Gondolatok  Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
» Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
Kétségtelen, hogy a haláltól való félelmünk legfőbb oka az, hogy nem tudjuk, kik vagyunk. Hiszünk egy egyéni és a másokétól különböző identitásban; holott ha van bátorságunk ezt közelebbről megvizsgálni, észrevesszük, hogy ez az identitás tények végtelenül hosszú sorától függ, úgymint a nevünktől, életünk történetétől, munkatársainktól, családunktól, otthonunktól, munkánktól, barátainktól, hitelkártyáinktól... És mi ezek törékeny és múlékony támaszára alapozzuk biztonságunkat.
(Jack Kornfield)
Enveco Free Stat

Nyári közmunka

Krónikás · 2003. február 4., kedd - 10:01 · fórum » 16

« előző  következő » 
- Ne lazsáljatok, naplopók! - fröcsögte ránk a szavakat a felügyelő úr. Már órák óta lapátoltunk a rekkenő hőségben. Az az igazság, hogy jobb nyári elfoglaltságot is el tudtam volna képzelni magamnak, mint ezt. De ha belegondolok, itt legalább társaságban és a szabadban vagyok, és nem pedig egész nap a cellámban kell egyedül üldögélnem. Ráadásul még önként is jelentkeztem a munkára.

- Emberek! Vagyis inkább ápoltak! - sütötte el szokásos lapos viccét tegnapelőtt az ügyeletes, amikor bejött a TV-szobába. - Önként jelentkezők kellenének egy kis tereprendezésre. Egy volt szovjet laktanyát kell az építkezéshez előkészíteni. Öt napos munkáról lenne szó.

- A női részleg is ott lesz - suttogta mellettem Afőnökúr. Afőnökúr mindig jól tájékozott volt a folyosói pletykákat illetően. A baj csak az volt, hogy ritkán lehetett vele értelmesen beszélgetni, mert egy idő után mindig a korábbi élete történeteihez lyukadt ki, és rögeszmésen ezt hajtogatta: "Régen, mikor még én voltam a főnök úr, a cégemnél nem úgy mentek a dolgok, mint most itt..." Persze, régen mindegyikünknél minden más volt, nemhiába alakult ki a bentlakók között az a fajta időszámítás, hogy két részre oszlik az életük: a régire és a mostanira.

A munkára végül majdnem mindenki jelentkezett, úgy fogtuk fel, mint egy előszezonbeli nyaralást.

A laktanya udvarán döglesztő meleg volt. Mellettem a Bivaly lapátolt, széles, poros hátán párhuzamos csíkokat szántott az izzadtság. Takarékoskodik az erejével, úgy dolgozik mint egy automata, nem tesz semmi felesleges mozdulatot.

- Tíz perc pihenő! - bődült el a végre smasszer.

Lezökkenünk a legközelebbi sitt halomra. Bivaly rögtön rágyújt egy cigire, én csak a napsütést élvezem. A váratlanul megmozduló kora nyári szellő enyhülést hoz a hőségben, gyengéden simogatja arcomat. A legközelebbi épület egyik nyitott ablakából valamelyik kereskedelmi rádió bugyuta, agyonsztárolt műsorvezetőnőjének értelmetlen csacsogása hallatszik. Majd elhallgat, és ekkor hirtelen megszólal az Omega együttes "Ha én szél lehetnék" c. száma.

Egyszerre csak szétolvad körülöttem a valóság és megkezdődik fura időutazásom. Folyamatosan változik a tér és az idő, az egyetlen közös momentum az állandóan hallatszó zene. Hirtelen ott találom magam az általános iskolám udvarán. Ugyanígy május vége van, és a levegőben érezni azt a várakozásteljes hangulatot, hogy már csak 2 hét és újra itt a végtelen hosszúnak tűnő nyári vakáció. Az utca túloldalán a földszintes ház ablakában ülve a tanárok által egyszerűen csak huligánnak nevezett hosszúhajú gimnazista üvölteti Videoton táskarádióját. Az Omega száma elnyomja a zsibongó osztálytársaim zaját. Teleszívom a tüdőmet a poros iskolaudvar levegőjével, arcomat a nap felé fordítom és úgy érzem, mintha téren és időn kívülre kerültem volna, ahol semmi nincs, csak a lecsukott szemhéjaimon átsugárzó égető melegség.

Meglódulnak a téridő koordináták, és már ott zötykölődünk az M7-esen. Micsoda nyár volt! A cégtől kölcsönkaptuk a lestarpált furgont, abba zsúfolódtunk be mind a hatan. Meleg volt, izzadtunk, üvöltött a rádió, de előttünk volt az egész nyár és az egész élet. Két hónapon át söröztünk, keféltünk, úsztunk, napoztunk, és nem csak azt hittük, hogy most vagyunk az élet császárai, hanem hittük, hogy azok is maradunk. Amikor barátnőmmel, a leendő feleségemmel megállás nélkül dugtunk hajnalig, és közben nem is sejtettem, hogy alig néhány hónap múlva a nálam 21 évvel idősebb anyósom ájulásig tartó szeretkezések során vezet majd be az anális szex rejtelmeibe és gyönyöreibe. De most még messze van minden probléma, a pillanatot élveztük, buliztunk, ugrattuk egymást, jókedvűek voltunk. És mekkorákat röhögtünk! Ahogy a furgonban a hátsó üléssor előtt kucorogva Sanyi próbálta fütyülni a Ha én szél lehetnék dallamát, de összecsücsörített ajkai közül csak valami komikus sziszegést tudott kipréselni!

Pörögnek az évek, egyik a másik után, és a furgon átváltozott a légkondicionált autómmá. Most a helyszín változatlan maradt, újra a tóhoz igyekszem. Már közel az összeomlás, ez az utolsó, szabadon töltött nyaram. Tudni nem tudom ezt, csak sejtem, érzem a közelgő változást. Próbálom meglelni a régi nyarak hangulatát. Magamat is becsapva a külsőségekben keresem a megoldást. Türelmetlenül lököm be az Omega CD-jét a műszerfal résébe, végtelennek tűnik az idő, amíg a lejátszó beszippantja a lemezt. Idegesen nyomkodom a gombokat, keresem a "Ha én szél lehetnék"-et. Végre megtalálom, de hiába tekerem fel a hangerőt, hiába a tökéletes hangzás, semmit sem érzek a múlt hangulatából. Nincs múlt, nincs jövő, csak a jelen pengevékony élén egyensúlyozom. Ezen a pillanatnyi jelenen siklok tova, egyre gyorsulva, míg megérkezem újra a laktanya udvarába.

- Pihenő vége!

Feltápászkodtunk és újra nekiláttunk a lapátolásnak.

- Este póker? - kérdezte a Bivaly.

- Nem lehet, randim lesz - válaszoltam. Felém fordult, kérdőn felhúzta a szemöldökét, majd tovább lapátolt jellegzetes monoton ritmusában.

- A barna hajú lány - tettem hozzá magyarázólag.

Ma délben beszéltem meg a lánnyal a találkozót. Habár a "megbeszélés" szó használata egy kicsit túlzónak tűnik. Az ebédhez álltunk sorba, mellettünk a másik sor a női részlegé volt. Már két napja voltunk itt, de a nőket eddig csak az ebédnél láttuk, ők máshol dolgoztak. Bivaly persze már az első éjszaka átosont a részlegükbe, és hajnalban mikor visszajött, elmondta, hol bontotta meg a kerítést.

A másik sor mellett várakozva egyre nagyobb izgalommal töltött el az izzadt női testek illata. Pont mellettem állt a hosszú, barna hajú lány. Hatalmas vágyat éreztem hozzáérni a testéhez. Egy kicsit oldalt léptem, és meztelen karommal teljes hosszában a karjához értem. Hátrahőkölt a hirtelen érintéstől, majd kérdőn rám nézett.

- Este 10-kor a kerítés 4. oszlopánál - mondtam neki anélkül, hogy előtte végiggondoltam volna a szavaimat. Nem szólt semmit csak bólintott, és már el is fordult tőlem.

Este lopva osontam végig a körlettől a kerítésig. A rekkenő hőség már elmúlt, enyhülést hozott a közeledő éjszaka. Volt még pár percem, hanyatt feküdtem a fűben és a csillagokat néztem.

- Szia, itt vagyok - huppant mellém a földre a lány. Vállig érő haja most nem volt összefogva egy befőttesgumival mint napközben, hanem kibontva viselte. Hosszan néztem finom metszésű arcát, és arra gondoltam, soha nem láttam ilyen vonzó lányt. Persze nem tudom mennyire befolyásolta az ítéletemet az, hogy már másfél éve nem voltam nővel. Ujjaimat lassan és finoman végighúztam az ajkain.

Ettől az érintéstől eszembe jutott régi életem utolsó időszaka, amikor valóságos kapcsolataimat a virtuális valóságra cseréltem. A számítógépem előtt egész éjszakákat átvirrasztva cyberszexeltem a különböző chat csatornákon. Mennyi időt elvesztegettem hiába! Egész nap csak azon törtem a fejem, hogy este minél kacifántosabb, perverzebb történeteket vezethessek elő. Éjszaka pedig órákon át hergeltük egymást virtuális szexpartnereimmel. Már a munkámat is elhanyagoltam, semmi más nem érdekelt csak a virtuális valóság. Azt hittem emberi kapcsolatokat alakítok ki, barátkozom, szeretkezem, pedig az egész nem volt más mint szánalmas pótcselekvés. A maradék eszemmel nagyon is tisztában voltam vele, hogy csupán a horkoló férjük mellett suttyomban internetező tisztes, de elhanyagolt családanyák, és az apukájuk dolgozószobájába éjszaka besurranó ártatlan kis tinédzser lányok erotikus fantáziálgatásit segítettem elő. Mégis, magamat is becsapva a szeretőimnek tartottam őket. A végletekig ajzottam a fantáziájukat, én pedig elképzeltem az izgalomtól átnedvesedő bugyijukat. Képzeletemben beletemettem arcomat abba tenyérnyi kicsi, nyirkos selyembe, beszívtam testük illatát, és miközben jobb kézzel gépeltem a szöveget a billentyűzeten, bal kézzel a végkimerülésig maszturbáltam. De hát hogyan is hihettem, hogy bármilyen virtuális valóság felérhet azokkal az érzésekkel és élményekkel amiket a való életben tapasztalhatunk?

Például amikor csak úgy egyszerűen, mosolyogva rád néz egy lány, vagy amikor egy decemberi estén, abban az évben először szívod be a frissen hullott hó illatát, vagy amikor - mint én most várakozás közben - egy forró nyári nap után, amikor még mindig rövid ujjú ingben vagy és először borzongasz meg a közelgő éjszaka hűvös fuvallatától, és hanyatt fekve a nyári égbolt alatt, a feletted szikrázó tejutat nézve megérzel valamit a világegyetem irdatlan nagyságából és gyönyöréből.

Ott feküdtünk egymás mellett, a lány már teljesen meztelen volt. Végtelen odaadással tárulkozott fel nekem. Olyan lánynak látszott, aki fenntartás nélkül tudna szeretni. Teljes bizalommal volt irántam, bármit megtehettem volna vele, tudtam, nem tiltakozna. Egy kósza, felvillanó és eltűnő gondolatban hatalomként éltem át.

Ekkor azonban hirtelen eszembe jutott a Mészáros története. Az, amit mesélt, hogy nincs annál nagyobb hatalom, mint amikor korlátlan uralmunk van egy másik ember felett. Igaz, ő egész más összefüggésben mesélt erről, az ő története nem a bizalomról és az odadaásról szólt, de a lényeg valahol mégis ez volt. Most értettem meg, micsoda felelősség az, ha más van bizalommal irántunk, és én megrettentem ettől a felelősségtől. Jéghideggé vált körülöttem a levegő.

- Mi a baj? - kérdezte a lány. Azonnal megérezte a hangulatváltozást. Felült, térdeit felhúzta az álláig, összekulcsolta a lábain kezét.

Nem tudtam mit mondjak neki. Nem tudtam volna szabatos mondatokba önteni kavargó gondolataimat. De bíztam benne, hogy lesz még alkalom, hogy tudunk még beszélgetni ilyen nyári éjszakán.
« előző  következő » Új téma létrehozása

Főtéma: Gondolatok
Témanév:
Gondolatok: Nyári közmunka (A krónikás - 2003.02.04.)
Az első hozzászólás (bevezetés):

Új téma létrehozásához be kell jelentkezned, amit most egyúttal meg is tehetsz (persze ha korábban már regisztráltad magad):

Név:

Jelszó:

2020. április 2., csütörtök
Írások » legújabbak
  Bazsó Éva Andrea: Négy vers 2009.12.03.
  rosszcsont: Feltűntek valakinek a falak? 2009.06.02.
  rosszcsont: A legjobb dolog az életemben 2008.08.08.
  rosszcsont: Athos mellett, a tengeren 2008.08.04.
  rosszcsont: Háromszor sikerült legyőznöm a halált 2008.04.01.
  birgi: Play/Pause 2007.08.03.
  Floridli: Egy tücsök éneke 2007.05.21.
  Nyugodt Némber: cafat 2007.04.26.
  Sillingi Julianna (Vigi): Félszeg madár 2007.03.28.
  Sven: Görbe tükör 2006.11.23.
 
  RSS feed Tartalom RSS
Közvélemény »
Szoktál-e adakozni? Válaszd a legjellemzőbbet az alábbiak közül:   fórum » 1
A koldusmaffiának? Na ne!
Én is szegény vagyok.
Utcán sosem.
Csak antialkoholistáknak.
Ez az egyházak dolga.
Számomra fontos célú alapítványnak.
Akkor minek fizetek adót?
Adok mindenkinek, aki kér.
Nem, de Flasztert veszek.
Járatom a Fedél nélkül-t.
Az adóm 1%-át.
Inkább önkéntes munkával segítek.
Pénzt nem, csak élelmiszert.
Néha igen, néha nem.
 
 
Friss fórumtémák »
  Ünnep (95 · Árvai Emil)
  Istenes versek, történetek (60 · Árvai Emil)
  Írj te is verset! (731 · Árvai Emil)
  leszek a muzsad, almajanos (93 · felix44)
  Néhány vers és gondolat (1 · Redfield)
  Kezdő írók könyvkiadása (7 · pisch ferenc)
  SOS FELHÍVÁS!!!! (7 · pisch ferenc)
  Szép gondolatok (71 · Árvai Emil)
  Kérés (19 · almajanos)
  Kedvenc versek (180 · Árvai Emil)
  üzenet (2 · pisch ferenc)
  ŐSI HINDU TÖRTÉNETEK (16 · almajanos)
  A remenytelen szerelem meg mindig tart (661 · Blue)
  Feltűntek valakinek a falak? (3 · rosszcsont)
  Számítógépes kérdések, problémák... (295 · DevilGuy94)
  vmi` (1 · Imrecske)
  Apám halála II. (2 · Felleg)
  Nostradamus-jóslatok (22 · cido)
  kezdő íróknak van e esélye verset, vagy reény (1 · pisch ferenc)
  Reménytelen szerelmek vajon miért van ez (2 · remuszba)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Biblia »
Biblia Tudsz róla, hogy nálunk megtalálod a Bibliát? Válaszd ki a kívánt könyvet, vagy hajts végre komplex keresést a teljes szövegen.
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu