 10

Megújult arculattal, új címen érhető el az Irodalmi Rádió: www.irodalmiradio.hu. A műsorterv szerinti adások hagyományos sugárzás útján is megjelennek, illetve meghallgathatók az interneten keresztül. Tovább élnek a pályázatok is, közte a "Netkötet" és "Netgaléria", illetve újabb pályázatok kerültek kiírásra, pl. "Szerelem" pályázat.

Szép gondolatok

Gaba · 2005. június 1., szerda - 11:42 · fórum » 71

Hogy ez valódi, vagy nem, nem tudom, nem jártam utána, mindenesetre szép gondolatok. (Április 13-án kaptam e-mailben, most olvastam csak végig.)

Gabriel García Márquez egészségi okokból visszavonult a nyilvánosságtól (nyirokrákja van). Úgy tűnik, egyre súlyosabb. Búcsúlevelet küldött barátainak, ez az Internet segítségével is terjed. Ajánlom, hogy olvassátok el az utóbbi idők legzseniálisabb latin-amerikai elméjének igazán megható írását.
 tovább »

Négy éves a merengő

Gaba · 2005. május 27., péntek - 13:00 · fórum » 7

Pontosan négy évvel ezelőtt indítottuk útjára a merengo.hu-t. Sok minden történt közben, emberek jöttek, mentek, rengeteg írás és fórumbejegyzés született, és egyre több funkció vált elérhetővé az oldalakon.

Nagyon köszönjük mindenkinek, hogy megtisztel minket látogatásával, hozzászólásaival, illetve versei, képei, írásai publikálásával. Isten éltessen mindenkit! :)

Apró születésnapi ajándékként mostantól elérhető a tartalom, és hamarosan a fórumok is RSS feed formájában is. Aki tudja, mi ez, használja egészséggel! ;)

Star Wars III

Gaba · 2005. május 22., vasárnap - 14:36 · fórum » 20

Anakin SkywalkerPénteken néztem meg a filmet, eredeti hanggal. Nagyon látványos volt! Valószínűleg dedikált, nagyon tehetséges csapatok dolgozták ki az egyes helyszínek látványvilágát, élőlényeit, hangulatát. A film gyönyörű és teljesen lenyűgöző! Csomó ötlet, elevenség.

A színészek remekül játsszák a szerepüket, Christensen és McGregor is csodálatos, egyedül Samuel L. Jackson borzalmas. Yoda a korábbi részek után újra a régi, és tökéletes, egyértelműen a kedvenc karakterem. A Palpatine kancellárt alakító Ian McDiarmid is jól játszik (miközben a forgatókönyv diktálta karaktere túl gyenge, időnként már szánalmas bohócba megy át).
 tovább »

Újra Brüsszelben

Gaba · 2005. február 25., péntek · fórum » 5

BrüsszelTegnap újra Brüsszelben jártam, és úgy hozta a sors, hogy megint jutott egy kis idő körülnézni a városban. Ezúttal is felkerestem "Európa fővárosának" szépségeit, a Grand Place-t, meg a csodaszép St. Michel katedrálist, és a séta most is "Ë La Morte Subite" kocsmában ért végett. Mindez persze jól hangzik, csupa csillogás, fény, érdekességek. Van azonban Brüsszelnek egy sokkal kevésbé kellemes rétege, amit most is megtapasztaltam, de nem tudtam lefényképezni: a kevert népek a külvárosi részeken és a metróban. Örülök, hogy Budapesten élhetek.
 tovább »

Nagyböjti morzsák

Gaba · 2005. február 14., hétfő - 14:54 · fórum » 11

Ahogy már évek óta, idén is útjára indult egy Szegeden működtetett nagyböjti olvasólista. Akit érdekel a dolog, minden információt megtalál a honlapon.

Álmodók Földje

Gaba · 2004. november 22., hétfő - 15:17 · fórum » 16

Álmodók FöldjeKözel négy éve működik a Barátok verslista, melynek tagjai már egy nyomtatott kiadvánnyal rendelkeztek Hálóba szőtt szavak címmel. Nemrég adták ki második verseskötetünket, 53 tagjuk által 2001-2002 év folyamán irt válogatott versekből Álmodók Földje címmel. A könyvet elhunyt társuk emlékére ajánlják.

A kötet 450 Ft-ért megrendelhetö a konyv@verslista.hu címen.

Új Eldorádó

Gaba · 2004. október 2., szombat - 14:59 · fórum » 1

Új EldorádóEgyszer korábban már volt szerencsém megnézni az Új Eldorádó című dokumentumfilm egy előzetes változatát, ami nemcsak a verespataki döbbenetes beruházásnak jár utána, de sorban felidézi azokat a környezeti katasztrófákat is, amelyeket emberi mulasztás, szándékos "költségmegtakarítás", nemtörődés okozott. Döbbenetes azt is figyelemmel kísérni, hogyan oszt meg egy falut a kanadai Gold Corporation, ahogy pénzzel veszi rá az ott lakókat, hogy adják fel lakhelyüket, adják el a temetőben szüleik és nagyszüleik parcelláit, hagyják lerombolni a templokat és azt a csodálatos völgyet, amiben a kis falu elterül. Remekül elkészített, drámai film, amely talán hatással lehet arra a környezetpusztításra, ami a szomszédunkban zajlik. Vajon meg lehet még állítani?

Légifotók

Gaba · 2004. július 21., szerda · fórum » 3

LégifotóLászló János küldte ezeket a gyönyörű légifelvételeket, amelyek szerte az országban készültek. Valójában ez csak ízelítő, a www.civertan.hu fantasztikus választékot kínál, ráadásul könnyű eligazodni, csak kiválaszthatjuk a megyét és a települést és máris megkapjuk a képeket.  tovább »

2020. agusztus 5., szerda
Friss fórumtémák »
  Ünnep (95 · Árvai Emil)
  Istenes versek, történetek (60 · Árvai Emil)
  Írj te is verset! (731 · Árvai Emil)
  leszek a muzsad, almajanos (93 · felix44)
  Néhány vers és gondolat (1 · Redfield)
  Kezdő írók könyvkiadása (7 · pisch ferenc)
  SOS FELHÍVÁS!!!! (7 · pisch ferenc)
  Szép gondolatok (71 · Árvai Emil)
  Kérés (19 · almajanos)
  Kedvenc versek (180 · Árvai Emil)
  üzenet (2 · pisch ferenc)
  ŐSI HINDU TÖRTÉNETEK (16 · almajanos)
  A remenytelen szerelem meg mindig tart (661 · Blue)
  Feltűntek valakinek a falak? (3 · rosszcsont)
  Számítógépes kérdések, problémák... (295 · DevilGuy94)
  vmi` (1 · Imrecske)
  Apám halála II. (2 · Felleg)
  Nostradamus-jóslatok (22 · cido)
  kezdő íróknak van e esélye verset, vagy reény (1 · pisch ferenc)
  Reménytelen szerelmek vajon miért van ez (2 · remuszba)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Publikálnád a verseidet, képeidet?
Szeretnéd ezeken az oldalakon megosztani a többiekkel a verseidet vagy a képeidet, fotóidat? Nincs más dolgod, mint először is regisztrálni, aztán összeszedni pár dolgot és elküldeni nekünk emailben!
Hogy mit kell ilyenkor elküldeni a képek, versek mellett? Ha megnézed a már meglévő verseket, galériákat, akkor kiderül, mi mindenre van szükség, hogy felkerülhessen az oldalra:
» a beküldött versek/képek összefoglaló címe,
» rövid bevezetés a versek/képek elé,
» és ha akarsz, akkor küldj egy fényképet is magadról.
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu