Gondolatok  Fórum   Versek   Galéria    Biblia   Idézetek Rosszcsont Indiánnapló
Keresés »
 
Bejelentkezés
Név:
Jelszó:
    
» Elfelejtetted a jelszavad?
» Regisztráció
 
Tartalom
» Gondolatok
  Fórum
  Versek
  Galéria
  Biblia
  Idézetek
  Rosszcsont naplója
  Indiánnapló
  Keresés
  Linkgyűjtemény
  Közvélemény
  Alkotók
  Regisztráció
  Jelszóküldés
  Impresszum
  Bannercsere
 
  RSS feed Tartalom RSS
  Fórum RSS feedFórum RSS
Idézetek »
A filmes munka (miként bármely más alkotótevékenység) mindenekelőtt belső és nem külső - fegyelmező és gyártási - követelményeknek kell, hogy megfeleljen, mert az utóbbiak valójában csak megtörik a munka ritmusát, ha rájuk alapozunk mindent. Hegyeket lehet elmozdítani, ha különböző korú, jellemű és vérmérsékletű, különböző múlttal rendelkező emberek már-már egy családot alkotva, azonos szenvedélytől fűtötten dolgoznak egy egységes koncepció megvalósításán. És ha valódi alkotói légkör alakul ki közöttük, akkor teljesen lényegtelenné válik, hogy végeredményben ki találta ki az egyik vagy másik gondolatot, hogy ki oldotta meg ezt a nagytotál-problémát, kinek jutott eszébe egy sikeres panorámakép, kinek egy pompás megvilágítás, vagy épp az, hogyan lehet az ábrázolás tárgyát a kamera szemszögéből még előnyösebben felvenni.
(Andrej Tarkovszkij: A megörökített idő)
Enveco Free Stat

Jelek a túlvilágról

Gaba · 2001. július 3., kedd - 01:27 · fórum » 84

Akit érdekel a halálközeli tapasztalat, élmény fogalma, most olvashat róla az origón vagy az ezt a témát elkötelezetten kutató munkacsoport oldalán.

Érdekelne, hogy túl ezeken az interjúkon, vajon kimutatható-e empirikus módszerekkel valami ezekből a halálközeli élményekből. Az mindenesetre érdekesen hangzik, hogy "az agy elektromos aktivitása a kritikus időszakban szünetelt" (az élmény átélése nyilván nem feltétlenül esik egybe ezzel a pillanattal, lehet, hogy előtte vagy utána történik?).FÓRUM: Jelek a túlvilágról

a témát indította: Gaba, 2001.07.03. 01:42 - 84 üzenet

főtéma: Gondolatok

Burt - #23498 - 2009. február 11., szerda - 11:14 - Válasz erre...
Üdvözletem!

Itt még új vagyok, nem olyan régen jöttem haza otthonról, ugyanis nekem itthon és otthon is van at home in the good O'l buttle born Nevada state, és itthon magyarországon.

Szokásos módn kutakodtam éppen a neten a témáról úgy találtam ide véletlenszerűen hála egy netes keresőnek.

Olvasgattam a fórumot és feltűnt a problémád Zulu!

Nos, a démonokkal kapcsolatosan nekem is van sajnos egyfajta tapasztalatom ami egy majd húszéves folyamatos befolyásolás forájában bontakozott ki.

Én annyit tudok javasolni, hogy a démonokkal semmiféle összetűzést nem szabad kezdeményezni, nem lehet és nem is szabad nekik megpróbálni visszavágni! Fityfenét se ér a só, a szentelt víz a Salmon kulcsa és egyéb védelmi szimbólumok alkalmazása, mert ha felveszed a kesztyűt őellenük máris legyőztek. Erőre erővel nem lehet visszavágni! Az nem a mi dolgunk. Arra ott vannak az anygalok, ítéletet csak az Úr mondhat ki és csak az anygalok hajtanak végre az igaz emberek ármányos elpusztítására törő sötét lelkek felett.

Ezt keservesen nyögve a tandíjat, én is megtanultam a saját bőrömön tapasztalva a harc hiábavalóságát. Pedig az én szobám is körbe volt szórva sóval, a plafonon és padlón fel volt festve a salamon kulcsa ami állítólag védelmet ad, párologtattam szentelt vízet, sőt testfestés formájában több igen erős védelmi szimbólumot is viseltem. Csak rontottak a helyzeten. Az engem ért befolyásolások (érezhetően tőllem idegen gondolatok felbukkanása a semmiből, folyamatos intenzív rémálmok 15 éven át, és a végén már látomás is) átcsaptak a válaszlépéseimre zaklatásokba.

Az orvosaimal csinos kis CT felvételekben gyönyörködhettünk együtt tanakodva a tüdőmben és más belső szerveimben keletkezett belső vérzések eredetén. Mivel korábban rodeóztam is, a dokiknak bemeséltem, hogy ujra részt vettem ilyesmiben a barátaimmal a ranchon.

Pedig a sérüléseknek ahhoz vajmikevés köze volt, de a dokiknak valamit mondanom kelett ami hihető.

És akkor mi az ami bevált? A legközvetleneb módon hatásosnak bizonyult a Szent Mihályhoz való imádkozás, és a könyörgés a segítségéért. Ez többször is bejött kritikus helyzetben! Valóban segítettek rajtam megtapasztalhattam, hogy igenis vigyáznak ránk! És nem vagyunk cserben hagyva egyedül a bajban!

De a legfontosabb dolog mégis az, hogy soha semmilyen körülmények közt nem szabad eécsábulni a kísértéseknek. Hinni a sugalmazott negatív gondolatoknak, elfordulni Istentől vagy a becsületünket eladni bagóért piti kísértésekért. Gondolok itt mindenre a mértéktele ivástól, a kapzsiságon át a házastárs megcsalásáig!

Amik még útkeresés közben segítettek. Egy Comanche sámán útmutatásai, amik segítségével önmagam hibáit tudtam valamennyire kijavítani, azokat a kiskapukat bezárva a lelkemben amik utat engedtek a befolyásoló erőkneknek befelé. Később Bencés szerzetesek útbaigazításai, a szentgyónás és az imák megtanulása.

Persze azt is tudom jól, hogy ez a harc még csak most kezdődik. De a legfontosabb dolog az, hogy már megszületett bennem az elhatározás! Nem adom magamat a sötétségnek! Nem állok át az ő oldalukra és é bizony nem jutok a pokolba! Bármennyire banálisnak is hangzik ez elősre de ezt a döntést valóban meg kell hozni! És ha természetes ellenállást érez magában az ember a tiszta élet ellen ragaszkodva apró kis bűneihez. A kéjvágyhoz, irígységhez, féltékenységhez akor mi a teendő?

Gondolj bele mit is veszítesz te tulajdonképpen ezekkel? Ha? Egy félrelépés egy pár óra önfeledt élvezet csupán. Hát veszteség ez ahhoz képest, hogy büszke lehetsz magadra mert sosem engedtél ilyen csábításnak és nem adtad el magad bagóért az ördögnek?

Nem a bűnök élvezetének elvesztése a veszteség, hanem az ha odavész a becsületed!

És egy kis extra meggyőzés... Egy ördögi kinyilatkoztatás:

"Ha úgy viselkedtek mint az állatok, úgy is lesztek leölve!"

Óh és a kísértésekről még anyit, hogy a sötétség angyalainak a szemében fertelmes undor tárgya vagy ember! Egy kiirtandó faj példánya! Ha kellemesen hívogatóan szóülnak hozzád is azért teszik, hogy elpusztítsanak nem a barátaid! Soha! És ne dőljetek be annak a gondolatnak sem miszerint a menyország egy kirekesztő hely.

"Hiszen azért vannak a kérub angyalok fegyveres testülete, a gondolatok ellenőrzése és a terror más eszközei, a nagy büntetések és a menyekből való kizárás, mert ott zsarnok uralkodik kinek csak addig kelessz míg imádod őt. Ha van egy önálló elképzelésed tőlle független vágyad máris repülsz! Ha önmagad nagyszerűségén örvendesz máris kitaszítanak. Nem úgy a pokol, ahol lehetsz önmagad, nem számít milyen vagy akkor is befogad! Feltételek nélkül is..."

Én is sok ilyen szózatot hallgattam végig rémálmaimban. De ez hazudozás! Igen létezik egy hely ami akkor is hazavár mint végső otthonod, ha rossz voltál! Ahol akkor is kellesz! DE az a menyország és nem a pokol!
Zulu - #23434 - 2009. január 20., kedd - 15:17 - Válasz erre...
Ha tényleg démonnal van dolga,hiába minden.Semmi nem segít,hiába a szenteltvíz.csak az Isten űzheti el,őt kell segíttségül hívni.Én telehintettem a szobámat szenteltvízzel,azt remélve,hogy az távoltartja őket.Másnap este mikor hazamentem,a szobámban a Bibliámat a földre dobva találtam,a rózsafűzéremet darabokra tépve a nappaliban.Ennyit a szenteltvíz nyújtotta védelemről.Ez is teljesen hatástalan,mint a legtöbb ima.Az új Rituálé,amelyet az egyház ma használ,már nem képes elűzni a démont..Alig van ma hathatós védelem ellenük.Talán a szüntelen imádság...Talán...
Zulu - #23433 - 2009. január 20., kedd - 15:09 - Válasz erre...
Én most a kételkedőkhöz szólnék.
Nem tudom,ki mit tart elfogadhatónak,ez kinek-kinek a maga dolga, engem különösebben nem is érdekel.Ami érdekel az,ami körülöttem történik.Én is a racionális dolgok híve vagyok,a látható,kézzelfogható,érzékelhető valóságé.Annak a valóságnak az okait keresem,amely itt van körülöttünk.Ám amely nem pusztán a szemmel látható dolgokból tevődik össze.Sokan Vannak közöttünk,akik nem látták még a bizonyítékokat.
Én láttam egy ördögűzést,jelen voltam ott,ahol a megszállott a nevemen szólított,ismerte az életemet,tudta mikor halt meg az anyám,kik voltak a testvéreim,és hogy hol laktam régen.Láttam az íróasztalon egy poharat,amely úgy robbant fel,mint egy kézigránát,láttam a megszállott testéről úgy lezuhanni a takarót,mintha egy láthatalan kéz rettenetes erővel tépte volna le.
Láttam az arcát és a szemeit,és azt is,hogy a szájából hatalmas öklendezéssel vasszögek hullanak a padlóra.
Én a racionalitások embere vagyok,mint fentebb írtam,csupán azt kérem,higyjenek a látható,és kézzelfogható valóságban.Amit leírtam ez az,a valóság,előttem történt meg,a szememmel láttam,és a kezemmel érintettem a szögeket.Aznap örökre megváltozott az életem.Már úgy élem a mindennapjaimat,hogy tudom,megláttam azt,amit másik valóságnak hívnak.Itt van,körülöttünk.
KUTATAS - #23209 - 2008. november 13., csütörtök - 01:08 - Válasz erre...
Sziasztok! Ha van itt valaki, aki átélt halálközeli élményt, és szívesen segítene a kutatásomban, légyszi írjon az alábbi email címre: maroszs@freemail.hu

Nagyon nagy segítség lenne nekem! A kérdésekre szívesen válaszolok!

Köszönöm

Zsófi
kevin - #21374 - 2007. december 26., szerda - 12:48 - Válasz erre...
...pár héttel korábban találkoztunk egy általunk megmagyarázhatatlan jelenséggel: hárman ültünk egy szobában és megjelent egy erősen kontúros füst-csík! Pár percig látható volt, aztán eltünt! Nem gyújtottunk tüzet, nem gyújtottunk gyertyát, nem dohányzunk, elektromos zárlat sem történ...?
Aki tud erre magyarázatot, az kérem jelezzen!
ez meg ez - #21365 - 2007. december 24., hétfő - 12:07 - Válasz erre...
A fokhagymás cuccok csak ártanak, nem a szellem elűzésével, hanem azőrangyalod idevonzásával lehet megteremteni a belsö békét,az angyal.lap.hu-n leírnak bizonyos módszereket,mágiákat. Asszem nekem is volt egy valamim, ami zaklatott, de én káoszmágiát és angyalmágiát használtam ,és bejött.(A fokhagymát manapság gyertyagyújtással helyettesítik.)
(Nemtom, neked sikerül-e, hát, próbáltam segíteni!)
Szomorú - #20777 - 2007. július 21., szombat - 15:03 - Válasz erre...
kérlek segíts, hogy meggyógyuljon, adj erőt neki és kitartást. Nem szeretném, hogy szenvedjen, de fájna ha meghalna..
bab - #20775 - 2007. július 20., péntek - 11:59 - Válasz erre...
Nekem már lassan két éve volt egy abortuszm. Kúp mellett estem teherbe amit már jó ideje használtunk \\"biztonsággal\\". Két kislányom van, helyesek, aranyosak, értelmesek. Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok vegyes érzések tolongtak bennem mert tudtam, hogy a férjem nem fog örülni a hírnek, és ez be is igazolódott. Már a második gyereket is inkább én forszíroztam és miután megszületett, megbeszéltük, hogy ezt a kettőt is épp elég lesz felnevelni, kettőnél megállunk.
Egyébként a férjem nagyon jó apa, sokat foglalkozik a gyerekekkel, és velem is figyelmes, gondoskodó.
Az élet közbeszólt, terhes lettem és küzdöttem az utolsó előtti pillanatig, hogy megtarthassam a babát, de szó szerint kinyomta belőlem az abortuszt.
Ma már tudom, hogy életem legrosszabb döntését hoztam meg akkor, nem lehet rajta \\"túllenni\\", mint ahogy azt többektől hallottam. Lehet tovább élni, lehet létezni és a gyerekek miatt a férjemmel is együtt maradtunk, és igazából kedves, jó kis család benyomását keltjük a kürülöttünk élőkben, de a hiányérzetet- mert az a néhány hét épp elegendő ahhoz egy nőnek, hogy nagyon is megszeresse azt a kis magzatot- nem lehet kiiktatni, az időröl időre jelentkezik. Iszonyúan üresnek érzem magam azóta is, és ma már nem volne kétséges kit választanék.
Nem vagyok vallásos, de lelkiismeretem azért van, és nem lettem abortusz ellenes sem, van olyan helyzet amikor indokolt lehet, az enyém közel sem volt olyan, bár akkor úgy láttam ez a helyes.
Csak azért írtam ezt le, mert ha esetleg olyan hölgy olvassa aki még előtte áll, és hasonló a helyzete az enyémhez.... talán egy másik kis magzat megmenekül....
Kráter - #20750 - 2007. július 10., kedd - 14:35 - Válasz erre...
évus, nos? mégiscsak az első tippem nyert, hogy valójában csak kalandozol a témában, mert olyan csiklandós? Ugyanis nem reagáltál :-P Kíváncsi voltam, és tessék.

med, jelzem, neked sincs fogalmad arról, hogy miről is írtam valójában. De nem baj, nem vártam el. Pihenj.
med - #20739 - 2007. július 4., szerda - 19:23 - Válasz erre...
Kráter írta (#20738, 2007. július 4., szerda - 16:34):
>
> med írta (#20737, 2007. július 4., szerda - 15:32):
>
>
> > hihetetlen, h a 21. szazadban ilyen gyerekes marhasagokat
>
> nézőpont kérdése, h mi az infantilizmus.
Ja, hat forditva is lehet mindent nezni, es a farok is csovalhatja a kutyat:-)
Ez a fajta erveles a politikabol ismeros: barmit mondasz, annak az ellenkezoje igaz!:-)))))))))
>
> > pl "hiszek" az alagut-effektusban, ami meg a hetkoznapi tapasztalasnak, "jozan esznek" is ellentmond. Ellenben a hatasa igencsak valosagos elektronikai eszkozokben testesul meg.
>
> wow! ha téged ez boldoggá tesz, gratulálok.

wow? :-)))) egy hithu magyar igy ujitja a magyar nyelvet:-)
Nem nezel tul sok amerikai filmet?:-))

Amugy meg ugy latom, fogalmad sincs mit irtam, miert irtam, de igazan nem is vartam mast:-))
Kráter - #20738 - 2007. július 4., szerda - 16:34 - Válasz erre...
med írta (#20737, 2007. július 4., szerda - 15:32):


> hihetetlen, h a 21. szazadban ilyen gyerekes marhasagokat

nézőpont kérdése, h mi az infantilizmus.

> pl "hiszek" az alagut-effektusban, ami meg a hetkoznapi tapasztalasnak, "jozan esznek" is ellentmond. Ellenben a hatasa igencsak valosagos elektronikai eszkozokben testesul meg.

wow! ha téged ez boldoggá tesz, gratulálok.
med - #20737 - 2007. július 4., szerda - 15:32 - Válasz erre...
Kráter írta (#20736, 2007. július 4., szerda - 14:28):
>
> A hozzászólásomat még véletlenül sem "med" nicknek, nem az emberiségnek, hanem bizonyos "évus"-nak címeztem.
>
Na es? ez egy nyilt topic.

> Más szóval nézzük el egymás vélt, vagy valós elmebaját!

En szivesen elnezem neked, csak hihetetlen, h a 21. szazadban ilyen gyerekes marhasagokat kepesek felnott emberek teljesen komolyan targyalni. :-)
Nem hinnem, h arrol lenne szo, h en csak a lathato, kezzelfoghato dolgokat fogadnam el valosagkent, hiszen pl "hiszek" az alagut-effektusban, ami meg a hetkoznapi tapasztalasnak, "jozan esznek" is ellentmond. Ellenben a hatasa igencsak valosagos elektronikai eszkozokben testesul meg.


>Sajnálom az ilyeneket, de vitába már nem szállok a témában

Nem is igen lehet errol rohoges nelkul beszelni, nem, hogy vitatkozni. :-))))))))))))
Kráter - #20736 - 2007. július 4., szerda - 14:28 - Válasz erre...
A hozzászólásomat még véletlenül sem "med" nicknek, nem az emberiségnek, hanem bizonyos "évus"-nak címeztem.

Véleményed nem lep meg, sőt, akkor lennék meglepve, ha nem éltél volna a remek alkalommal. :-/
Viszont az a tény, hogy te erről másképp vélekedsz, még nem jelenti azt, hogy a véleményed megegyezik az objektív valósággal. Ami nem baj. Csak ne akard ráerőltetni másra, ami igazán nemes, liberális gesztus volna Tőled. Én sem teszem.

((Mellesleg említett Hernádi úr jeles okkultista, és mint ilyen, sajnálatos módon nagyon bensőséges viszonyban volt a démonokkal és műveikkel. Ha meg csak blöffölt, akkor azért, csak maga sem tudott erről. Kár érte. Ha valami, hát ez tényleg dekonstruktív idiótaság. Valamint az is, ha valakinek csak addig ér a tudata, amit láthat, megehet, bizonyíthat matematikailag, stb. Ez afféle lelki csontritkulás. Sajnálom az ilyeneket, de vitába már nem szállok a témában))

Más szóval nézzük el egymás vélt, vagy valós elmebaját!
med - #20734 - 2007. július 3., kedd - 21:47 - Válasz erre...
med írta (#20733, 2007. július 3., kedd - 21:41):

> Nem neztel te gyerekkorodban tul sok agyatlan horrort?:-))))
>
> Neked agyadra ment a hited Kraterke.:-))

ne haragudj Krater a tulzottan oszinte es nyers hszert, de az mar egy kicsit tulzas, amit itt eloadtal (viccnek talan elmegy, de gyengecske:-)).
Hernadi Gyula egyik konyvenek cimet idezve, ez mar a "Hulyeseg csontritkulasa"!
(Neked ugye Johanna legalabb az egyik keresztneved?:-))
med - #20733 - 2007. július 3., kedd - 21:41 - Válasz erre...
Kráter írta (#20732, 2007. július 3., kedd - 12:49):
>
> Évus, amit írsz, az LEHET többek között valóban úgy, ahogy érzed. Ebben az esetben, mármint ha a probléma tényleg létezik, ha - bocs!- szóval ha nem hisztéria, nem bebeszéled magadnak, akkor az a bizonyos szellem más néven egy démon. Ilyen VAN. Démoni kísértés, zaklatás, megkötözöttség, és megszállottság is van, ezek a fokozatok. Ellenszere is van. Nem praktikák, nem ellenmágia, nem tárgyak... ez csak olaj a tűzre. ebben az esetben segítségre van szükséged, ha tényleg meg akarsz szabadulni tőle.
> El kell menned valakihez, aki segít elűzni őt. Egyedül nem fog menni. Az ilyet egzorcizmusnak, ördögűzésnek hívják. Nem kell megilyedni tőle: rabnak lenni rosszabb, mint drámai módon, vagy lassan, de biztosan megszabadulni...
> Isten meg akar szabadítani téged, de kell az emberi segítség, egy erre felhatalmazott, tapasztalt, erős hitű és tájékozott személy segítsége.
> Ha akarod, privátban tudok adni pár elérhetőséget. Vagy ők segítenek, vagy tudnak valakit, aki fog. (Katolikus papok, egyikük hivatalosan is egzorcista).

Nem neztel te gyerekkorodban tul sok agyatlan horrort?:-))))

Neked agyadra ment a hited Kraterke.:-))
Kráter - #20732 - 2007. július 3., kedd - 12:49 - Válasz erre...
Évus, amit írsz, az LEHET többek között valóban úgy, ahogy érzed. Ebben az esetben, mármint ha a probléma tényleg létezik, ha - bocs!- szóval ha nem hisztéria, nem bebeszéled magadnak, akkor az a bizonyos szellem más néven egy démon. Ilyen VAN. Démoni kísértés, zaklatás, megkötözöttség, és megszállottság is van, ezek a fokozatok. Ellenszere is van. Nem praktikák, nem ellenmágia, nem tárgyak... ez csak olaj a tűzre. ebben az esetben segítségre van szükséged, ha tényleg meg akarsz szabadulni tőle.
El kell menned valakihez, aki segít elűzni őt. Egyedül nem fog menni. Az ilyet egzorcizmusnak, ördögűzésnek hívják. Nem kell megilyedni tőle: rabnak lenni rosszabb, mint drámai módon, vagy lassan, de biztosan megszabadulni...
Isten meg akar szabadítani téged, de kell az emberi segítség, egy erre felhatalmazott, tapasztalt, erős hitű és tájékozott személy segítsége.
Ha akarod, privátban tudok adni pár elérhetőséget. Vagy ők segítenek, vagy tudnak valakit, aki fog. (Katolikus papok, egyikük hivatalosan is egzorcista).évus írta (#20686, 2007. június 15., péntek - 10:20):
> Emberek! A sajátomon kivül még egy szellemmel élek.
>
> Hogy lehet saját oldalamon hozzászólni, nem szól a betüm csak áll a kis nyil!
> És nekem öt éve van egy szellemem, arról szeretnék irni, hogy jott és mert nem ment el, segitség kellenel
> Ha tudsz, segits, csak ne kérd az imát, a gyertyát, a fokhagymát, és társait, és a fehér fényt se. Beszélgetünk, és ez energiát vesz el tőlem és meg is betegit.
> Van szellemvilág, van a halottaknak szelleme, van tulvilág, van másik életünk is, nem hittem, de érdekelt most tessék.
> Nem tud semmit a földről, de akkor és ott éppen reagál.
> Szóval - kérdezz, én felelek.
> Ha akarod, a szellem is válaszol. De kérlek, ne irj, ha az egészet hülyeségnek vagy hazugságnak tartod. Igy veszitettem el barátaim zömét is, mert azt hitték, megvesztem.
> Nem.
> Pontosan szét tudom választani kettőnk "gondolatait".
> Sziasztok. Évus.
Szomorú - #20726 - 2007. június 30., szombat - 21:44 - Válasz erre...
Kérlek segíts a kis betegemen, mert nagyo sokat harcoltam érte.KÖSZÖNÖM!
Marcsi22 - #20724 - 2007. június 30., szombat - 19:16 - Válasz erre...
Hogy tudnád leírni a szellemet,amivel élsz?nem tartom hülyeségnek.bár nekem soha nem volt részem egy ilyen találkozásban,de nem tartom valószínűtlennek.nem tudhatjuk,hogy mi van az élet után.én hiszek abban,hogy a halál után van élet.nemtudom elképzelni azt,hogy az emberek érzései,csak ösztönök,vagy az emberi test reakciója a külső környezetváltozásra.minden embernek van érzelme,lelke,de arra kíváncsi lennék mi lesz vele,ha meghal!
évus - #20686 - 2007. június 15., péntek - 10:20 - Válasz erre...
Emberek! A sajátomon kivül még egy szellemmel élek.

Hogy lehet saját oldalamon hozzászólni, nem szól a betüm csak áll a kis nyil!
És nekem öt éve van egy szellemem, arról szeretnék irni, hogy jott és mert nem ment el, segitség kellenel
Ha tudsz, segits, csak ne kérd az imát, a gyertyát, a fokhagymát, és társait, és a fehér fényt se. Beszélgetünk, és ez energiát vesz el tőlem és meg is betegit.
Van szellemvilág, van a halottaknak szelleme, van tulvilág, van másik életünk is, nem hittem, de érdekelt most tessék.
Nem tud semmit a földről, de akkor és ott éppen reagál.
Szóval - kérdezz, én felelek.
Ha akarod, a szellem is válaszol. De kérlek, ne irj, ha az egészet hülyeségnek vagy hazugságnak tartod. Igy veszitettem el barátaim zömét is, mert azt hitték, megvesztem.
Nem.
Pontosan szét tudom választani kettőnk "gondolatait".
Sziasztok. Évus.
SyD - #19722 - 2006. november 16., csütörtök - 18:21 - Válasz erre...
Jó, nagyon. Annyira alapvető dolgokról szólnak ezek és mégsem ilyen a világ sajnos. Majd talán egyszer. :)
mg8248 - #19721 - 2006. november 16., csütörtök - 17:24 - Válasz erre...
SyD idézetéhez én is hozzáfűznék egy kis szösszeetet:

Egy ember Istennel beszélgetett mennyről és pokolról.

- Megmutatom neked a poklot - mondta az Úr, és beléptek egy szobába, amelynek a közepén egy nagy üstben pörkölt volt. Az illata fenséges volt, de körülötte kétségbeesett, éhező emberek ültek. Mindegyik kanalat tartott a kezében, de a kanál nyele hosszabb volt a karjuknál, ezért hiába tudták megmeríteni az edényben, a szájukig nem jutott el a pörkölt. Rettenetesen szenvedtek.

- Most megmutatom a mennyországot - mondta az Úr, és beléptek egy másik, az előzővel mindenben megegyező szobába. Volt egy ugyanolyan üst finom pörkölttel, és az embereknek is körülötte ugyanolyan hosszúnyelű kanaluk volt, de mindannyian jóllakottak voltak, és boldogan beszélgettek. Az ember először nem értette.

- Egyszerű - mondta az Úr. - Megtanulták egymást etetni.

Forrás: Ismeretlen
SyD - #19714 - 2006. november 16., csütörtök - 14:10 - Válasz erre...
Ma találtam ezt az idézetet:

"Egy álom üzenete

Álmomban látogatóban jártam Istennél. Bekopogtam, hogy beszélgetni
szeretnék vele, ha van rám ideje. Az Úr elmosolyodott és így válaszolt:
- Az én idom végtelen, mindenre jut belole. Mire vagy kíváncsi?
- Az érdekelne, mit tartasz a legfurcsábbnak az emberekben?
- Azt, hogy nem szeretnek gyerekek lenni, siettetik a felnotté válást,
majd visszavágyódnak a gyermekkorba. Azt, hogy akár az egészségüket is
feláldozzák, hogy sok pénzük legyen, majd rengeteg pénzt költenek rá,
hogy visszanyerjék egészségüket. Azt, hogy izgatottan lesik a jövot,
hogy megfeledkeznek a jelenrol, így aztán nemhogy a jövot, de a
jelent sem élik meg. Azt, hogy úgy élnek, mintha sose halnának meg és
úgy halnak meg, mintha sose éltek volna.
- Atyaként mit szeretnél, ha gyerekeid mely tanulságokat jegyeznék meg?
- Tanulják meg, hogy senkibol nem lehet erovel kicsikarni a szeretetet.
Hagyni kell, hogy szerethessenek. Nem az a legértékesebb, hogy mit
szeretnénk az életben, hanem az, hogy kik állnak mellettünk.
Tanulják meg, hogy nem célszeru másokhoz mérni magukat,
saját magukhoz képest legyünk elbírálhatóak. Fogadják el, hogy nem az
a gazdag, akinek a legtöbbje van, hanem az, akinek a legkevesebbre
van szüksége. Tanulják meg, hogy csak néhány másodperc kell ahhoz,
hogy mély sebeket ejtsünk azokon, akiket szeretünk, ám sok-sok év kell
ahhoz, hogy ezek begyógyuljanak. A megbocsátást a megbocsátás
gyakorlásának útján kell megtanulni. El kell fogadni, hogy vannak
olyanok, akik mélyen éreznek, de nem tanulták meg kimutatni érzelmeiket.
Meg kell tanulni, hogy bármit lehet pénzen venni, csak boldogságot nem.
Két ember nézheti ugyanazt a dolgot és mégis két másféle dolgot látnak.
Meg kell tanulni, hogy az az igazi barát, aki mindent tud rólunk és
mégis szeret. Nem mindig elég, ha mások megbocsátanak, meg kell
bocsátanunk magunknak is.
Búcsúzásnál megköszöntem szavait, O pedig így válaszolt:
- Az emberek elfelejtik mit mondtál, mit csináltál. De arra mindig
emlékezni fognak, hogy érzéseket ébresztettél bennük."
Evirus - #19562 - 2006. november 8., szerda - 11:09 - Válasz erre...
SyD tudom,
csak úgy nehéz ha folyton azt hallod, hogy ne...
Megpróbálom elengedni a fülem mellett és a megérzéseimre hallgatok! Az mindig bejön :)
SyD - #19537 - 2006. november 7., kedd - 11:25 - Válasz erre...
LOL Vivi! "Környezetem ellene beszél" Hát nemtudom, de az én környezetemben megtudom válogatni, hogy kinek a szavára adok. :)
Amúgy sem kell másokkal foglalkozni, az emberek általában csak magukkal foglalkoznak, kivéve egy bizonyos részét. ;)
Evirus - #19505 - 2006. november 6., hétfő - 12:52 - Válasz erre...
SyD...
Igen, angolos wagyok...
Én is úgy érzem, hogy ennyiwel még nem ért wéget a kapcsolatunk, hiszen túl sok az összefüggés és a 'wéletlen'....
De a környezetem csak ellene beszél...
Nekem mégis több, mint egy egyszerű kaland.

Vivien.
2020. április 9., csütörtök
Írások » legújabbak
  Bazsó Éva Andrea: Négy vers 2009.12.03.
  rosszcsont: Feltűntek valakinek a falak? 2009.06.02.
  rosszcsont: A legjobb dolog az életemben 2008.08.08.
  rosszcsont: Athos mellett, a tengeren 2008.08.04.
  rosszcsont: Háromszor sikerült legyőznöm a halált 2008.04.01.
  birgi: Play/Pause 2007.08.03.
  Floridli: Egy tücsök éneke 2007.05.21.
  Nyugodt Némber: cafat 2007.04.26.
  Sillingi Julianna (Vigi): Félszeg madár 2007.03.28.
  Sven: Görbe tükör 2006.11.23.
 
  RSS feed Tartalom RSS
Közvélemény »
Szoktál-e adakozni? Válaszd a legjellemzőbbet az alábbiak közül:   fórum » 1
A koldusmaffiának? Na ne!
Én is szegény vagyok.
Utcán sosem.
Csak antialkoholistáknak.
Ez az egyházak dolga.
Számomra fontos célú alapítványnak.
Akkor minek fizetek adót?
Adok mindenkinek, aki kér.
Nem, de Flasztert veszek.
Járatom a Fedél nélkül-t.
Az adóm 1%-át.
Inkább önkéntes munkával segítek.
Pénzt nem, csak élelmiszert.
Néha igen, néha nem.
 
 
Friss fórumtémák »
  Ünnep (95 · Árvai Emil)
  Istenes versek, történetek (60 · Árvai Emil)
  Írj te is verset! (731 · Árvai Emil)
  leszek a muzsad, almajanos (93 · felix44)
  Néhány vers és gondolat (1 · Redfield)
  Kezdő írók könyvkiadása (7 · pisch ferenc)
  SOS FELHÍVÁS!!!! (7 · pisch ferenc)
  Szép gondolatok (71 · Árvai Emil)
  Kérés (19 · almajanos)
  Kedvenc versek (180 · Árvai Emil)
  üzenet (2 · pisch ferenc)
  ŐSI HINDU TÖRTÉNETEK (16 · almajanos)
  A remenytelen szerelem meg mindig tart (661 · Blue)
  Feltűntek valakinek a falak? (3 · rosszcsont)
  Számítógépes kérdések, problémák... (295 · DevilGuy94)
  vmi` (1 · Imrecske)
  Apám halála II. (2 · Felleg)
  Nostradamus-jóslatok (22 · cido)
  kezdő íróknak van e esélye verset, vagy reény (1 · pisch ferenc)
  Reménytelen szerelmek vajon miért van ez (2 · remuszba)
új téma létrehozása...
 
Fórum RSS feedFórum RSS
Biblia »
Biblia Tudsz róla, hogy nálunk megtalálod a Bibliát? Válaszd ki a kívánt könyvet, vagy hajts végre komplex keresést a teljes szövegen.
Copyright © 2001-2004 merengő szerkesztőség · Minden jog fenntartva. · RSS feed
hosted by meselia.hu